Hava Durumu

KADIN ELİ DEĞEN YER GÜZELLEŞİYOR

15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günün’de, “Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Dünya” parolasıyla bir araya gelen Bursa Soroptimist Kulübü üyesi kadınlar, Botanik Park’ta çöp topladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
KADIN ELİ DEĞEN YER GÜZELLEŞİYOR
 

Bursa Soroptimist Kulübü’nün dayanışma ve dostluk toplantısı çok anlamlı bir günde gerçekleşti. Beceren Restaurant’ta bir araya kulübün üyeleri, sabah kahvaltısında buluşarak, hem yürüdüler hem de çöp topladılar. Toplantıya, 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günündeki etkinliğe,  Bursa Sorotimst Kulübü Başkanı Avukat Elif Yazıcı , Başkan Yardımcısı Tülay Türkdal Şener ile üyeler Fatoş Öztürk, Çiler Tütüncü Ercan, Ümit Yıldırım, Arzu Erdoğan Bostancı,  Hüriser Terzioğlu, Ümran Tabakgil, Zerrin Fırat, Gülden Nazlı Aktepe, Ayşe Birsen İlter  ve Mustafa Yadıgar katıldı.  Bursa Soroptimist Kulübü Başkanı Avukat Elif Yazıcı toplantıda yaptığı konuşmada, kulübün kurulduğu günden bu yana, kadınlara sosyal hizmet noktasında yardım ettiklerini belirterek, “ Yerli, ulusal ve uluslararası düzeyde topluma hizmet götürmekte ve her kesimden kadınımıza, kültürel, ekonomik, eğitim gibi konularda yardımcı olmayı sürdüreceğiz” dedi.

EN İYİ HEDEFİ

Kulüp isimlerinin Soro ve optimist kelimelerinin birleşiminden geldiğini ifade edem Başkan Yazıcı, “Bizler her zaman en iyiyi hedefleyen kız kardeşler olarak, bu yılki dostluk toplantılarımızın startını bugün verdik. Bu yıl sürdüreceğimiz tüm organizasyonlarda da, sağlıklı kadın, sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

SAĞLIKLI YAŞAM

Bu yıl içinde kaybettikleri üyeleri Zerrin Terzioğlu’nun anısını canlı tutacaklarını ifade eden Yazıcı, “Saygı değer arkadaşımızın kulüp olarak, gülen gözlerini, yaşam ilkelerini her zaman önümüzde tutuyoruz.  Yaşamımızda sağlıklı beslenmeyi, formda olmayı, yakın dostluklarımızı korumayı, şükretmeyi ve evrendeki tüm güzellikleri görerek, hayata olumlu bakmayı biliyoruz. Bu gibi olguları da ancak, sağlıklı bir çevreden gelen, sağlıklı bir bedende sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı. Yazıcı, “ Bugün yürüyüş güzergahımızda yer alan yolları temizleyerek, temiz bir dünya özlemine katkıda bulunacağız. Bize her yaştan destek veren kadınlarımızla birlikte, temiz çevrenin koşullara bağlı olmadığını, her bireyin bunun için çaba harcayabileceğini göstereceğiz” dedi.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Soroptimist  Bursa Kulübü Başkanı Avukat Elif Yazıcı’nın konuşmasının ardından, kulüp üyesi emekli  beden eğitimi öğretmeni  Ümran Tabakgil öncülüğünde yürüyüş gerçekleştiren kadınlar, aynı zamanda da çevreyi temizledi. Üyeler yürüyüş esnasında vatandaşlara da günün öneminden bahsederek dikkatli davranıldığında çevreyi korumak adına herkesin katkıda bulunmuş olacağını anlattılar. Üyeler, görevliler tarafından sürekli temizlenen Botanik Park’tan bir sürü çöp çıktığından yakındı. Bu özel gün hatırada fotoğraflarıyla sona erdi. HABER: OSMAN ÇETİN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.