Hava Durumu

Deniz Seki tahliye oldu

'Uyuşturucu temin etmek' suçundan tutuklanan ve yaklaşık 2.5 yıldır cezaevinde olan ünlü şarkıcı Deniz Seki, tahliye oldu... Deniz Seki yaptığı ilk açıklamada 'Sizi çok özledim. Zorlu bir yolculuktu.' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Deniz Seki tahliye oldu
 Nişanlısı ve ailesi cezaevinde

Sabah saatlerinde cezaevine gelen Deniz Seki'nin nişanlısı Faruk Salman ve kardeşi Serkan Seki ünlü sanatçının eşyalarını kartonlarla arabaya taşıdı. Deniz Seki ile ayrıldıkları iddia edilen Faruk Salman nişanlısının en mutlu gününde yanında olup ayrılık iddialarını yalanladı.

ÜNLÜ İSİMLERİN DENİZ SEKİ HEYECANI

Büyük bir heyecanla Deniz Seki'nin özgür kalmasını bekleyen sanatçı dostları sosyal medya üzerinden Seki'ye destek mesajları yayınladı.

Seren Serengil

Tatlım ,canım , dünya güzelim melek kalplim seni bekliyoruz. ..bak bitti işte kavuşuyoruz. . Mutlu günler başlıyor artık .. sana özel programı bile 12.00 ye aldık sırf senin bu anlarını canlı canlı herkese aktarabilirsiniz adına. . mutluluğunu paylaşabilmek için. ... Sevdiğin adam bekliyor biz bekliyoruz hadi kapı açılsın versinler seni bize artık.

Metin Arolat

Son bir gece. Özgürlüğe son bir gece. Suçlu yada değil. Haklı yada haksız. Verilmiş bir ceza ve o ceza çekildi. Bitti. Son bir gece kaldı Deniz. En uzun gecelerinden biri belki de. Ama o güneş doğacak. Bundan sonra umarım, bütün yaşananlardan çıkartılması gereken bir ders varsa çıkartır, istediğin gibi, seni sevenlerinle birlikte şahane bir hayat yaşarsın. Seni üzecek şeyler, senden uzak olsun.

Nilgün Belgün

Sevgili Deniz bu gece belki de senin en uzun gecen olacak. Yarın özgürlüğüne kavuşuyorsun. Hayatta en önemli değer özgürlüktür. Bundan sonra sonsuza kadar mutlu bir hayat yaşaman dileğimdir. Gerisi nasılsa gelir #Deniz Seki İyi geceler...

Gonca Vuslateri

Bitti Denizim... Sular çekildi. Geriye deniz yıldızları kaldı. Ne köpekbalığı, ne ürkütücü balıkçılar, ne zorlu dalgalar... Geçti hepsi. Sevenlerin sana kavuşuyor. Bu son gecende tüm tecrübene sağlık diyeceğimiz bestelerinle geliyorsun. Sesini çok özledik. Haydi buluşalım, sarılalım minnoş yüreklim, pamuk ellim. Biricik, zamansızca birbirimize kavuşup dertleştiğim güzel sohbetli, güzel yürekli insan... Allah kurtardı...

Peki, Deniz Seki neyle suçlanmıştı, neden cezaevine girmişti? İşte Seki'nin hikayesi...

2009 yılında jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Deniz Seki, hakkında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada serbest bırakılıp hakkında tutuksuz yargılanma kararı çıkarılmıştı.

Ancak bir süre sonra mahkeme tarafınca Seki hakkındaki karar bozuldu ve ünlü şarkıcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme Seki'nin yakalama kararını tutukluluğa çevirdi. Seki aleyhine 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapis cezası istendi. Ayrıca davayı yöneten savcı, Seki'nin uyuşturucu madde kullanmak suçundan tedavi edilmesine ve denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmesini istedi. 

Davada Seki'nin eski sevgilisi Hüsnü Şenlendirici'nin de ifadesine başvuruldu. 24 Şubat 2010 tarihinde görülen davanın ardından Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürüldü. Savcıya verdiği ifadede Seki, "Ben sadece içiciyim. Ticaret yapmadım" sözlerini sarf etti.

47 yaşındaki pop yıldızı, cezaevinde geçirdiği 218 günün ardından 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Ancak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve dava dosyasını İnfaz Savcılığı'na gönderilen şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama kararı çıkardı. Yakalama kararının ardından ünlü şarkıcı izini kaybettirdi.

