Hava Durumu

Özel okul teşvik tercih sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından eğitim ve öğretim desteği yerleştirme sonuçları açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2018 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Özel okul teşvik tercih sonuçları açıklandı
 MEB, eğitim ve öğretim desteği yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, https://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/ adresinden öğrenilebilecek. Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme E-Kılavuzu'na ise https://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/ookeod/ adresinden erişilebilecek. Eğitim ve Öğretim Desteği Başvuru ve Yerleştirme E-Kılavuzu'na göre 5580 sayılı Kanun kapsamında açılan özel okullara 12 Ağustos 2018 tarihli ve 30507 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler için Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ’de yer alan okul türlerine göre toplam 75 bin öğrenciye 2018-2019 eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere eğitim ve öğretim desteği verilecek. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenim görecek her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları şöyle: 
"Okul öncesi 6 bin öğrenciye 3 bin 290 TL, ilkokul 15 bin öğrenciye 3 bin 960 TL, ortaokul 15 bin öğrenciye 4 bin 610 TL, ortaöğretim 15 bin öğrenciye 4 bin 610 TL, temel lise 24 bin öğrenciye 3 bin 960 TL" 
Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfı) öğrenim görecek, yaşları 48- 66 ay arasında olan öğrencilerin velileri/vasileri, eğitim ve öğretim desteği için belirtilen tarihlerde kayıtlı bulundukları resmi/özel okullardan e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecek. Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin velileri/vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi/özel okullara kayıtlarını yaptırarak bu okullardan başvuru yapabilecek. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri/vasileri, eğitim ve öğretim desteği için belirlenen tarihlerde öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerine başvurabilecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 8. sınıfı tamamlayan öğrencilerden ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin velileri/vasileri öğrencilerin mezun oldukları ortaokullardan başvurularını yapabilecek. Okul öncesinde bir öğretim yılı, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacak. Ancak bu öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapanlar eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecek. Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedeli yüzde 35’i Kasım, yüzde 35’i Şubat ve yüzde 30’u Haziran ayına olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecek. Veliler/vasiler, okulla anlaştıkları yıllık öğretim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula ödeyecek. Bu nedenle veliler/vasiler, kayıt yaptıracakları okulların ücretleri ile diğer şartları hakkında bilgi edinip tercihlerini buna göre yapacaklar. 
Başvuru şartları ise şöyle: 
“T.C. vatandaşı olmak, okul öncesi eğitimde 17 Mart 2013 ile 17 Eylül 2014 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak, ilkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla kayıt şartlarına sahip olmak, beşinci sınıfa devam edeceklerde 17 Eylül 2018 tarihi itibariyle ortaokul veya imam hatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak, ortaöğretime devam edeceklerde ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak, eğitim ve öğretim desteği alırken 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak, resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak, eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.