Hava Durumu

Gönüllülük sınır tanımaz

Uludağ Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği projede yer alan ‘Toplum Gönüllüleri Vakfı’ gönüllüsü gençler, Osmaneli'nin Ağlan köyündeki ilkokulunun bakım ve onarımını yaparak okulu baştan aşağı yenilediler.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Gönüllülük sınır tanımaz

Yer aldıkları proje kapsamında hem çalışıp hem eğlenen toplum gönüllüsü gençler önce okulun tamir gereksinimi olan yerlerini onarıp sonrasında okulun iç-dış boya ve temizliğini yaptılar. Okulu çizgi film karakterleri ile renklendirip çocukların dünyasına bir renk daha kattılar. Toplum gönüllüsü gençler 2 gün boyunca okul öğrencileri ile oyunlar oynayıp onlara örnek olacak davranışlar sergilediler, birlikte çevre temizliği yaptılar.
Uludağ Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Eş Koordinatörleri Büşra Acar ve Okan Yiğit yaptıkları açıklamada, köy okulları iyileştirme etkinlikleri kapsamında,Türkiye’nin her yerinde ihtiyaç sahibi olan köy okullarına ulaşarak, eski okullara yeni bir soluk kazandırmayı görev edindiklerini dile getirdi.

Osmaneli’nin Ağlan Köyü’ndeki  ilkokulun yenilenmesi için, Köy Muhtarı Kasım Balcı ve Köyün eski öğretmeni Berkant Pehlivan’ın kendileriyle irtibata geçmesi neticesinde bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Toplum Gönüllüsü gençler, “  Okul boyama etkinliğimizi planlamaya başladıktan hemen sonra Bilecik'teki toplum gönüllüsü arkadaşlarımızla iletişime geçtik. Daha sonrasında sürekli iletişim halinde kalarak okulun ihtiyaçlarını gidermek için yerellerimizde kaynak arayışına çıktık. Her şey tamamlandığında geriye heyecanla işe başlamak  kalmıştı . Buradan olmaktan mutluyuz. Bizi bu süreçte yalnız bırakmayan Köy Muhtarına, Berkant Hocaya ve sıcaklığını bizden esirgemeyen köy halkına çok teşekkür ederiz. " ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜ OLMAYA DEĞER

Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi toplum gönüllüleri eş koordinatörleri Okan Bozkur ve Esra Nur Şekere " Birlikten gerçekten kuvvet doğar. Bilecik ve Uludağ Üniversitesi olarak birlikte çok güzel işler yaptığımıza inanıyoruz. Umarım çok daha güzel işlerde yapacağız. O çocuklar için hayatı güzelleştirmek için gönüllü olmaya değer. Bizler orada yaptıklarımızla çocuklara örnek olduk. Projenin hazırlık aşamasında bir çok yerle konuştuk, kendimizi ve yapmak istediklerimizi anlattık. Bu güzel çabanın içerisinde olmak hem bizi hem de destekçilerimizi mutlu etti. Bizlere destek olanlara, hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan bizi ağırlayan köy halkına arkadaşlarımız adına teşekkür ederiz. " diye konuştular.

PROJELER HER YERDE UYGULANMALI
Öğrencilere teşekkür eden Köy Muhtarı Kasım Balcı ise, "Her iki üniversitenin öğrencileri çok güzel ve örnek olacak çalışma yaptılar. Üniversite öğrencilerini buralara kadar gönderen ve destekleyen Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay’a, Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş’a, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’ya, Belediye Başkanı Münür Şahin’e, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci’ye ve bu çalışmaya vesile olan herkese teşekkür ederiz. Biz de bu projeye elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. Okullarımız zamanla yıpranıyor. Üniversite öğrencileri köyümüze gelerek okulumuzu yeniledi. Okulda eksik olan her şeyi tamamlamaya çalıştılar. Tadilat öğrenci arkadaşlarımıza nasip oldu. Bu tür projelerin yurt genelinde uygulanması gerekiyor. Üniversiteli öğrencilerimiz sağ olsunlar okulumuzu güzelleştirmek için geldiler. Okulumuza boya-badana yapıldı, okul sıraları temizlendi” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.