Hava Durumu

Kıymetli kişiler

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2017 12:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 12:41

Liderlik vasfı herkese nasip olmayan bir durumdur. Ne yazık ki Türkiye'de hemen hemen herkes kendisinin lider sınıfına sokmakta ve kendisinin lider hissetmektedir. Etrafındaki insanlar da o insanları kırmamak için genelde kabullenmiş gibi görürler. Hele kendisinin lider hissedenler mali yönde varlıkları var ise neredeyse birçok kişi tarafından menfaatleri doğrultusunda lidermiş gibi gibi yapılarak pohpohlanırlar. 

Dedik ya Türkiye'de kendisinin birçok lider olarak gören insanlar bulunmakta. Öncelikle sözüm bunlara. Bu insanlar öncelikle bir aynanın karşısına geçip dünden bugüne hedefleri doğrultusunda ortaya neler koyduklarını bir baksınlar. Gerçekten üretebilen, etrafına faydalı olabilen ve hayata artık katabilen kişiler mi bunu tartsınlar.

Karabüklülerin Bursa'daki temsilcisi üslenmiş olan Karabük'lüler Derneği geçtiğimiz günlerde güzel bir etkinliğine bizi davet etti. Etkinlik kapsamında Karabük'e değer veren kurum, kuruluşlar, Karabük'ün zenginliği olan yer ve mekanların gezileri gerçekleştirildi. Bu etkinlikte liderlik vasıflarını taşıyan ve tanıştığıma da memnun olduğum 4 önemli kişi ile tanıştım.

Sırasıyla bu kişilerden bahsetmek gerekirse; Karabük'lüler Derneği Başkanı sayın Türkan Polat'la başlamak gerekiyor.

Türkan Polat Bursa'daki yerel medya temsilcilerini bir araya getirerek, doğduğu memleketin değerlerini doyduğu memleketine aktarmak adına organizasyon tertipleyerek önemli bir işe imza atmıştır. 

Karabük'te geçirdiğimiz 3 gün boyunca valisinden, belediyesinden, STK temsilcilerinden  ve iş dünyasına  kadar bir çok kişi  ile bizi buluşturdu. Bu buluşma içinde  birçok kültürel ve turistik gezilerde yerel aldı. Yani demek istiyorum ki memleketi ve toprakları onun için hala kutsal ve hala çok önemsidiği bu da gösteriyor ki geçmişine sahip çıkan önemli bir kişi. 

Diğer önemli kişi ise Karabük Emekliler Derneği Başkanı Sayın Celal BULUT'tur.

Celal Bey Karabük'ün değerlerine sahip çıktığı gibi  emeklilerine de eşsiz projeler suna tam bir proje adamıdır. Yaşamış olduğu geçmiş deneyimlerin tamamını derneği vasıtasıyla memleketindeki emeklilerin hizmetine harcadığını gördüm. Bu gerçekten saygı duyulması gereken Karabük'lüler için önemli bir kazanımdır.

Ülkenin çeşitli yerlerinde fabrikaları, şirketleri olan gönül dostu, Karabük gönüllü turizm elçisi Sayın Şeref KARAKA'dır. Şeref Bey bizim Karabük e geldiğimizi duyduğunda tüm işlerini bir tarafa bırakarak bize eşlik etmiş ve tüm program boyunca en doğru bilgiyi almamızı bize sağlamıştır. Yüzlerce çalışanı yürüyen fabrikaları olmasına rağmen Karabük'e duyduğu saygıyı Karabük’e duyduğu sevgiyi daha sizce daha nasıl ifade edebilir ki? Kendisiyle tanıştığıma çok memnun oldum.

 Diğer bir kişiyi ise Karabük Elfani Belediye Başkanı Sayın İbrahim ERTUĞRUL'dur. Bir insana mütevazilik, güler yüzlülük ve samimi olmak bu kadar mı yakışır? Duruşu, hayata bakışı ve insanlarla olan diyaloglarına bakıldığında tam bir belediye Başkanı. Vatandaşlarla iletişimi, vizyoner bakışı ve ayakları yere basan davranışları ise bir idarecide olması gereken önemli özelikler. Açıkçası tavırları beni mest etti. Kendilerine bu duruşlarından dolayı çok teşekkür ederim.

Saydığım bu dört kişi; kendi alanlarında hayata renk katan önemli değerler olduğunu düşünmekteyim. 

Yolu ve çalışmaları bu kişiler ile kesişen kişiler varsa bu insanlarla iş dışında, hayata olan bakışlarına yönelikte sohbetler etmesini gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle kendinize eminim ki zenginlik katacaksınız.  Dört farklı kulvarda, dört önemli lider. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. İyiki tanıştım ve iyiki derin sohbetlerde bulundum. Bu kişiler gelecekte zirveye imzalar atacak kıymetler olduğunu şimdiden anladım. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. 

Liderlik vasfı olmayıpta lidercilik oynayanlara örnek olsun diyerek noktayı koyuyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.