Hava Durumu

Şehitlere son veda...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin (27), Uzman Çavuş Ayhan Yanık ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar (28) memleketlerinde gözyaşları ve dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Güntekin'in 3 yaşındaki kızı Mira Esila'nın, "Bak babam" diyerek, babasının fotoğrafını göstermesi, cenazeye katılanların yüreklerini yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2019 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2019 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Şehitlere son veda...
 Silopi ilçesindeki Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi (TPAO) çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla bölgede, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik 'Şehit GK Süleyman Tosun' adı verilen operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ferdi Güntekin, 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Şehit Muhammed Ferdi Güntekin'in şehadet haberi memleketi Erzurum'daki ailesine dün verildi.

6 GÜN SONRA KIZININ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTI

Güntekin'in acı haberini eşi Ezgi Can Güntekin ise İzmir'in Buca ilçesindeki baba evinde aldı. Ezgi Can Güntekin'in, eşi Muhammet Ferdi Güntekin'in göreve çıkmasıyla birlikte kızı Mira Esila'yı alarak, İzmir'de yaşayan ailesinin yanına gittiği öğrenildi. Ezgi Can Güntekin haberin ardından kızı Mira Esila'yı da alarak, Erzurum'a geldi.

Şehit Güntekin'in 28 Ağustos'ta 3 yaşına girecek olan kızı Mira Esila'nın doğum gününü kutlamak için hazırlık yaptığı, kızından 3 gün sonra yani 31 Ağustos günü 27 yaşına gireceği öğrenildi.

'AĞLAMAYIN, KİMSEYİ SEVİNDİRMEYİN'

Nesrin-Cemalettin Güntekin çiftinin 4 çocuğundan biri olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhamed Ferdi Güntek'in cenazesi dün gece uçakla Erzurum'a getirildi. Havalimanında törenle karşılanan şehit askerin Türk bayrağına sarılı naaşı, Mareşal Çakmak Hastanesi morguna konuldu. Sabah saatlerinde hastane morgundan alınan cenaze, Narmanlı Camii'ne getirildi. Şehidin naaşı getirildiği sırada anne Nesrin, ağabey Jandarma Uzman Çavuş Berat Erdi, abla Pınar, kız kardeş Şeyda Nur ve acılı eş Ezgi Can Gültekin gözyaşlarını tutamadı.

Uzun bir süre önce babasını kaybeden şehidin ailesi, oğullarını tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Küçük Mina Esila ise bir yakının kucağında etrafı izledi.

Anne Nesrin Güntekin tabutu başındaki oğluna "Senin kanın yerde kalmayacak" diye seslenirken, "Ağlamayın kimseyi sevindirmeyin" diyen ağabey Berat Erdi Güntekin, "O benim oğlumdu, kardeşimdi, herşeyimdi. Vatan için Ferdi gider, Erdi gider, oğlum Yiğitalp gider ama vatan kalır" diye konuştu. Şehidin kızı Mina Esila'nın ise olan bitenlerden habersiz gülümseyerek babasının fotoğrafını gösterip, "Bak babam" demesi cenazeye katılanların yüreklerini dağladı. 

MÜFTÜ SULA CENAZE NAMAZINI KILDIRDI

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Vali Okay Memiş, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Erzurum milletvekilleri Selami Altınok ve İbrahim Aydemir, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile şehidin yakınları ve binlerce kişi katıldı.

Müftü Hasan Hüsnü Sula, kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit asker için helallik istedi. Narmanlı Camii'nin bahçesini dolduran binlerce Erzurumlu 'helal olsun' dedi. 

BERABER ÇALIŞTIK, BERABER DÖNDÜK

Cenaze namazı sonrası askerlerin taşıdığı şehidin bayrağa sarılı tabutuna omuz veren ağabey Jandarma Uzman Çavuş Berat Erdi Güntekin, kardeşini top arabasına kadar taşıdı.

Geçen yıl Silopi'ye atanan kardeşinin yanına bu yıl tayini çıkan ve ev bakmak için Silopi'ye giden Erdi Güntekin, "Beraber çalıştık, beraber döndük. Böyle mi olacaktı?" dedi. Şehit askerin dedesi Cazim Güntekin'i ise elinden tutan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile Başkan Mehmet Sekmen, araçlarına alarak, teselli etti. 

Asker ve vatandaşların omuzunda top arabasına konan şehit askerin naaşı, daha sonra cenaze aracına alındı. Binlerce vatandaş, şehit askeri, toprağa verileceği 20 kilometre uzaklıktaki Dumlu Mahallesi'e tekbirlerle uğurladı. Şehit Güntekin, burada gözyaşları arasında toprağa verildi. 


ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞU, ADIYAMAN'DA BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ayhan Yanık'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Silopi’de terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Ayhan Yanık, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit Ayhan Yanık’ın cenazesi dün akşam memleketi Adıyaman'a getirildi. Sabah saatlerinde de Türk bayrağına sarılı tabutu, Yeni Mahalle'deki dede evine getirildi. Şehidi burada dedesi Salih, babası Sadullah, annesi Yıldız ve kardeşleri Burhan, Gökhan, Ali ve Funda ve eşi Beyhan Yanık ile vatandaşlar karşıladı.

Şehidin cenazesi helallik alındıktan sonra konvoy eşliğinde Yeni Mezarlık Cami'ne getirildi. Buradaki törene, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, siyasi parti ve STK temsilcileri, askerler, acılı aile ve binlerce vatandaş katıldı.

'EŞİ BEYHAN EŞİNİN ÜNİFORMASIYLA KARŞILADI'

Cenaze töreninin düzenleneceği alana getirilen Yanık’ın Türk bayrağına sarılı tabutunu, Beyhan Yanık, eşinin üniformasıyla karşıladı. Tabuta sarılan Beyhan Yanık, uzun süre gözyaşları döktü.

Şehit Yanık, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, tarafından öğle vaktine müteakip kılınan cenaze namazının ardından helallik alınarak, binlerce kişi eşliğinde Yeni Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ MEHMET UÇAR, HATAY'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar (28), memleketi Hatay’da son yolculuğuna uğurlandı. Acılı anne, oğlunun cenaze namazında saf tuttu. 

Şehit Mehmet Uçar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Hatay Devlet Hastanesi’nden alınarak konvoy eşliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlığı'na getirildi. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay milletvekilleri Lütfi Kaşıkçı ve Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve STK temsilcileri ile binlerce kişinin katıldığı törende anne Fatma Uçar'ın, "Oğlum sana söz verdim, ağlamıyorum. Sen dağların aslanıydın, çakalları avlamaya gittin, onlara nasıl yenildin" sözleri yürekleri dağladı.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazı öncesi, vatandaşlardan şehit için helallik istedi. Acılı annenin de saf tuttuğu cenaze namazının ardından şehidin tabutu tekbir sesleri arasında omuzlara alındı. Bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Antakya Şehitliği’ne götürüldü. Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.