Hava Durumu

Dedelerine gittiler

İnegöl Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Kültür Gezilerinin 5. Yılında Çanakkale’de yaşanan tarihi özümsemek, atalarımızın yaşadığı o duygulara bir nebze olsun vatandaşları ortak kılmak maksadıyla başlatılan Çanakkale Gezileri tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Dedelerine gittiler

Tarihimizin şanlı sayfalarında yerini alan Çanakkale Destanının yazıldığı, milli ruhun şahlandığı, ülkemiz için ölüm kalım savaşının verildiği ve bayrağımızın yere düşmemesi için yüzlerce kahramanlıkların ve yüzbinlerce şehit verilen, gerçek yaşanmışlıkların ve destansı anlatımların olduğu Çanakkale’de önemli tarihi yerleri gezme fırsatına ulaşan İnegöllüler, ecdadın destan yazdığı ve “Dur Yolcu Bastığın Yeri Toprak Diyerek Geçme, Düşün Altındaki Binlerce Kefensiz Yatanı” sözünü bütün dünyaya hatırlatan yere yolculuk yapmanın hem mutluluğunu hem de hüznünü yaşadılar.

 

KÜLTÜR GEZİLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Çanakkale’ye düzenlenen kültür gezileri hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Daha yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle sürdürdüğümüz asli belediyecilik faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ederken düzenlediğimiz kültürel ve sosyal etkinliklerle de halkımıza hizmet ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımıza tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattığımız Kültür Gezileri Projemize, halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda bu yılda devam ediyoruz” dedi.

 

HALKIMIZIN BÜYÜK TEVECCÜHÜNÜ GÖRÜYOR

Aktaş; “Kültür gezilerinin 5´inci yılında özellikle Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan,  birçok tarihi eserle donatılmış bir ulu şehir hüviyetindeki Bursa’ya kültür gezilerini geçen hafta noktalamıştık. Ecdadımızın kahramanlık destanını yazdığı yer olan Çanakkale’ye düzenlediğimiz gezilerimiz de 23 Mayıs Pazartesi günü halkımızın yoğun katılımlarıyla tamamlandı. Konya gezilerimiz ise Ramazan ayından sonra başlayacak. Halkımızın büyük bir teveccühünü gören Kültür Gezilerimizden bu sene 2851 İnegöllü hemşerimiz faydalanmaktadır” dedi.

 

ÇANAKKALENİN MANEVİ ATMOSFERİNE YOLCULUĞA ÇIKARDIK

Aktaş; “İnegöl halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 28 Mart - 23 Mayıs tarihleri arasında düzenlediğimiz  Çanakkale kültür gezisine 24 sefer düzenleyerek toplamda 976 vatandaşımızı Çanakkale’nin manevi atmosferine yolculuğuna çıkardık. Manevi bir atmosferde süren, milli ve manevi değerleri tanıtmak, kültürel değerlere farkındalık kazandırmaya yönelik yapılan kültür gezisi İnegöl halkının beğenisini kazandı” dedi.

 

GÖZ YAŞLARI TUTULAMADI

Çanakkale gezilerimiz sırasında duygu dolu anların yaşandığını belirten Aktaş; “Gezi Programımız da Kilit bahir, Namazgah Tabyaları, Seyit Onbaşı, Sargı Yeri Şehitliği, Alçıtepe, Şehitler Abidesi, Ertuğrul Tabyası, 26.Alay ve Yahya Çavuş Şehitliği, Seddülbahir, Kanlı sırt, Kesik Dere Şehitliği, 57.Alay Şehitliği, Bomba Sırtı, Türk Siperleri ve Conk Bayırı gezilmiştir. Gezi boyunca çok güzel anılar yaşanmış, dedelerimizin bu vatan uğruna verdikleri mücadele rehberlerimizce etkili şekilde anlatılmıştır. Birçok yaşlımız Mehmetçiğin kahramanlıklarını; geride kalan anne-babasını, çoluk-çocuğunu hatta yavuklusunu unutup bu vatan uğruna ateşe atılışlarını dinlerken gözyaşlarını tutamamış, hüngür hüngür ağlayan vatandaşlarımız dahi olmuştur” dedi.

 

ÇANAKKALEYİ ÇANAKKALE YAPAN DEĞERLER

Gezimize katılan her vatandaşımız bizlere teşekkürlerini ve dualarını göndermiş, memnun kaldıklarını her ortamda dillendirmişlerdir diyen Aktaş; “Nasıl ağlanılmasın ve nasıl binlerce kez dua edilmesin ki… Komutanlarınca yeni doğmuş bebeğini görmek için izin verilen erimizin evine gitmeden düşmanla mücadele fedakarlığı; yarasından dolayı inim inim inleyen anzak askerini ateş hattından kucaklayıp düşman siperine bırakan Mehmetçiğimizin merhamet ve cesurluğu, 276 kiloluk mermiyi namluya sürerek savaşın seyrini değiştiren Seyit Ali Onbaşının insanüstü çabası, Yahya Çavuş ve arkadaşlarının öleceklerini bile bile siperlerini terk etmeme vakurluğu, diğer askerlerin yaşamlarını kurtarma çabasına karşı kendi oğlundan vazgeçebilme yüreği gibi daha birçok yaşanmış kahramanlıklar, Çanakkale’yi Çanakkale yapan en büyük değerlerdir. Gelibolu yarımadası, dini uğruna, inancı ve namusu uğruna gösterilen civanmertliğin yaşandığı aziz topraklardır” dedi. 

 

Aktaş son olarak; “Bir kez daha Çanakkale Şehitleri’nin torunlarına bu duyarlıklarından ve tarihi benliklerine sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ediyor, bu hizmetimizde bizleri onurlandırıp gururlandırdıkları için kutluyorum. Bu tür gezi etkinliklerini bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Çanakkale Kültür gezisine katılan vatandaşlar ise, Çanakkale ruhunu yaşattıkları ve ecdadın destansı kahramanlıklarını görme bahtiyarlığını bizlere yaşatan ve o isimsiz kahramanlara bir nebzede olsa dua etmemize vesile olan bu projenin hayata geçirilmesine ve böyle bir imkanın sunulmasına öncülük eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkürlerini dile getirirlerken, dua ve minnetlerini de sunmaktan kaçınmadılar. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.