Hava Durumu

TBMM Başkanlık Seçiminde İlk Tur Oylaması Tamamlandı

TBMM Başkanlık seçimi için ilk tur oylama yapıldı. Binali Yıldırım: 331, Erdoğan Toprak: 134, Meral Danış Beştaş:65, Hayrettin Nuhoğlu: 43, Cihangir İslam: 3 oy aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TBMM Başkanlık Seçiminde İlk Tur Oylaması Tamamlandı
 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık seçimi için birinci tur oylaması yapıldı. Binali Yıldırım: 331, Erdoğan Toprak: 134, Meral Danış Beştaş:65, Hayrettin Nuhoğlu: 43, Cihangir İslam: 3 oy aldı. TBMM Başkanlığı seçiminin birinci turunda adaylar seçilebilmek için gerekli olan 400 oya ulaşamadı. Meclis Başkanı seçimi için 2. tur oylamaya geçildi.

İLK TURDA 400 OY ALMAK GEREKİYOR

Meclis Genel Kurulu, başkanlık seçimi için bugün saat 14.00'te toplandı. Anayasa'ya göre gizli yapılan oylamada seçilmek için ilk iki turda 400, üçüncü turda 301 oy almak gerekiyor.

MHP DIŞINDAKİ HERKES KENDİ ADAYIYLA YARIŞIYOR

MHP dışındaki tüm partiler ilk turlarda kendi adaylarıyla yarışıyor. TBMM Başkanlığı için AK Parti'den Binali Yıldırım, CHP'den İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP'den Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İYİ Parti'den İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu aday gösterildi. Başkanlık için ayrıca Saadet Partisi kökenli Cihangir İslam da yarışıyor.

BİR YASAMA DÖNEMİNDE İKİ SEÇİM

TBMM İçtüzüğüne göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.