Hava Durumu

Güldürmeyi seven adam (Bedia BARAK)

Müslüm Gürses benzerliği nedeniyle Müslüm Gürses’in hayatının konu olduğu yeni film projesiyle Müslüm Gürses karakterini canlandırması istenen Ünlü komedyen, film ve dizi oyuncusu, aynı zamanda farklı proje, program ve çizgi filmlerle çocukların gönlüne de taht kuran Tolga Öz, insanları güldürmeyi çok sevdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Güldürmeyi seven adam (Bedia BARAK)

Heredot Cevdet Saati, Pişt Pişt Sinema Filmi, Küçük Ağa, Mc Dandik Sinema Filmi , Dartonlar ve Laz Kit Sinema Filmi, Seni Bana Yazmışlar, N'aber Bacanak, Leyla ile Mecnun, Ben de yar Sinema Filmi, Bir İstanbul Masalı Şenlikname: Sinema Filmi, İblis: Cadı Kanı Sinema Filmi,  Sevgi Bağlayınca, MizahsenTv Programı,  Yorgun Bahar TV Filmi,  Yahşi Batı Sinema Filmi,  Çorap Söküğü,  Sevgili Babam Sinema Filmi,  Kar Düşerken Sinema Filmi,  Düğün Şarkıcısı,Dinle Neyden Sinema Filmi Akasya Durağı,  Afacanlar Sınıfı Sinema Filmi, Adanalı,  İki Aile,  Tarık ve diğerlerİ,  Başlık Parası, Arka Sokaklar,  Pembe & Mavi,  Yaramaz Çocuk TV Filmi,  Falımda Bir Kız Var Sinema Filmi,  Bitirimler Sinema Filmi,  Hababam Sınıfı: Sinema Filmi, Gazoz Spor Sinema Filmi,  Vaka-i Zaptiye, Kül Kedisi TV Filmi,  Keloğlan TV Filmi,  Nasrettin Hoca ve Deli Oğlan Sinema Filmi,  Altın Vuruş , Tatlı Kaçıklar, Feride Feride,,Çiçek Taksi,  Barbunya Nuri TV Filmi gibi birçok film ve dizi aynı zamanda komedi, Show gibi eğlence programlarından tanıdığımız ünlü oyuncu şovmen Tolga Öz ile ondan bundan şundan muhabbet ettik.

B. BARAK: Sizi tanıyabilir miyiz?

T.ÖZ: Ben 1975 doğumluyum. Aslan Burcuyum. Çok fazla Aslan burcunun özelliklerini taşımıyorum. Adapazarlıyım. Bursa’ya yakınım Sakarya doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Sakarya’da tamamladım. Daha sonra İstanbul’da yetenek yarışması vardı, yarışmaya katılmak için İstanbul’a gittim. O dönemin “İner misin- Çıkar mısın” isimli birçok yıldız çıkaran yarışmasına katıldım. O zamanlar Şafak Sezer, Hakan Yılmazlarla dereceler aldık. Daha sonra yine orada şovmen taklitçi olarak tanıdığınız Yavuz Seçkin ile beraber, 10 parmak- 10 marifette skeçler de görev aldık. Ardından televizyon dizilerine başladım şuan devam ediyorum.

B. BARAK: Şuan nerelerde rol alıyorsunuz?

T. ÖZ: Tiyatro, Program, Dizi hepsinde 20 yıldır rol alıyorum. Yaşımız daha 40 İnşallah azmayız daha iyi yerlere geliriz. İyi projelerde yer alıp Türk seyircisine kendimizi beğendirmek istiyoruz.

B. BARAK: Hangi dizilerde hangi karakteri oynuyorsunuz?

T. ÖZ: Kronolojik sıraya göre gidersek 1997 yılında Şevval Sam’ın ve Tolga ÇeviK’in ilk Perili dizisi güzel bir kadro ile yapılmıştı. TRT Konu Komşu, Düğün Şarkıcısı, Seni Bana Yazmışlar, Heredot Cevdet TRT de yayınlanıyor. Ayda Maya diye bir çizgi film çektik. 4 koldan çalışmalarım devam ediyor.

