Hava Durumu

BİR TÜRK MASALI 23 NİSAN'DA VİZYONDA

Çocuklara müjdeli bir haberim var. Oyuncu, seslendirme sanatçısı Toprak Sergen ; ‘’Dünyanın hayran olduğu masallarımız var bizim ‘’ diyerek yola çıkan sanatçı yazıp-yönettiği ve oynadığı film, "BİR TÜRK MASALI" sıfır cinsellik, sıfır şiddet, sıfır küfür, sloganı ile 23 Nisan’da sinemalarda olacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2020 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2020 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BİR TÜRK MASALI  23 NİSAN'DA VİZYONDA





 Anadolu’dan bir Türk masalını yazmaya başladıktan  3 yıl sonra ortaya çıkardığını belirten Toprak Sergen, “Devlet Balesi dansçılarının dans ettiği, Türkiye’nin en kalabalık çocuk korosunun seslendirdiği, Erkin Koray ve Barış Manço gibi ustalarımızın eserlerinin yorumlandığı, Türkiye’nin pek çok coğrafyasında çekilip animatik unsurlarla bezeli çok yönlü bir masal üstelik.”  diye tanımlıyor filmini.

RÜŞTÜ ASYALI’NIN SESİNDE

“Evvel zaman içinde” geçen, olağanüstü güzel ve rengarenk bir doğada yaşayan Mutluluk Ülkesi’nin karakterlerinin, Karanlık ve Aydınlık tarafından kaderinin değiştirildiği ,  içinde aşkın komedinin ve gerçeküstü  öğelerin harmanlandığı  bir masal bu. KISA ÖZET: Karanlık tarafın etkisinde kalan ve lanetlenen üç çocuk,  Aydınlık tarafa geçebilmek için üç koşulu yerine getirmek zorundadır. Yolları engeller ve tehlikelerle doludur. Ama başarırlarsa üç güzel prenses beklemektedir kendilerini. Üstelik anne ve babalarını Kötülüğün lanetinden de kurtarmış olacaklar. İyilik yapan hep iyilik bulacaktır sonunda.

ZENGİN KADRO

Toprak Sergen’in yazıp-yönettiği-oynadığı filmde,  başrollerini abisi; Burak Sergen, Amine Gülşe, Cemal Hünal, İclal Aydın, Aslı İnandık,Doruk Sarıduman, Ege  Aydan,Orçun İynemli,Caner Kadayıfçı, gibi çok geniş bir kadroyla paylaştığı filmde Ahmet Mekin, İzzet Günay, Suna Selen, Kayhan Yıldızoğlu ve Füsun Erbulak konuk oyuncu olarak yer alıyor.

BİR TÜRK MASALI, TME’nin dağıtımıyla 23 Nisan bayramıyla birlikte Türkiye ve K.K.T.C. ve yurt dışında pek çok salonda  seyircisiyle buluşacak.

TOPRAK SERGEN HAKKINDA

Toprak Sergen hakkında biraz bilgilendirme yapayım.  A.Ü. D.T.C.F. Oyunculuk ana bilim dalı Lisans, aynı üniversitede -Yönetmenlik Yüksek Lisans- yaptı.

TRT'de radyo sunuculuğu, televizyon program yapımcılığı gibi görevlerde bulundu.

Kısa bir süre Trabzon Devlet Tiyatrosunda, özel tiyatrolarda çalıştı.

Televizyon reklam filmlerinde, kliplerde ve sabah kuşağı, yarışma programlarında yer aldı.

Türkiye’nin en önde gelen markalarının sunuculuk , moderatörlük ve sahne performanslarını yaptı.

Rol aldığı son iki BKM filmi Box Office’de ilk 10 arasında yer alıyor. 'Albüm' adında bir müzik albümü de çıkaran Toprak Sergen, sanatçı Semih Sergen'in oğlu ve sanatçı Burak Sergen'in kardeşidir. Çeşitli film ve dizilerde yer alan ve uluslararası ilişkiler ön lisansı da olan sanatçı iyi derecede İngilizce bilmektedir. Halen seslendirme çalışmalarına devam ediyor.  hABER: HALUK YALÇINKAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.