Hava Durumu

En güzel ceza

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2017 18:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2017 18:29
 Geçtiğimiz hafta Samsun'da Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa Finalinde meydana gelen olaylar gerçek spor severleri isyan ettirdi. Seyircilerin sahaya girmesi ve sahaya yabancı maddelerin atılması bu olaylardan en dikkat çekenleri oldu. Olayların ardından İçişleri Bakanlığı çıkan olaylar ile ilgili müfettiş heyeti görevlendirdi. Görevlendirilen heyet olayla ilgili geniş kapsamlı rapor hazırlayacaktır ancak heyetin olaylara daha geniş bakış açısı ile bakması ve soruna gerçekçi çözümler bulunması beklenmemelidir.

Sorunun özünde ülkemizde futbola verilen aşırı önem yatmaktadır. Lig maçlarının ardından hemen her kanalda saatlerce süren sözde analizler yapılması, bazı programların insanların akıllarıyla alay edercesine şovlaştırılması hiçbir şekilde gündeme gelmemektedir. Ayrıca özellikle yabancı oyunculara verilen yüksek miktarda transfer ücretleri ve bu ücretleri genel olarak kulüp başkanlarının stratejik olmayan biçimde harcamaları yine gündeme gelmemektedir. Özellikle takımların yaptığı bazı gereksiz transferler, kulüp başkanlarının kulüp bütçesini yönetirken keyfi hareket ettiğini göstermektedir. Ülkemizde genel olarak futbol için harcanan para ve emek ile elde edilen uluslararası başarıları kıyasladığımızda bu başarısızlığı daha açık şekilde görmek mümkün olacaktır. 

Her ne kadar devletin bu konuda doğrudan müdahalesi mümkün değilse de dolaylı yollarla kulüplerin bu konuda yönlendirilmesi mümkündür. Devletin bütçe kanalları kulüplerin futbol için yaptığı/yapacağı harcamaları hiç bir şekilde desteklememeli ve kulüplerin diğer branşlar için yapacağı yatırımları aktif olarak desteklemelidir. Özellikle belediyelerin futbol kulüplerine hiç bir şekilde destek vermemesi gerekmektedir. Bunun sebebi sadece vergilerimizin dolaylı olarak oyunculara gitmesinden öte, bu kulüplerin hali hazırda gelirleri bulunmasıdır. Kulüpler gelirlerini artırmanın yollarını kendileri bulmalıdır. Ülkemizde futbola duyulan ilginin fazla olmasına rağmen elde edilen başarısızlığın bu denli düşük olması gerçekçi şekilde sorgulanmalıdır. Özellikle Fatih Terim'in prim skandalı ile milli takımdan ayrılmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun teknik direktör olarak Şenol Güneş dışında görüşecek hiç bir yerli teknik adam bulamaması/görüşmeyi tercih etmemesi utanılacak bir durumdur. 

Ülkemizin coğrafi koşullarından sürekli övgüyle bahsetmemize rağmen örneğin; üç tarafımız deniz olmasına rağmen su sporlarında, coğrafi olarak kış sporlarına uygun olmamıza rağmen kış sporlarında yeterli başarıların elde edilmemesinin temel sebebi bu ve benzeri spor alanlarına teşviğin ve altyapı desteğinin verilmemesidir. Statlarda meydana gelen olaylara ve futboldaki başarısızlıklara devletin vereceği en güzel cevap ve ceza futbol dışındaki spor branşlarının desteklenmesi olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.