Hava Durumu

BURFAŞ’tan kadınlara pozitif ayrımcılık

BURFAŞ ile Türk Metal Sendikası Kadın Kolları arasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle imzalanan protokole göre; sendika üyesi kadınlar da BURFAŞ’ın sosyal tesislerinde ‘sosyal kart’ kullanabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
BURFAŞ’tan kadınlara pozitif ayrımcılık

BURFAŞ’ın Zafer İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda, Türk Metal Sendikası Kadın Kolları üyelerine ‘sosyal kart’ imkanı tanıyan protokole; BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy ile Türk Metal Sendikası Kadın Kolları Başkanı Selda Tekman imza attı.
BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, yapılan sözleşmeyle kadınlara sosyal tesislerden kart sistemiyle faydalanma şansı sunulduğunu ifade ederek, “BURFAŞ ailesi olarak her zaman kadınların yanındayız. Sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü değil, her zaman kadınların önemli İmajbet olduğunu savunuyoruz. Kadınlar annelerimiz, kardeşlerimiz, eşlerimizdir. BURFAŞ olarak toplu iş sözleşmesinde (TİS) kullandığımız bir madde var ki, kadına şiddet uyguladığı tespit edilen hiç kimseyi BURFAŞ bünyesinde istihdam etmiyoruz. Böyle bir durum belgelendiği takdirde de kişinin işine tazminatsız son vereceğimizi taahhüt ediyoruz” diyerek kadına şiddetin kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Türk Metal Sendikası Kadın Kolları Başkanı Selda Tekman ise kadınların toplumdaki sorumluluklarının önemine işaret ederek, kendilerine sosyal kart imkanı tanıyan BURFAŞ’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, Selda Tekman’a sosyal kartını teslim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.