Hava Durumu

Hükümetin kararlarını kim etkiliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2019 00:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 00:20
 

Hükümetin kararlarında söz sahibi olduğunu düşünerek bilinçli hareket eden vatandaşlara, geçtiğimiz hafta bir örnekle şahit olduk. İtalya gezimizin tarihleri esnasında, İtalya’da yüksek hızlı tren protestosu gerçekleşti. Gezi grubumuzda ilgimizi çeken, insana ve doğaya değer vererek eyleme katılan kişi sayısıydı.

 

İtalya’nın Torino kentiyle Fransa’nın Lyon kenti arasındaki ulaşım süresini kısaltacak yeni hattaki 57 kilometrelik tünel tepki çekiyor.

 

Tünelin geçeceği güzergahta, daha önce tespit edilen uranyum ve amyant kaynaklarının insan sağlığını olumsuz etkileyeceği iddiası nedeniyle, ülkede proje karşıtı kalabalık bir kesim bulunuyor.

 

Torino-Lyon arasında yapımı yıllardır süren yeni yüksek hızlı tren hattı projesine, “Yüksek Hızlı Trene Hayır” (NO TAV) hareketi karşı çıkıyor.

 

İtalyan hükümetinin projeye destek vereceğini açıklamasının ardından, NO TAV hareketi altında örgütlenen 15 bin kişi şantiye yakınlarında eylem yaptı.

 

Projenin geçeceği güzergah üstündeki Susa Vadisi’nde başlayan yürüyüş, Chiomonte’deki şantiye yakınlarına kadar sürdü.

 

Biz suskun muyuz?..

 

Seyahat grubumuzda, ülkemizde siyasi bir düşünce üzere toplanabilirken doğamıza ve insan sağlığına sahip çıkmakta suskun kaldığımızı tartıştık.

 

Tarihi mekanlarımıza, topraklarımızda var olan güzelliklere ve geleceğimize zarar veren etkenleri ortadan kaldırmak adına attığımız adım, ülkemize ve kendimize verdiğimiz kıymeti gösterir.

 

Vatandaşlık görevimizi layıkıyla yerine getirebileceğimizi düşündüğünüz alanlarda, yapılması beklenenleri, internet sayfamızdaki köşe yazımın altında yer alan yorumlara yazarsanız sevinirim.

 

Önce kendimize verdiğimiz değer ile çevreye ve insanlığa katkı sağlayacağımız günlerimiz olmasını diliyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.