Hava Durumu

TİKA'dan Balkanlar'a eğitim desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca, Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinde 45 anaokulu ve kreşin tadilatı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TİKA'dan Balkanlar'a eğitim desteği
 Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinde 45 anaokulu ve kreşin tadilatı yapıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinde, okul öncesi eğitimde yeni kreş ve anaokullarının inşa edildiği ve mevcutların tadilatlarının gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu çerçevede Moldova, Sırbistan ve Makedonya'da 3 yeni anaokulu ve kreş inşa edildiği bildirilen açıklamada, Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Kıpçak köyünde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kreşi", Karadağ'ın Rojaye şehrinde "Şehit Ömer Halisdemir Anaokulu", Romanya Köstence'de Türk, Tatar ve Rumen çocukların birlikte eğitim gördüğü "Zübeyde Hanım Anaokulu"nun eğitime hazır hale getirildiği kaydedildi.

Ukrayna, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk, Romanya, Kosova, Moldova, Macaristan ve Hırvatistan'da toplam 45 anaokulu ve kreşin tadilatlarının gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, ayrıca okulların eğitim materyalleri ve donanımlarıyla desteklendiği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.