Hava Durumu

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ GÖZYAŞIYLA UĞURLADI

Hakkari ve Iğdır’da PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda şehit olan 5 asker, memleketlerinde düzenlenen törenlerde son yolcuklarına uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TÜRKİYE ŞEHİTLERİNİ GÖZYAŞIYLA UĞURLADI
 Iğdır'ın Aralık ilçesi İran sınırındaki Bülent Aydın Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda Tokat nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş İbrahim Alıcı, Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk (23) ve Kütahya Simav'dan Uzman Onbaşı Ali Yılmaz şehit oldu. Saldırıda 4 asker de yaralandı. Diğer taraftan operasyonun devam ettiği bölgede terörist grubu kıskaca alan güvenlik güçlerinin içinde bulunduğu zırhlı araç, arazide devrilince 3 asker daha yaralandı. Hakkari'de ise güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çukurca Kasran Vadisi Aslan Kapanı bölgesinde operasyona giden güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

ADANA’YA ATEŞ DÜŞTÜ

Bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ercan Sanca, tedavi gördüğü Çukurca Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. 10 kardeşten 6’ncısı olduğu öğrenilen şehit Sanca’nın acı haberi, askeri yetkililer tarafından Adana’nın Seyhan ilçesindeki Dumlupınar Mahallesi’nde yaşayan babası Muharrem ile annesi Makbule Sanca'ya verildi. Bekar olan şehidin baba evi ile evin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin, bugün Sabancı Merkez Cami'nde yapılan törenin ardından Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.

‘BAYRAM İÇİN GELECEKTİ’

Bomba imha uzmanı, Uzman Onbaşı Ali Yılmaz, Iğdır'ın Araklı ilçesinde, terör örgütü PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Şehidin cenazesi memleketi Kütah’ya getirilerek ailesi tarafından teslim alındı. Şehidin bazı yakınları ise Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, gözyaşı döktü. Bu sırada oğlunun tabutunun başına gelerek sarılan anne Gülcan Yılmaz'ın, "Seni bekliyorduk cenazen geldi. Ramazan ayında doğdun. Ramazan ayında seni toprağa veriyoruz" diyerek ağıt yakması yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi.

İNTİKIMINI TORUNLARIM ALACAK

Iğdır'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk'un (23) cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Bayram iznine gelmesini beklediği bekar oğlunun şehit haberini alan baba Lokman Çubuk, kızının çocuklarına sarılarak, "Oğlumun intikamını torunlarım alacak" dedi. Anne Selma Çubuk, "Yiğidim, aslanım seni böyle mi karşılayacaktım" diye gözyaşı dökerken, şehidin kardeşi Kadir (12) de "Ağabeyimin intikamını ben alacağım" dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

PKK mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış'ın naaşı, son yolculuğuna uğurlandı.  Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütüyle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış'ın naaşı Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirildi. Şehidin naaşı, karayolu ile İdil ilçesinin Güzelova köyün Alataş mezrasına getirilerek camide cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı köy mezarlığına getirilerek helallik istendi. Burada şehidin ailesi tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin naaşı, daha sonra yapılan duaların ardından törenle toprağa verildi. Şehidin mezarına toprak dökülürken, askeri maganda saygı atışı yaptı. Şehidin yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.