Hava Durumu

KADIN İSTERSE!

Tek başına Bursa'nın Setbaşı mevkiinde 2 katlı restoran, cafe ve organizasyon işletmeciliği yapan Ebrem Dağtekin ile kadının neler yapabileceği hakkında sohbet ettik.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
KADIN İSTERSE!
Bedia BARAK

Ebrem Dağtekin, ‘Kadın isterse’ dedi: "Ben bir anneyim. Evimde temizlik yapıp, yemek yapıp, çocuklarımı en iyi şekilde büyütüyorum. İş yerim haftanın her günü açık. Hiç tatil yapmadan her işiyle kendim ilgileniyorum. İstedikten sonra başaramayacağımız hiç bir şey yoktur. Kadın iş hayatında çok başarılı olabileceğini düşünüyorum.  Ben detaya çok önem veriyorum.  Mekanımıza gelen her insanı bir kere müşteri olarak değil misafir olarak görüyorum ve memnun kılmak için, rahat ettirmek için her şeyi düşünüp ona göre hizmet sunuyorum. Bu günlere gelmemin nedeni de bu anlayış ve titizliğim oldu. Bu şekilde hiç müşteri kaybetmedim. Buraya bir kere gelen tekrar tekrar gelmeye başlıyor. Bunu görmek bile başarılı olduğumun ispatı oluyor. Yani kısacası kadın isterse her şeyi başarır diyorum"

B. BARAK:  Ne iş yapıyorsunuz?

E. DAĞTEKİN: Restaurant ve Cafe işletmecisiyim. Castella restoranımı yeni açtım. Daha önce ortak çalıştırdığım yine aynı isimde restoranım vardı. Mekan vakıflara aitti ve çıkmamız istendi. Bu nedenle tek başıma kendi yerimi aynı isimde açtım. Cafe bölümümüz de, pizza, kahvaltı, tatlı çeşitleri ve her türlü yemek, içecek bulunmakta. Üst katımız da ise canlı müzik olacak. 100 kişilik bir salonumuz var. Toplantı, nişan gibi her türlü organizasyon mevcut. Hafta sonu canlı müzik hafta içi organizasyonlara hizmet vereceğiz. Kadınlar matinemiz var bu hafta.

B. BARAK: Kadın olmanın avantajı var mı?

E. DAĞTEKİN: Kadın işletmenlere kadınlar daha çok talep ediyor. İnsanlara güvenilir geliyor. Mekan özellikle kadınlar için daha huzurlu geliyor. Ben birde mekanımda ayrıntıya çok önem veriyorum. Çok şık olmasını istiyorum. Temizlik çok önemli. Burası benim evim gibi. Yemekleri kendim yapıyorum. Çok nadir hazır yiyecekler sunuyoruz onu da mecburen talep üzerine, onun dışında pizza hamurunu ve yapılışını kendim yapıyorum. Her şey el emeği ve ev yapımı özel sunum. Mekanımızın en önemli özelliği merkezde olması, ulaşım çok kolay. Setbaşı burası. Bursalılar mekanımızda ağırlamaktan memnun oluruz.

B. BARAK: Kadın girişimci olmak nasıl bir duygu?

E. DAĞTEKİN: Kadın olmak ya da kadın girişimci olmak zor değil tam tersi kadın detaycıdır.  Ayrıntılara çok dikkat ediyoruz ve çok titiz oluyoruz. Bu yaptığımız işte eksiksiz, temiz ve ihtiyacın olabileceği her faktörü daha önceden anlamamıza ve çözüm yollu işler yağmamıza neden olur bu da kadınlarımızın başarısı demektir. Sorumluluklarımızın hepsinin altından rahatlıkla kalkabiliriz.

B. BARAK: Her kadın başarılı olabilir mi?

E. DAĞTEKİN: İstedikten sonra başaramayacağımız hiç bir şey yoktur. Kadın iş hayatında çok başarılı olabileceğini düşünüyorum.  Ben detaya çok önem veriyorum.  Mekanımıza gelen her insanı bir kere müşteri olarak değil misafir olarak görüyorum ve memnun kılmak için, rahat ettirmek için her şeyi düşünüp ona göre hizmet sunuyorum. Bu günlere gelmemin nedeni de bu anlayış ve titizliğim oldu. Bu şekilde hiç müşteri kaybetmedim. Buraya bir kere gelen tekrar tekrar gelmeye başlıyor. Bunu görmek bile başarılı olduğumun ispatı oluyor.

