Hava Durumu

8 mart’ta Bursa keşfi (Bedia BARAK)

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Adım Adım Bursa’ projesiyle doğa severler hem Bursa’yı keşfetti hem de 8mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Deneği ve Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen gezilerde katılımcıların keşif yerleri Harmancık ve Yenişehir oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
8 mart’ta Bursa keşfi (Bedia BARAK)

Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) işbirliğiyle gerçekleşen gezide, Harmancık İlçesi’nde BEBKA destekli yapılan Harmancık eko-turizm tesislerinde konaklandı ve ilçeye bağlı mahalleleri kapsayan bir bisiklet rotası oluşturuldu. Harmancık’a Orhaneli üzerinden yola çıkan bisikletçiler  Karaca Mahallesi’ndeki eşsiz manzaralı Karaca Göleti’nde mola veren sporcular, gölet çevresinde mantar topladı. Bekdemirler Mahallesi’nde ise turun ilk gününü tamamlayan sporcular, bungalov evlerin keyfini yaşadı. . Daha sonra Hobandanişment ve Harmancık Akalan Mahallesi’ndeki köy düğününe katılarak köy kültürünün eşsiz güzelliklerine de şahit olan sporcular, dönüş yolunda ise Kocasu Vadisi’ndeki Kemaliye Köprüsü’nün eşsiz manzarasında huzurlu bir gün yaşadılar. Kemaliye Camii’nin duvarında yer alan Roma kartalını gören sporcular, Keles’teki tarihi mekanları gezdikten sonra Bursa’ya ulaştılar.

YENİŞEHİR’DE SEVGİ YÜRÜYÜŞÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Kültür Tipobet ve Turizm Şube Müdürlüğü ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği’nin birlikte yürüttüğü ‘Büyükşehir ile Adım Adım Bursa’ projesi Yenişehir’de ‘Sevgi Yürüyüşü’ konseptinde düzenlendi. Bursa Vali yardımcıları Nevzat Ergün ve İbrahim Avcı’nın da aralarında bulunduğu 180 Bursalı dağcı Tayyare Kültür Merkezi’nde buluşup Yenişehir’e hareket etti. Yenişehir’de Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte Çiçeközü Mahallesi’ne giden doğaseverler, Yenişehir’in doğal ve sosyal yaşamın güzelliklerini keşfetme şansı buldu. Burada Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve eşi Gülşen Çelik’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sürpriziyle karşılaşan konuklar, kendilerine verilen karanfillerle neşelendiler.

Etkinliklerin sonunda tüm katılımcılar desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Bedia BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.