Hava Durumu

Başkan Taban İNESMEK kursiyerleriyle bir araya geldi

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İNESMEK kurslarını ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Başkan Taban İNESMEK kursiyerleriyle bir araya geldi
 Aşçılık kursu öğrencilerinin hazırladığı ikramların da tadına bakan Taban, atölyeleri de tek tek ziyaret edip, kursiyerlerin memnuniyetini sordu.

İnegöl Belediyesi’nin 2011 yılında 14 branşla başladığı İNESMEK bugün 45 farklı branşla her yıl binlerce kişinin eğitim aldığı bir merkez haline dönüştü. İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İNESMEK), Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde eğitimlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün İNESMEK’i ziyaret ederek atölyelerde eğitim alan kursiyerlerle bir araya geldi.


İNESMEK ziyaretinde aşçılık kursu öğrencileri ve öğreticilerinin hazırladığı ikramların tadına da bakan Başkan Taban, ayrıca kursiyerlerin memnuniyetlerini de sorarak eğitim kalitesinin artması adına yapılabilecek iyileştirmeler hakkında istişarelerde bulundu. Taban, “Bugün İnegöl’ümüzün bir marka değeri olan İNESMEK meslek edindirme kurslarımızı ziyaret ediyoruz. Biz ortaya bir değer koymaya çalışıyoruz ama kursiyerlerimiz bundan memnun mu, mutlu mu, bunları faydaya dönüştürüyor mu yerinde görelim istedik” dedi.


İNESMEK’in tohumunun 2011 yılında atıldığını hatırlatan Başkan Taban, “Artık yavaş yavaş yeşermeye başladı ve güzel bir çiçek bahçesine dönüşüyor. Mutlu personel ve kursiyerleri gördükçe bizde bu işten keyif alıyoruz. 2011 yılında 14 branşla başlayan bu süreç, bugün 45 branşla devam ediyor. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminden sonra bizler bulunduğumuz binayla ilgili taleplerimizi ilettik ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bina belediyemize tahsis edildi. Türkiye’de sadece 2 şehirde bu binalar farklı kurumlara devredildi. Biri İnegöl, diğer de Elazığ’da Emniyet Müdürlüğüne devredildi. Biz bu süreç sonrası burada ciddi bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdik. Şuanda kurs mekanlarımız daha önceki mekanlara göre çok daha kaliteli ve modern. Fiziki imkanlar kadar içerisinde kullanılan alet edevat noktasında da çok iyi yerlere getirildi. Şehrimizde yaşayan insanlar zaten her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu yeterli mi? Muhakkak suretle yeterli değil. Biz kurs merkezlerini burada toplamış olduk ama aynı zamanda burayı bir kültür merkezi olarak da kullanıyoruz. Bir konferans salonumuz var. Burada bir yeniliğe daha şahit olduk. Geçmişte ortalama 200’er kişilik salonlarda program yaparken burada 450 kişilik salonların dolup taştığını gördük” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.