Hava Durumu

“İnsanları çok seviyorum bu yüzden seviliyorum” (Bedia BARAK)

Bursa’nın sevilen yerel sanatçılarından Yakup Kaçari, Eski müziklerin hayatın gerçeklerini, duyguları, sevgiyi anlattığını ve yaşattığını ifade ederek insanlara aşırı sevgisinde eski şarkıların çok rol aldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2017 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2017 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“İnsanları çok seviyorum bu yüzden seviliyorum” (Bedia BARAK)

B. BARAK: Kaç yaşındasınız?

Y. KAÇARİ: 28 yaşındayım

B. BARAK: Kaç yıldır müzik ile uğraşıyorsunuz?

Y. KAÇARİ: 16 seneden beri müzik ile uğraşıyorum.

B. BARAK: Müzik dünyasına ilk nasıl girdiniz?

Y. KAÇARİ: 16 sene önce tamircilikle uğraşıyordum. Arkadaşlarımı ziyarete gittim. Oturduğumuz yerde bir şarkı okumamı istediler. Onların tavsiyesiyle okudum ve çok beğenildi. Bende eğitimini aldım. Şan dersleri aldım. Ama yetmedi gitar dersleri almaya başladım. O günden bugüne sahnelerdeyim.

B. BARAK: Kaç enstrüman çalabiliyorsunuz?

Y. KAÇARİ: En çok gitar çalmayı seviyorum. Piyano çalıyorum. Bağlama çalıyorum.

B. BARAK: Sadece Bursa’da mı sahne alıyorsunuz?

Y. KAÇARİ: Şehir dışında da sahne alıyorum. Çoğunlukla İstanbul’dan teklif geliyor.  Bursa’da 3 ayrı mekânda sahne alıyorum. Keyf-i Derya, Kupa Kızı ve Uludağ’da sahnelerim var. Ayrıca ekstralara şehir turnelerine gidiyorum.

B. BARAK: Ne tür müzik yapıyorsunuz?

Y. KAÇARİ: Anadolu Rak müziği yapıyorum. Cem Karaca, Barış Manço hayranıyım ve onların müziklerini, eserlerini yaşatmaya çalışıyorum.

B. BARAK: Yarışmalara katıldınız mı?

Y. KAÇARİ: Bütün yarışlara başvuru yaptım hepsinden çağrıldım. Ama finallere gidemedim. Kaza geçirdim. Tekrar katılıyorum.

B. BARAK: Hedefiniz nedir?

Y. KAÇARİ: Çok büyük hedeflerim yok. Ama insanların eski zihniyete dönmesini istiyorum. Eski şarkıların yapılmasını istiyorum. O duyguları tekrar bizlere yaşatmalarını istiyorum. Anlam, duygu yüklü o güzel şarkıların yazılmasını istiyorum. Şuan yapılan içi boş şarkıları söylemek istemiyorum, dinlemiyorum. Besteler anlamsız ve sadece şarkı olsun diye yapılmış. Bir Erkin Koray gibi sanatçı yok. MarışManço’nun, “Yaz dostum” diye bir şarkısı var içerisinde ki her kelime o kadar anlamlı ve gerçek ki. Her sahnemde bunu mutlaka söylerim.  Eski şarkılar yaşanmışlıkları anlatıyor.

B. BARAK: En çok kadın matinaların da sahne alıyorsunuz, çok mu kadın hayranınız var?

Y. KAÇARİ: İnsanlar İstanbul ve Bursa’da beni çok tercih ediyor. Bunun nedeni çok eğlenceli biri olmam. Hem eğlendiriyorum hem eğleniyorum. Sahnede olmayı çok seviyorum. İnanılmaz keyf alıyorum ve bunu da dinleyicilere yansıtıyorum. Kadınlar da çok eğleniyor ve mutlu oluyor. Bu nedenle genellikle beni çağırıyorlar.  Ben müziği müzik olsun diye yapmıyorum.

B. BARAK: Albüm var mı?

Y. KAÇARİ: Barış Manço’dan telif hakkı bekliyorum, alınca albüm çalışmasına başlayacağım. 5 şarkılık bir singıl çalışmam var yakında çıkıyorum.  Benim tarzım hep aynı olacak, tarzımı çok seviyorum.

B. BARAK: Neden yeni şarkıları beğenmiyorsunuz?

Y. KAÇARİ:  Yeni şarkı ve bestelerin içinin boş olduğunu ve dinleyenlere zarar verdiğini düşünüyorum. Bunları dinleyen gençlerin boş bir dünyaları var. Büyüklerine karşı saygısız ve teknoloji bağımlısı olmakta rol oynadığını düşünüyorum. Eski şarkılarda insan sevgisi var. Dostluk var, arkadaşlık var, yaşanmışlık var. Gençlere eskileri dinlemelerini tavsiye ediyorum. Tabi ki yenileri takip edecekler. Ama o eskilerin anlam yüklü duyguları yaşamalarını istiyorum. İnsanları çok fazla seviyorum. İnsanlara bu kadar çok sevmemin nedenini eski şarkılardan kaynaklandığını düşünüyorum.

B. BARAK: Müzikte eğitim şart mı?

Y. KAÇARİ: Eğitim her alanda her meslekte şart. Bizim mesleğimizde şart. Ben hala eğitim alıyorum. Şan derslerine devem ediyorum. Konservatuara gidiyorum. Enstürüman dersleri alıyorum. Kendimi geliştirmek için 16 yıldır bu camiada olmama rağmen daha çok şey öğrenmek istiyorum. Gençlerimizin müzik ile uğraşmasını çok istiyorum. İnsanın hayatında müzik varsa mutludur. Mutlu olmak için müzikle uğraşsınlar.

B. BARAK: Son olarak eklemek isteğiniz bir şey var mı?

Y. KAÇARİ: Mutluluk temenni ediyorum. İnsanların birbirini çok sevmesini istiyorum. Ülkemde yaşanan savaşın e bu olayların son bulmasını istiyorum. Barış istiyorum. Huzur istiyorum. Eskileri unutmayalım diyorum. Savaşı kesinlikle ve kesinlikle lanetliyorum herkese barış dolu güzel günler diliyorum. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.