Hava Durumu

Zeytin Dalı Harekatı Sırasında 2 Askerimizi Şehit Eden 2 Terörist Türkiye'ye Getirildi

Zeytin Dalı Harekatı sırasında 2 askerimizin şehit edilmesi olayına karışan 2 YPG/PKK'lı terörist daha Suriye'de yakalanarak Hatay'a getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Zeytin Dalı Harekatı Sırasında 2 Askerimizi Şehit Eden 2 Terörist Türkiye'ye Getirildi
 

Suriye'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi eylemine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında 2 terörist daha Afrin'de yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

MİT VE JANDARMA EKİPLERİ SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Zeytin Dalı Harekatı sırasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi ve akabinde Usta'nın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 teröristin tutuklanmasının ardından, MİT ve jandarma ekipleri soruşturmayı derinleştirdi.

TERÖRİSTLER AFRİN'DE YAKALANARAK TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Teröristlerin itirafları ve yapılan değerlendirmeler sonucunda, 9 teröristle birlikte aynı olaya karışan iki şüpheli daha Afrin'in Raco bölgesinde yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

TUTUKLANDILAR

Şüpheliler R.B.A ile R.H.M. alınan ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle Hatay Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Zanlılar "silahlı terör örgütüne üye olma", "kasten adam öldürmek" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak" suçundan tutuklandı.

NE OLDU?

Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi ve akabinde Usta'nın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 terörist, 14 Eylül Cuma günü Suriye'nin Afrin kentinde jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimleri ile MİT'in çalışmasıyla yakalanarak Türkiye'ye getirilmiş ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.