Hava Durumu

Muğla ve Burdur'a şehit ateşi düştü

HAKKARİ'de PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın'ın Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan ailesine, Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun ise Burdur'un Çeltikçi ilçesinde oturan ailelerine acı haber ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Muğla ve Burdur'a şehit ateşi düştü
 Hakkari'de PKK'lı teröristlerin askeri araca yönelik uzaktan düzenlediği saldırıda şehit olan iki askerden Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın'ın acı haberi, Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililerden alan anne Saadet Kargın ve baba Muhammet Kargı gözyaşlarına boğuldu. Yakınları ve komşuları, taziye için Türk bayrağı asılan şehit evine gelmeye başladı.  Hakkari'de PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın'ın (27) Muğla'nın Dalaman ilçesindeki 15 Sokak ile 2 katlı baba evine, büyük bir Türk bayrağı asıldı. Bekar olan ve Erva Kargın (20) adında bir kız kardeşi bulunan şehit Emre Kargın'ın emekli trafik polis memuru babası Muhammet Kargın (55) ile annesi Saadet Kargın (51) ise taziyeleri kabul etti. Şehadet haberi sonrası Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, kaymakamlar, bazı ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. Dalaman Belediyesi ise sokağa taziye çadırı kurdu, yiyecek ve içecek ikramı yaptı.


BURDUR'A ŞEHİT ATEŞİ 

Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun (27) şehadet haberi ise Burdur'un Çeltikçi ilçesi Bağsaray köyünde oturan baba Mehmet ve anne Ayşe Mertoğlu'na verildi. Sağlık ekipleri eşliğinde şehit ailesinin evine gelen Burdur Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Çelik, aileye başsağlığı diledi. Oğlunun şehadet haberi alınca fenalaşan Ayşe Mertoğlu, ambulansla Bucak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Haberi alan ailenin yakınları ve köy sakinleri de şehidin evine geldi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu'nun yaklaşık bir yıl önce göreve başladığı, bekar olduğu öğrenildi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.