B. BARAK: Kadın işletmeci müşteriye güven veriyor mu?

E. DAĞTEKİN: Kesinlikle öyle. Gelen misafirlerimiz bunu özellikle söylüyor. Bir kere hazır yiyecekten çok el yapımı yiyecek olduğunu anlıyor. Daha titiz olduğumuz için temizlik konusunda şüpheleri kalmıyor. Çünkü ben evimde göstermiş olduğum hassasiyeti, burada da gösteriyorum. Ürün alırken gösterdiğim hassasiyeti burada da gösteriyorum. Mutlaka bir farkımız oluyor. Servis yaparken bile standarda kaçmıyorum eklemeler yapıyorum. Bir şeylerle süslüyorum. Bir çay içmeye gelen misafirlerimize el yapımı özel kurabiyelerimizden ikram ediyorum.  Özel babaanne tatlımız, fırında suflemiz, gibi yani mutlaka bir şeyler tatmalarını istiyorum. Bunlar küçük şeyler ama gelen misafirlerimizi memnun eden detaylar.

B. BARAK: Kadının İş hayatı dışında nasıl bir yaşam var?

E. DAĞTEKİN: Ben bir anneyim. 2 çocuğum var. 16 ve 10 yaşında 2 kızım var. Şimdi eve gidince bütün evi sileceğim. Yemek yapacağım. Çocuklarımla ilgileneceğim. Evde ayrı bir sorumluluk var. Özellikle benim durumum çok daha yoğun ve zor çünkü her gün işe geliyorum. Tatil günümüz olmuyor çünkü işletmeyim. Her sabah evi toparla çocuklarla ilgilen, alışverişe git, restoranda yemek, pizza, pasta gibi bunları yap gün boyu burada misafir ağırla. Bütün günüm böyle sorumluluklarımı yerine getirmekle geçiyor. Ama ben şikayetçi değilim. Sıralı bir şekilde eksiksiz olarak bütün işlerimi yetiştiriyorum. Bunları başarabildiğim için çok mutluyum. Kendimle gurur duyuyorum. Benim gibi başaran kadınlarımızla da gurur duyuyorum. Kısacası kadınların başaramayacağı hiç bir zorluk yok. Allah bize o gücü, o sabrı, o yeteneği vermiş.

B. BARAK: Peki mekanda farklı neler var?

E. DAĞTEKİN: Dondurulmuş yemek yok. Ev yapımı özel pizza, pasta, kurabiye ve tatlı çeşitlerimiz var. Yediklerinde farkı hemen anlıyorlar. Burada organize etmek isteyenler için üst katımız 200 kişiyi ağırlayabileceğim yerimiz mevcut. Üstelik cafenin içinden değil başka bir girişi var oradan rahatlıkla üst katı kullanabilirler. Menüyü kendi arzularına göre değiştirebilirler. Tamamen müşteri ya da misafirlerimiz istediği doğrultusunda, onların rahat edebileceği konseptlerde bir iş yeri burası. Nişan, kız isteme, mezuniyet kutlaması, evlilik teklifi, doğum günü, yıldönümü, her türlü organizasyonlar için uygun. Hafta sonu canlı müziğimiz başlayacak ve her geçen gün yeniliklerle misafirlerime daha çok hizmet vereceğiz.

B. BARAK: işinizde sizi en mutlu eden olaylar nelerdir?

E. DAĞTEKİN: Haftanın her günü sabah 8:00 gece 24:00 burası açık. Ve ben her gün buradayım. Alışverişinde mutfağına, misafir ağırlamasına her anında hizmet veriyorum. Çok yoğun ve yorucu. Ama gelen misafirlerimiz bir doğum gününde mumu söndürürken onunla birlikte mutlu oluyorum. Yenilen yemeklerde memnuniyetlerini görünce inanılmaz gurur duyuyorum. Özel anlarını burada gerçekleştirenlerle bizlerde o mutluluğa hem şahit oluyoruz hem yaşıyoruz. Bunları görünce yaşayınca bütün yorgunluğumuz gidiyor. Bizlerde mutlu oluyoruz. Her şeyden önemlisi ben işimi çok seviyorum.

HABER: BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.