B. BARAK: Yeni projeler var mı?

T. ÖZ: Tabi ki var. Projelerimiz bitti yeni projelerimize başladık.

B. BARAK: Çocuk projesi, çizgi film nasıl gelişti.

T. ÖZ:Yönetmen Hakan Apaydın’ın projesi olan çizgi filmin Senaristi Volkan Akyol ile birlikte ortak bir çalışma. Müziklerini Kıraç yapıyor, Kıraç’ın eşi Ayşe Şule Bilgiç ise yapımcılığını yapıyor. Bende Büyük Bilge karakterini oynuyorum. Aydamaya, Mayakon ve Diyarya, güneş sisteminin dışında bir sistem içerisinde yer alan iki gezegendir. Diyarya,canlıların yaşaması için gerekli olan herşeyin varolduğu bir gezegendir. Mayakon halkı için çok önemlidir ve bir gün Mayakon gezegenindeki varlıkların son olması durumunda Diyarya ya gideceklerdir. Aydamaya çizgi film Mayakon gezegeninde yaşayan bir genç kızdır. Mayakon takvimine göre ikinci mevsim döneminin en başarılı kızı olduğu için Büyük Bilge tarafından ödüllendirilir. Ödülü de Diyarya gezegenine seyahat etmektir. Mayakon da çocuklar kapsüllerden doğar. Herkes kardeştir.Aydamaya çizgi film Büyük Bilge, Mayakon gezegenindeki herkesin babasıdır. Her şeyi O bilir. Araştırır. Öğrenir ve öğretir. Aydamayanın karakteri ütopik olacak kadar iyidir ve hiç değişmez. Sevgi doludur. Saftır. Asla kötülük düşünmez. Aşırı duyguludur. Ya çok mutludur ya da travmatik derecede üzgün. Coşkulu yaşar her şeyi. Asla yalan söylemez. Hatta o kadar doğrucudur ki bu zaman zaman başına iş açar. Supertotobet Kendini beğenmiş ve kibirli olmadığı gibi kıskanç da değildir. Aydamaya oyunu Aydamaya Mayakon kızı olduğu için iki dakikalığına ortadan kaybolabilir. Nesneleri hareket ettirebilir. Bir canlıya dokunduğunda her şeyi hissedebilir. Empati kurabilir. Canlıların mekân değiştirmesini sağlayabilir. Zamanı durdurabilir.  Devamı gelebilir şimdilik sürpriz. Güzel bir projeydi tuttu çocuklar hatta büyükler çok beğendi.

B. BARAK: Artistlerin kendine özgü bir tanınmış karakteri olur. Sizin karakteriniz hangisi?

T. ÖZ: “İyi, kötü, çirkin” Bana genelde komedi oynatılıyorlar. Tipimden dolayı. Ben o kadar tipimi değiştirmeye çalışıyorum, sakallar bırakıyorum, muhteşem yüzyıla girmek için ama yine de genelde komedi oynatıyorlar işte. Ama kötü adamı oynamak iyi bir şey çünkü ya iyi ya kötü karakter akıllar da kalıyor. Coşkun abiyle de röportaj yapmışsınız onunda bilinen bir imajı var. Bu imajdan dolayı Türk seyircisi çok zor kabullendi onu. Tabii kendini anlatana kadar başından neler geldi geçti ama sonunda imaj oturdu.

B. BARAK: İnsanları güldürmeyi seviyor musunuz?

T. ÖZ:Evet çok seviyorum.

B. BARAK: Karakterinizden memnunsunuz yani?

T. ÖZ:Karakterliyim yani. En azından karaktersiz değilim.

B. BARAK: Müslüm Gürses’e olan benzerliğiniz nedeniyle size yeni bir teklif gelmiş bahseder misiniz?

T. ÖZ:Evet yeni bir proje var. Tabi ki oynamayı çok isterim. Müslüm babayı bende çok severdim, dinlerdim. Onun hayatını konu alan bir proje var bu proje gerçekleşirse Müslüm Gürses’e olan benzerliğimden dolayı onu canlandırmaya çalışacağım. Müslüm Gürses rolünü oynamayı çok isterim.

B. BARAK: Birçok ünlüye benzerliğiniz size avantaj oluyor mu?

T. ÖZ:Avantaj da olabiliyor, dezavantaj da olabiliyor. Şemsi İnkaya’ya çok benzetiyorlar. Raga Oktay’a benzetirlerdi. Ben tabi çok fazla başkalarına benzemek istemiyorum kendi sitilim olmalı. Ben Tolga Öz olarak tanınmayı ve bilinmeyi tercih derim.

