Hava Durumu

CHP’ye veda

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2017 20:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2017 20:21

En son yerel seçimlerde CHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve referandumda ’evet’ diyeceğini açıklayan Necati Şahin, basın toplantısı yaparak partisinden neden istifa ettiğini anlattı. Tabi buna konuya geçmeden biraz basın toplantısından bahsetmek lazım. Bir kere tüm medya kuruşları açıklamayı takip etti. Basının karşısına çocukları ve torunları ile birlikte çıktı. Çıktığı yola nasıl başladıysa öyle sonuçlandırdığını gösterdi. Gelelim açıklamalara. Referanduma iki gün kala “Ben evet diyeceğim” açıklamasıyla Bursa gündemine oturmuştu. Bundan dolayı ise CHP teşkilatından tepkiler almıştı. Almış olduğu tepkileri linç girişimi olarak değerlendirdiğini ve bu nedenle niçin “evet” dediğini basın mensupları aracılığı ile duyurmak istediğini belirti.

Necati Şahin Almira Otel’de mikrofonun başına geçerek basın mensuplarına "Referandumda ’evet’ oyu vereceğimi söylemem sonrası şahsımla ilgili ihraç işlemlerinin başlatılacağına dair haberin yayınlandığının ertesi günü gereğini yaptım. Mudanya İlçe Seçim Kurulu’na müracaat ederek istifamı gerçekleştirdim. 2014 yılında elimi vicdanıma koyarak Bursa’ya hizmet için CHP’den aday olmuştum. Şu anda yine sağduyumla ve vicdanımın sesini dinleyerek CHP’deki yol hikayemi noktalamış bulunmaktayım" dedi.

Referandum sürecinde CHP sürecine giden yolda CHP içinde daima çözüm üreten biri olmaya çalıştığını ifade ettiğini dillendiren Necati Bey CHP’nin referandum çalışmalarını yeterince iyi yürütemediği hata kötü çok kötü yönetişim sunulduğunu söyleyerek  , "Referandum süreci katı bir şekilde yönetildi. CHP yetkilileri kampanya söylemlerinde daha kucaklayıcı olamadılar" diyerek başarısızlığın gerekçesini sundu. Hatta CHP’nin başarılı olabilmesi için Nilüfer Belediye Başkanını incelemeleri gerektiğini belirtti. Nilüfer Belediye başkanının halka dokunuyor olduğunu ve halkla birlikte olduğunu için hep akıllarda olduğunu anlattı.

CHP’nin niçin başarısız olduğunu Necati Şahin Bey sözlerini şunu ekleyerek devam etti. , "AK Parti ile MHP’den hayır oyu isterken hiçbir mahzur görmeyenlerin, bir CHP üyesinin evet oyu vereceğini beyan etmesine aşırı tepkileri, CHP’nin aslında ne kadar anti-demokratik bir zihniyet tarafından yönetildiğini açıkça ortaya koymuştur. Evet, oyu vereceğimi açıklamamdan sonra şahsıma karşı bir linç kampanyası yürütülmüştür. Buradan sormak istiyorum; acaba CHP’nin 25 milyon evet oyu veren vatandaşa ihtiyacı yok mudur? " dedi. 

Necati Şahin Bey çuvaldız, iğne meselesini açıkça CHP’nin eksik yaptığını anlatırken yüzündeki endişesi ise hala hissediliyordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun davet etmesiyle 3,5 yıl önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu anlatırken “Maksat, mutlak başarı elde etmek, herkes ve her kesimden oy almak, bütün kesimleri kucaklamaktı. Amaç, bürokratik oligarşi partisi olarak algılanan CHP’nin milletin partisine dönüşmesine katkıda bulunmaktı." sözleri basın toplantısına damgasını vurdu.

Necati Şahin Bey 40 yılı aşkın olarak Bursa da siyasetin içinde mevcut bir kişiliktir. Yaptıkları, sunduğu birçok proje çözüm odaklıydı. CHP içinde bulunduğu sürece de hem partiye hem de Bursa’ya katkı koymayı planlıyordu ama CHP içinde sadece misafir olduğunu görünce üzüntü duyduğunu belirtti.

Necati beyi gelecekte neyin beklediğini kendisinin de bilmediğini söyledikten sonra basın toplantısını Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın şiirinden kesit alarak “Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler…”diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa’nın kıymetli abisi olan Necati Beye bundan sonraki yaşamında başarılar dilerim.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.