Hava Durumu

''Aşk yolunu buldu'' (Bedia BARAK)

Bursa'da skeç, şiir, türkü yazarlığı yapan, şair, radyo programcısı, ressam Adil Acar 3. kitabı 'Aşk Yolunu Bulur' isimli kitabını çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
''Aşk yolunu buldu'' (Bedia BARAK)
 199 şiirin yer aldığı 3. Kitabı Aşk Yolunu Bulur’u isimli kitabı ile açıklama yapan şair Adil Acar,  tek arzusunun şiirlerinin yabancı dillere çevrilmesi olduğunu söyledi. Yağmur Altında Aşk isimli şiir kitabını 2010’da çıkartan Adil Acar, 2013 yılında 12 ayda aşk var eseri ile sevenleriyle buluştu. Yeni şiir kitabı Aşk Yolunu Bulur’u ilk baskısını bin adet olarak yapan Acar, kitabının sokaklarda yaşadığı olaylardan ilham alarak ortaya çıktığını söyledi. Sanat hayatında 50’nci yılı geride bırakan Acar, sanatla yaşamının ölene kadar süreceği ifade ederken, sanat benim her şeyim, hayatın her alanında sanat var ve bende bu yolda yürümekten çok mutluyum dedi.

Birçok ünlüye söz yazarlığı yaptığını ve eserlerinin türkülerde, şarkılarda, şiirlerde, resimlerde yaşamasından büyük mutluluk duyduğunun altını çizdi.

Kitaplarının ya da sanatla ilgili yaptığı hiç bir işte maddiyat düşünmeden yaptığını ifade eden Acar, kitaplarını kendi dağıttığını söyledi.

3 torun sahibi sanatçı dağlama resim, skeç yazarlığı, gizli kamera şakaları, türkü sözü gibi eserler ile sanat hayatında yer alıyor. Sokaklarda yaşanan olayları kayda geçirdiğini belirten şair, insanoğlunun tabii haliyle birçok espriyi yalın bir dille ifade ettiğine inanıyor. Şiir yazmakta asla zorlanmadığının altını çizen Acar, "Bir tebessüm, bir bakış, bir görüntü bile yazmama vesile oluyor." dedi.

B. BARAK: Kendinizden bahseder misiniz?

A.ACAR: 1 Mayıs 1956 yılında Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Cevizli mahiyesin de doğdum. 2 yaşımda ailemle İstanbul'a yerleştim. Baba mesleği gereği birçok ticaret ve değişik sanat alanlarında çalıştım. Rahmetli annem ve babamın duaları sayesinde bu günlere geldim.

B. BARAK: Ne işle meşguldünüz?

 A.ACAR: 30 yıl boyunca İstanbul'da çiçekçilik yaptım. Ama sanat her zaman gönlümde yer aldı. Sonra bütün zamanımı sanata ayırdım. 1964 yılından bu güne kadar elime aldığım kalemi hiç bırakmadım. Şairliğimi ve yazarlığımı ön plana çıkarmaya çalışıyorum. Her şeyi sevgi ile yapıyorum.

B. BARAK: Kaç şiiriniz var?

A.ACAR: 1500 yakın şiir, 127 dağlama resim, halk müziği, ilahi semah, skeç, gizli kamera şakaları, plastip show, kişisel sergilerim, ayrıca 7 adet karma sergiye katıldım.

B. BARAK: Hayattan beklentiniz nedir?

A.ACAR: Hayatımın en güzel yıllarını yaşıyorum. Tek amacım, istediğim ben gidince eserlerimin yaşaması.

B. BARAK: 3’üncü kitabınız 'Aşk Yolunu Bulur' isimli neden?

A.ACAR: Aşk her zaman yolunu bulur da ondan. Saygının ön planda geldiği düşüncesiyle aşk, sevgi, sevmek, sevilmek, toprak, ulus, Atatürkçülük, kimsesiz çocuklar, ana, baba, kadınlarımız gibi temalar şiirlerimde hassasiyetle kullanmaya dikkat ediyorum. İşte aşk bunlar. Sanırım kitaplarımın bu kadar çok ilgi görmesinin temel sebeplerinden biri de okuyucularımın içinde kendilerinden bir şeyler buldukları ve bu temaları şiirlerimde kullanıyor olmamdır. Çeşitli meslek guruplarında çalışan insanlarımızı, kadın, erkek, çocuk, ırgat, emekçi ayırt etmeden yazmaya çalıştım. Değişik konuları ele alarak yazmaya gayret ediyorum.

B. BARAK: Her insan şiir yazabilir mi?

A.ACAR: Şiir yazmak duygu işidir ancak duyguların yanında toplumsal bakış açısı ile çevremizde ki sorunlara değinmek de şairin görevidir. Ben sanatçı kimliğimle bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Yazdıklarımı sunmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Şair Adil Acar'ın torunları için yazdığı şiir:

İkisi de sevgilim, biri kralım

Gönlümden çıkmaz kopmayan sevdalarım

Torunlarımla saygı, gurur duyarım

Onlar benim dallarım, can damarlarım

Bölgem oldu üçü saklıdır, içimde

Gece, gündüz, yaz, kış çıkmadı düşümde

Livanur, Efe, Mina deyip çağlarım

Bunlar kalbimde sevdam, can damarım

BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.