B. BARAK: Sanat dünyasında yoğunluktan mı geç evleniliyor?

T. ÖZ:Evlenmeye fırsat bulamıyoruz herhalde. Yaş Kemale ermek diye bir laf var. Her şeyi yaşıyorsunuz artık düzenli bir hayat istiyorsunuz. Ben her zaman mütevazı oldum. Kendini beğenmiş, narsis bir karakter hiçbir zaman olmadım. Birde ben tek çocuğum. Artık zamanı geldi dedim. Annem babam da benim evlenmemi çok istiyordu. Bende aradığımı buldum. 25 Ekim’de en anlamlı imzamızı attık. İnşallah Mayıs ayında Mustafa Kemalimizi bekliyoruz. İnşallah ismi gibi cesur yürekli, lider bir karakterli olur oğlum.

B. BARAK: Mustafa Kemal’in sanatla uğraşmasını ister misiniz?

T. ÖZ:Bir yanım tabi ki istiyor. Bir yanımda çok uğraştın çektin ama çile çektim demiyorum. Çünkü tek çocuk büyüdüğüm için el bebek gül bebek misali büyütüldüm. Çok şanslıydım. Ailemin tüm ısrarlarına rağmen sanatta kalmaya devam ettim. Oğlumunda varsa bir yeteneği, mutlaka ama okuluna gitmesini isterim. Ama zorlamam. Kendisi ne isterse o olsun.

B. BARAK: Evlilik ve çocuk çalışma temponuzda sıkıntı yaşatıyor mu?

T. ÖZ:Aksine şuan da daha düzenli bir yaşantım var. Evimden işime, işimden evime gidebiliyorum. Geç saatlere kadar toplantılarımız sürebiliyor. Eşimde oyunculuk yaptığı için bu konuda çok anlayışlı. Hamile olduğu için hassas oluyor ben de dikkat etmeye çalışıyorum. Şuan bir problemimiz yok. Eşim şuan çalışmadığı ve ekmeğin benden geldiğini bildiği içinde anlayış gösteriyor.

B. BARAK: Göz önünde ve tanınan biri olarak gençlere ne söylemek istersiniz?

T. ÖZ:Öncelikle okulunu okusunlar. Konservatuardan, özel derslerden, kurslardan ders alsınlar. Çok çalışsınlar.

B. BARAK: Hedefiniz var mı?

T. ÖZ:Hedefim 12. Tabi ki var. Hedefler bitmiyor. İnsanın hayallerine, ideallerine kavuşması için çok çalışması gerekiyor. Hayaller bitmiyor. Heyecan bitmiyor. Heyecan biterse zaten oyunculuk biter. Sahneye çıkınca da, kamera karşısına çıktığımda da mutlaka heyecan hissederim ama o heyecanı da bastırmanız gerekiyor. Tabiri caizse heyecanınızı bastıramazsanız çuvallarsınız. Hedefim Türkiye’nin iyi oyuncularından biri olmak. Bunu komedi olarak sınırlamıyorum. Gerekirse dram da oynayabiliyorum. Türkiye’nin aranılan ve istenilen biri olmak en büyük isteğim.

B. BARAK: Aranılan istenen bir oyuncu olmak istediğinizde hangi ünlü gibi olmak istersiniz?

T. ÖZ: Yabancı olarak Baba Al Pacino, Robert De Niro, Robin Williams, Nicolas Cage genelde bunları izliyorum. Yerli olarak örnek aldığım yaş itibariyle, Haluk Bilginer, Şener Şen, İlyas Salman, Zeki Alasya, Kemal Sunal, Metin Akpınar, bunlar artık zaten duayenolmuş halka mal olmuş isimler. Halen bu isimleri izliyor, örnek alıyoruz. Tabi Ertem Eğilmez’in de bu başarılarda çok faktörü var. O sıcaklığı şuan yaşatamıyor, yansıtamıyorlar. Gençlerin bir idol olabilmeleri için çok yol kat etmeleri lazım. Bana sorduğunuzu bir genç kıza sorduğunuz zaman vereceği isim Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu olur. İdol olmak zor bir şey olmalı. Geçenlerde Göcek’e gittim okul öğretmeni rica etti çocuklara sürpriz yapalım dedi. Okula gittim çocuklar inanamadı. Kimin rüyalarına girmişim, kiminin idolü olmuşum. Onlar için sürpriz oldu. Çok sevindiler. Her insanın kendi hayal dünyasına göre idolü vardır. İdol olmak için çok çalışmak ve örnek olmak gerekiyor.

B. BARAK: Ufukta ne var. Sizi nerede izleyeceğiz?

T. ÖZ:Ufukta imza var. İnşallah yeni projelere bu ay imza atacağız. Hem iş hem özel hayatımız çok güzel gidiyor. Çok teşekkür ediyorum. Umarım sizi iyi karşılamış memnun etmişizdir. İyi çalışmalar diliyorum. BEDİA BARAK

Resım tolga12345

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.