Hava Durumu

Son dakika! Mersin'de polis servis aracına bombalı saldırı! Çok sayıda polis memuru yaralı

Mersin'de polis servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre 12 polis memurunun yaralandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Son dakika! Mersin'de polis servis aracına bombalı saldırı! Çok sayıda polis memuru yaralı
 Alınan bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi Dikenliyol Kavşağı'nda Emniyet Müdürlüğüne ait servis aracının geçişi sırasında yol kenarındaki bir mobilete konulan bomba uzaktan kumandayla patlatıldı.

Olayda 12 polis memuru yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Patlama nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlayarak, çalışma başlattı. Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurumuz yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam etmektedir” denildi. 

MERSİN BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Habertürk TV'ye konuşan Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz şunları söyledi:

Ankara'dayım şu anda. İtfaiye daire başkanımız bizi aradı. Patlama yüksek bir polis servis aracına yapılan bir patlama. Biz de takip ediyoruz. Valilik binasına yakın bir bölge. Araç seyir halindeydi. Bu tür şeyler zaman zaman oluyor. Birkaç defa canlı bombaların da yakalandığını biliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.