Hava Durumu

BTSO, Yed’i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivaline Evsahipliği Yaptı

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası(BTSO) ile Kültür Bakanlığı desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali, dünyada yüzyıllar sonra dahi öğretileri ve eserleriyle ışık tutan, 7 manevi mimarı beyaz perdeye taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BTSO,  Yed’i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivaline Evsahipliği Yaptı
 Türkiye’de 60, yurt dışında ise 25 olmak üzere 85 üniversitenin iletişim fakülteleri ile ortaklaşa yürütülen festivalde gençler, 7 Allah dostunun konu edildiği senaryo ve kısa filmleri ile festivalde yarıştı. Ocak ayında açılan yarışmalardan senaryo kategorisinde en iyi 7 senaryo seçildi. Osmanlı’nın iki başkenti Bursa ve İstanbul’da doğal ve tarihi mekanların kullanıldığı çekimler, Fetih 1453 / Çanakkale 1915 gibi filmlerin görsel  yönetmeni Cihan Karademir’in yönetmenliğinde, My Elit Yapım tarafından 200 kişilik bir ekip ile gerçekleştirildi. Genç yönetmenler kadrajlarındaki mesajları 7 Allah dostu üzerinden verdiler. 14 kişilik jüri tarafından elemeden geçen filmler arasından en iyi 7 film finale kaldı ve festival bünyesinde kurulan, 7. Sanat yazlık sinemasında gösterime alındı.

 

BURSA’MIZ TARİHTE MÜSTESNA BİR YERE SAHİPTİR

Bursa protokolü, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı 3. Uluslararası Yed’i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu Bursa’nın tarihi ve kültürel yönüyle önemli ve stratejik bir kent olduğunu dile getirdi. Çekmişoğlu “Tarih ve kültür kokan bu topraklarda tarihi şahsiyetleri bağrında taşıyan Bursa’mızın Türk Tarihi’nde çok müstesna yeri vardır. Büyük âlimler bu şehri bir çınara benzetir. Çünkü kentimiz, dünyanın dört bir yanına uzayan kökleri ve dallarıyla Anadolu’nun en eski kentlerindendir. Kentin ekonomisinde olduğu kadar tarihi ve kültürel hazinelerinin korunması ve yeni nesillere aktarılmasında da aktif bir rol üstleniyoruz. Bursa’mızın da aralarında bulunduğu 7 şehirde yaşamış 7 velinin öyküsünü ve evrensel mesajlarını beyaz perdeye yansıtan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

 

“ONLARIN ÖĞRETİLERİ YOLUMUZU AYDINLATAN IŞIK OLDU”

Festival koordinatörü Eda Sürmeli ise, “Dünyanın 7 manevi mimarını genç meslektaşlarımızla beyaz perdeye taşıdığımız festivalimizde, onların öğretileri yolumuzu aydınlatan bir ışık oldu.     

Bizden sonra gelecek neslin etik ve estetik eserlerinin izlenirliği ve festivalin yurt içi ve yurt dışındaki bilinirliği bizim için umut ve onur kaynağıdır. Bu gün üçüncü kez noktaladığımız festivalimize, amaç ortağı olan Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne, bize ev sahipliği yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a ve onun nezdinde tüm yönetim ve meclis üyelerine, tüm destekçi kurumlarımıza, kıymetli otorite olan jüri üyelerimize, tüm oyuncu arkadaşlarımıza ve genç meslektaşlarımıza, katılımları ve katkıları için teşekkür ediyor, Yed-i Velayeti 7 Vilayeti 7.Sanatta buluşturmaktan onur duyuyoruz” dedi.

 

Bu sene ki tema konusu olan 7 veli ise;Bursa’dan İsmail Hakkı Bursevi / İstanbul’dan Evliya Çelebi /  Türkistan’dan  Ahmet Yesevi / Malatya’dan – Somuncu Baba / Tebriz’den Şems-i Tebrizi / Konya’dan Ateşbazı Veli / Şam’dan Muhiyddin İbn Arabi hazretleri oldu.

 

“ÖDÜLÜMÜ SAVAŞIN ÇOCUKLARI İÇİN ALIYORUM”

En iyi film ödülünü alan ‘Hayat Bu’ filminin yönetmeni Elif Yüksel, sanata verdiği değerden ve destekten dolayı BTSO’ya teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Bizi çok mutlu ettiniz ve çok onurlu bir gece yaşattınız” diyen Yüksel, “Bedelleri her ne kadar ağır olursa olsun, sözde birçok medeniyetin yapamadığını yapan, milyonlarca insana kucak açan benim ülkem olduğu için gurur duyuyorum. Bize bu senaryoyu yazdıran yine bu duygu oldu. Biz bütün kalbimizle iyilerin her zaman cesur olduğu ve seslerini duyurabildikleri bir dünya hayal ettik. Bu gecede ve bu yolda sizin sayenizde bir adım attık. Bu ödülü, savaşın tam ortasında bazılarının roman satırlarından okuyarak öğrendiği acıyı bizzat yaşayarak tecrübe eden bütün Suriyeli kardeşlerim adına; yastığı taş, tavanı gökyüzü olan bütün savaşın çocukları için alıyorum” şeklinde duygularını ifade etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.