Hava Durumu

Radar uygulamasında yeni dönem

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü, sürücülerin hız limitleri üzerinde araç kullanmalarını engellemek ve aşırı hız nedeniyle ölümle sonuçlanan kazaların sayısını azaltmak gibi amaçlarla radar uygulamasında yeni bir uygulamaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2017 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Radar uygulamasında yeni dönem
 Türkiye genelinde otoyollardan geçen günlük araç sayısı ortalama 1 milyon 150 bin olarak tespit edildi. Uygulamayla, sürücülerin hız limitleri üzerinde araç kullanmalarını engellemek, aşırı hız nedeniyle ölümle sonuçlanan kazaların sayısını azaltmak, egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza indirmek ve yakıt sarfiyatını azaltmak amaçlanıyor. Bu kapsamda, Ankara-İstanbul arasındaki Anadolu Otoyolu, İstanbul-Edirne arasındaki Avrupa Otoyolu, İzmir-Aydın arasındaki Aydın Otoyolu, Niğde-Mersin arasındaki Mersin Otoyolu, Adana-Gaziantep-Şanlıurfa arasındaki Şanlıurfa Otoyolunda hız koridorları oluşturuldu.

Pala, yeni uygulamayla birlikte araçların, otoyollarda giriş ve çıkış yaptıkları HGS/OGS noktaları arasında kat etmiş oldukları mesafe ve süre bilgilerinden ortalama hızlarının tespit edileceğini ifade etti. Yönetmelikte belirtilen süreyi aşan araçlara trafik cezası kesileceğini vurgulayan Pala, hız limiti yüzde 10-30 arası aşan sürücülerin 154 TL yüzde 30’dan fazla aşanların ise 427 lira ceza ödeyeceğini belirtti. 

Kaynak:İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.