Hava Durumu

Konjonktür gereği

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2017 18:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 18:09
 Ben yazmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Bugün yine geçtiğim dönemlerde yazdığım ve sürekli üstünde durulması gereken konuyu dillendireceğim.

İlkokulu hepimiz okuduk ki bu yazıyı okuyabiliyoruz. Yine ilkokulu okuduysak bilmemiz gereken başka bir şey daha var olması gerekmektedir. O da ülkemizin üç tarafı denizlerle çevreli, üç kıtanın ortasında, Asya Kıtası ile Avrupa Kıtasını birleştiren köprü olması, Kuzey ve Güney yarım kürenin en şanslı noktasında olup dört mevsimi de yaşıyor olmamız gibi…

Bu saydıklarım geçmişten günümüze kadar işaret ettiği tek şey kıymetli ve kaynakları hiç tükenmeyecek bir coğrafyada olduğumuzdur.

Ülkemizde yaşanacak her kötü şey yada gelişmeye yönelik atılmış her güzel şey dünyanın tamamını etkilemektedir.

Bu coğrafya geçmişte Asya’dan Avrupa’ya giden ticaret yollarını üstünde barındırırken şimdide enerji yollarını üstünde barındırmaktadır. Sadece bu durum bile tüm dünyanın gözlerini dikeceği fırsatlar ülkesi olmasına sebeptir.

Hep deriz ya Avrupa’dan ülkemize misyonerlik din için geliyorlar ülkemizi bölmeye çalışıyorlar.Aslında asıl amaç bence din ile alakalı değildir. Asıl amaç ekonomik nedenlerdir. Yer altı kaynaklarına, enerji yollarına, ticaret yollarına, verimli topraklarına, dört mevsimine yani temel dünya ihtiyaçlarına sahip olmak amaçlıdır. Bugün bu soğuk savaşların temel amacıda işte bu. Teröristlerin olması, ambargolar, çeşitli standartlara uydurma çabası, oyalama taktikleri… Saydığım bu nedenler coğrafyamızın bize vereceği güce yakın olmamızı istemeyenlerin oyunu. Bizi başka başka meselelerle uğraştırıp asıl yapmamız gereken kalkınma hareketlerine giremiyor olmamızdır.

Zaten bunu başarıyorlarda. Siyasi büyüklerimiz zaten bu oyuna gelmek için dünden hazırlar. Görmüyor musunuz koltuk uğruna birbirlerini en sert eleştirenleri yapanlarda bu ülkede, vatanı teröristlere satanlarda bu ülkede, fikir üretmek yerine sömürücülüğü geliştirenlerde bu ülkede… yazacak o kadar çok şey var ki say say bitmez…

Bugün herkesin z kuşağı diye gösterdiği gençlerin üzerine iyice rehavet çökmeye başladı bile. Bu çöküşün üzerine,bugünün liderleri ve kanat önderleri de var güçleriyle ağır saldırılarda bulunmaktadır. O z kuşağını yok saydıkları gibi, onların hiçbir işe yaramayacağını açıkça dillendirebilmektedirler. İşte çıkar sahibi ülkelerinin yapmak istediği en büyük proje de bu. Şimdi bu projeyi açıkça başarılı idare ederek istedikleri yüz yıllık amaçlarına ulaşmaktadırlar.

İşte biz y kuşağının içinde bulunan bugünün ortağı ve yönetici gençleri bu oyunu görüp bozmak için yola çıktık. Bugünün kanat önderleri işte bu fark etmeli, 20-40 yaşları arasında bulunan y kuşağını devlet çalışmalarının içinde daha aktif almalıdır.

Bugün en az 5 milyon fikri ve enerjisiyle bu ülkeye katkı sağlayacak bu kuşaktaki genç ile iletişim içindeyim. Bazıları sanat, bazıları bilim, bazıları tarım ile uğraşmakta. Yine bu gençlerin bazıları siyaset, bazıları kamu çalışmalarında bulunmaktadır. Yani toplumun her kesiminde biraz sindirilmiş şekilde bulunmaktadırlar. Kendilerine roller verilmediği içinde o bulundukları noktalarda sistemin içinde yok olmaktadırlar.

İşte bugünün devlet büyükleri bu durumu açıkça görmeli ve adımlar atmalıdır. Üreten gençliğe her aşamada görev vermeli ve yaptıkları işleri değer katmalılardır. Bakın işte coğrafyamızın gücü o zaman oraya çıkacak ve işte o zaman ilk okulda herkesin bildiği coğrafi konjonktür gereği çok güçlü olduğumuzun hakkını vereceğiz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.