Hava Durumu

Her mahalleye ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2018 12:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 12:33
 “Sağlıklı Yaşam Merkezi” Bursa ilimizde; Yıldırım, Nilüfer, İnegöl ve Osmangazi ilçelerinde bulunmaktadır. Bu merkezlerin sayıları arttıkça, sağlık hizmet alanı genişleyecektir.

 

Bursa Basın İlan Kurumu’nun düzenlediği “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı” 14. gününde, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ı ağırladı.

Sayın Akan, eğitim alan katılımcılara yaptığı konuşmanın genelinde, sağlık hizmetleri ile basın ilişkilerini konu aldı.

Sayın Akan, bir hekim ve bir gazetecinin mesleklerini tarafsız ve saygın yapmaları gerektiğinden söz etti. Hekimin sevmediği kişinin tedavisini yarım bırakamayacağı gibi gazetecinin, kişi ayırmadan doğru ve vicdanlı haber yapması gerektiğinden bahsetti. Kaza geçirdiğinde,kesin can kaybı bilgisine ulaşmadan kamyon sürücüsünün, ismiyle ölüm haberi yapılması örneğini verdi. “Bu haber ile çocuğunun öldüğü haberini alan annenin, kalp krizi geçirebileceği düşünülmelidir” dedi.

Dr. Özcan Akan: “Yanlış bir haberin, sonucunu düşünmek gerekir. Kullanılan kelimeler dikkatli seçilmelidir. Kelimelerin; sağlığa ve psikolojiye etkileri ölçülmelidir. Doğru ve yararlı bilgi veren bir haber, hayat kurtarır” dedi.

Hayat kurtaran “organ bağışı” işine inanarak basınla beraber çalıştıklarını anlatan Sayın Akan, “en önemli hizmet organ bağışıdır” dedi. Basından aldıkları destekle diğer şehirlere örnek olan Bursa’nın, organ bağışında markalaştığını belirtti. Yeni gündemlerinin ise,“Sağlıklı Yaşam Merkezi” olduğunu söyledi.

Hizmeti başlamış ve devam eden bu merkezlerin, çoğalmasıyla neler olacak?

Zamanla hastaneler ve tıp fakülteleri, araştırılması ve özel tedavisi gereken hastalıkları inceleyecekler.

Hastaneye gitmeden mahallelerde, “Sağlıklı Yaşam Merkezi” kurulmasıyla kronik hastalıkların takibi yapılacak.

Bu merkezlerde; hastaneye gitmekte zorlanan bir yaşlının, hipertansiyon hastalığının sebebi beslenme ise diyetisyen takibinde sağlıklı beslenmesi sağlanacak. Bu kronik hastalığın, stresten kaynaklandığı anlaşıldığındaise psikolojik destek verilecek.

 

Ayağımıza kadar gelen “Sağlıklı Yaşam Merkezi”, bizi adeta sağlık konusunda eğitecek. Öyle görünüyor ki, kronik hastalıkların sebeplerini öğrendikçe bilinçli beslenecek ve stresten uzak duracağız.

Sağlık, hayatımızın temel direğidir. Bütün isteklerimize, sağlıklı olduğumuz sürece ulaşabiliriz…

Bir birey olarak, sağlık alanında var olan şikayetlerimize çözüm bulunmasını talep edelim. Karşılaştığımız sıkıntıları, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 184 Hattı ile dile getirebiliriz.

Hepimize sağlıklı bir yaşam dilerim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.