Hava Durumu

Hakan Yufkacıgil anlattı

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2020 14:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 14:42
 


İnsan her yaptığı işi şevk, istek, emek ve zerafetle, estetikle yaparsa sanat olur. Emek ve istek birinci olmazsa olmazıdır. Tabi ki estetikte olmadan olmaz, insanlar yaptıkları işlerde beğeni kazanmak ister bunun için kesinlikle dünya görüşü ve eğitim şarttır.

Ahmet Vefik Paşa’nın Bursa'ya kazandırdığı; Bursa Devlet Tiyatrosu, Türkiye’ye mal olmuş bir çok tiyatro ve sinema sanatçısı yetiştirmiş bir sanat merkezidir. Son olarak Bursa Devlet Tiyatrosu’nda İbrahim Şahin'in öğrencisi olarak giren ve ardından İstanbul Konservatuarı’na devam eden,(2013) 50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde "Uzun Yol" filmi ile en iyi erkek oyuncu ödülü alan Bursa doğumlu sanatçı Hakan Yufkacıgil ile sohbet etme fırsatını buldum.

M.Haluk Yalçınkaya: Bursa ya hoş geldiniz? Bursa'dan İstanbul'a tiyatro ve sinema hayatınız nasıl ilerledi?                                                                                                                                                    

Hakan Yufkacıgil: Önce Bursa Devlet Tiyatrosu’nda kursiyer olarak tiyatro hayatım başladı. Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı hocam İbrahim Şahin'den eğitim aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavına girdim, konservatuar devam ettim. Ardından tiyatro ve sinema çalışmalarıma hız verdim. Bursa Devlet Tiyatrosu’nda İbrahim Şahin,  pek çok gencin el vermiş tiyatro kariyerinde destek vermiş. Çok fazla sanatçıya destek olmuş ve bu sayede ekmek kazanması sağlanmış önemli bir sanatçı, çok iyi insan önemli bir insan kendisine buradan selamlarımı ve saygılarımı yolluyorum.

M.Haluk Yalçınkaya: Sanat sizin için ne ifade ediyor?                                                                             

Hakan Yufkacıgil: İnsanların gelişimini, sağlıklı düşünebilmesini destekleyen bir olgu diyebilirim.

M.Haluk Yalçınkaya: Bursa Vakfı hakkında bilgi verir misiniz?                                                            

Hakan Yufkacıgil: Bursa Vakfı’nda kurucu üyeyim. Tiyatro ve sinema sanatını öğrenmek isteyen, sadece oyunculuk için söylemiyorum, yani seyirciye de ihtiyacımız var çünkü tiyatro sadece oynamak üzerine değil bizden istediğiniz zamanda çok şey öğrenebilirsin. Biz buna destek vermek için yani tiyatro alanında, Erkan Can ve diğer usta oyuncular gelip burada sanata hevesli arkadaşlara yardımcı olacağız ve ilerleyen süreçte Bursaspor Üniversitesi ve  inşallah güzel sanatlar fakültesi kurmayı düşünüyoruz, tiyatro bölümünde elimden geldiği kadar tecrübelerimi aktarmak isterim.

M.Haluk Yalçınkaya : Sinema çalışmalarınız ve aldığınız ödülden bahseder misiniz ?                 

Hakan Yufkacıgil: Kudret Sabancı'nın yönettiği "Flinta" dizisinde oynadım, Kudret Sabancı Türkiye için çok iyi bir yönetmendir.Beni aradı özellikle "Cemil" adlı bir karakter için beni aradı "seni uygun gördüm" dedi. Bende tabi "tamam" hocam dedim. Sonra Payitaht dizisinde "Fuat Paşa’yı” oynadım. 50.Altın Portakal'da "en iyi erkek oyuncu" ödülünü aldım. Kudret Sabancı’nın "Ahmet Kaya"nın hayatını konu alan bir filmde İtalyan bir karaktere hayat verdim.

Bursa Devlet Tiyatrosu’ndan yetişen değerli oyuncu Hakan Yufkacıgil, yetiştiği şehri unutmayarak, Bursa Vakfı’nın kurucu üyeleri arasına girerek sanata ve sanatçıya destek vermeye devam ediyor. Yeni ödüller ve yeni çalışmalarında başarılar dilerim, takipteyim. İyi Seyirler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.