15 Kasım 2014'te Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Seki 16 Kasım 2014'te tekrar cezaevine gönderildi. 

1 Temmuz 1970 tarihinde İstanbul'da doğan Seki, Çamlıca kız Lisesi'ni bitirdikten sonra TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu olmaya karar verdi. 1993 yılında Melih Kibar'la tanışması sonucu müzik hayatına başladı.

Reklam filmlerini seslendirmeye başlayan Seki, daha sonra Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu, Ege, Ferda Anıl Yarkın, Zuhal Olcay ve Yaşar Günaçgün gibi şarkıcılara vokalistlik yaparak yoluna devam etti. 1995 yılında, kendini iyice şarkı söylemeye hazır hissettiği anda, medeni cesaretini göstererek "POP - SHOW 95" şarkı yarışmasına katıldı ve kendi yazdığı şarkı sözüyle birinci oldu.

1997 yılında, uzun çalışmalar sonucunda birinci albümü olan 'Hiç Kimse Değilim'i çıkaran Seki, 1999'da söz ve müziklerinin birçoğu kendine ait olan 'Anlattım' adlı albümüyle başarısını pekiştirdi.

Üçüncü albümü 'Şeffaf' Ocak 2002 tarihinde çıkan Seki, 2003'te 'Aşkların En Güzeli' albümüyle sevenlerinin karşısına çıktı. 1999 yılında başrollerini Oktay Kaynarca ve Yalçın Dümer'le paylaştığı 'Can Dostum' adlı bir filmde oynadı. 2011 yılında 100'e yakın konser ve program yaptıktan sonra birçok şarkının kendisine ait olduğu 'Sözyaşlarım' adlı albümünü yayınladı.

2013 yılında Deniz Seki; Nükhet Duru, Hande Yener, Cengiz Kurtoğlu, Musa Eroğlu, Niran Ünsal, Emre Altuğ, Kutsi, Rafet El Roman ve Kubat gibi müzik dünyasının ünlü yıldızlarının veliahtlarını aradığı ATV'nin "Veliaht" adlı yarışma programında görev aldı.

Ünlü olmadan önce, 1989 yılında oyuncak fabrikası sahibi olan Turhan Başaranoğlu ile evlenen Seki, üç yıl evli kaldıktan sonra boşandı. Ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici ile birlikteliği magazin basınının gündeminden hiç düşmedi. Birlikte oldukları 2006-2009 yılları arasında Şenlendirici, iki çocuğunun annesi Nazire Şenlendirici ile hala evliydi.

Deniz Seki, ilk cezaevinden çıktıktan sonra verdiği ilk röportajda Hüsnü Şenlendirici'ye şu sözlerle sitem etti: "Ben olsaydım sevdiğimi yalnız bırakmazdım. Cezaevinin önüne çadır kurar, açlık grevi yapardım. Artık hayatımda yeni bir sayfa açtım. Arkaya dönüp bakmak bile istemiyorum."

Hüsnü Şenlendirici ise bu sözlere "Cezaevine gittim, görüşmek istedim. almadılar" diye yanıt vermişti.

Deniz Seki'nin kardeşleri Serdar ve Serkan Seki de ablalarının 'aşk kurbanı' olduğunu söylemiş, uyuşturucu kullanmasından Hüsnü Şenlendirici'yi sorumlu tutmuştu.

Cezaevine ikinci kez girişinden önce çocukluk arkadaşı olan turizmci Faruk Salman'la birlikte olmaya başlayan Seki, 2013 yılında nişanlandı. Seki'nin, cezaevinde kaldığı sürece kendisini yalnız bırakmayan Salman ile özgür hayatında evlenmesi bekleniyor. Salman, nişanlısı hapisteyken, "Deniz'i hayatımın sonuna kadar başına ne gelirse gelsin bırakmayacağım" sözleriyle hatırlanıyor.

Deniz Seki, 2015 yılının Aralık ayında cezasını çekmekte olduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde ATV dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Meryem Çakırbeyli rolünü canlandıran Deniz Çakır'ın koğuş arkadaşı konuk oyuncu olarak oynadı.

Seki, cezaevindeyken 'Denizin Dibi' adlı bir kitap yazdı. 5 Haziran Pazartesi günü tahliye olması beklenen Seki'nin yeni hayatında hızla konserlere başlayacağı duyuruldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.