Hava Durumu

KADINLAR PEMBE FESTİVAL’DE MEME SAĞLIĞI HAKKINDA BİLİNÇLENDİ

MEMEDER’in Meme Sağlığı Farkındalık Ayı kapsamında hayata geçirdiği Pembe Festival’de meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Festivale bu sene Işıl Yücesoy, Burcu Kara, Ayşe Tolga, Ayşe Kulin, Taylan Kümeli ve Zeynep Talu gibi ünlü isimler de destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
KADINLAR PEMBE FESTİVAL’DE MEME SAĞLIĞI HAKKINDA BİLİNÇLENDİ
 

Kadınlarda meme kanseriyle ilgili farkındalığı artırma hedefiyle 10 yıldır aralıksız çalışan Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), Pembe Festival’i düzenledi. Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un desteğiyle hayata geçirilen etkinlikte, çoğunluğu meme kanseri hastalığını geçirmiş kadınlar, konularında uzman doktorlardan meme kanserinde erken teşhisin faydası ve yenilikçi tedaviler hakkında bilgi alırken, sosyal aktivitelerle de keyifli dakikalar geçirdiler.

MEMEDER Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen ve MEMEDER Başkanı Ülkü Büyükgönenç’in ev sahipliğinde gerçekleşen Pembe Festival’e Işıl Yücesoy, Burcu Kara, Ayşe Tolga, Ayşe Kulin, Taylan Kümeli ve Zeynep Talu gibi ünlü isimler de destek verdi.


Işıl Yücesoy meme kanseri hastalarına umut aşıladı

Sanatçı Işıl Yücesoy, kadınlarla kendi meme kanseri öyküsünü paylaştı ve erken teşhisin önemine dikkat çekti. Işıl Yücesoy, kanser hastalarına asla psikolojilerini bozmamaları gerektiğini tavsiye ederek bu hastalığı kendisi gibi tüm kadınların yenebileceği mesajını verdi.


Ayşe Kulin ve Zeynep Talu ile kadın kadına sohbet

Ünlü yazar Ayşe Kulin, meme kanseri geçirmiş kadınlarla sohbet etti ve kadınların meme sağlığı taramalarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi. Çiğdem Talu’nun kızı Zeynep Talu da annesinin meme kanseri öyküsünü aktardı ve ailesinde bu hastalığa yakalanmış kadınlara tavsiyelerde bulundu.


Taylan Kümeli: Doğru beslenmeyle meme kanserini uzaklaştırmak mümkün

Taylan Kümeli, beslenme ve obezitenin meme kanseri üzerindeki etkisinden bahsederek, meme kanserinden korunmak için beslenme önerilerinde bulundu.


Ayşe Tolga: Pembe Festival meme kanseri farkındalığı için çok önemli

Pembe Festival’in ülkemizde hızla artan meme kanserine karşı farkındalığı artırmak için son derece önemli olduğunu söyleyen Ayşe Tolga, katılımcılara iyi yaşam konusunda tavsiyelerde bulundu ve sağlık için nasıl doğru nefes alınması gerektiğine dair egzersizler yaptırdı.


Burcu Kara ‘Güzelliğin iyileştirici gücü’ panelindeydi

Oyuncu Burcu Kara ise The Estée Lauder Companies Kurumsal İletişim Müdürü Işıl Mumcu Tural’ın moderatörlük yaptığı Güzelliğin İyileştirici Gücü paneline konuşmacı olarak katıldı. Burcu Kara, Sizin Elinizde projesi ile meme kanseri olmayan bir dünyanın erken teşhisle mümkün olduğuna dikkat çekti.

İki gün boyunca devam eden Pembe Festival’de meme kanseri geçirmiş kadınlar; mandala boyama atölyesinde dev bir pembe kurdeleyi renklendirdiler, karikatürlerini çizdirdiler, bardak ve çanta boyama aktivitelerine katıldılar, keçeden dekoratif objeler ürettiler, sanal gerçeklik gözlüğüyle resimler yaptılar, pembe smoothie’lerin tadına bakıp uzman diyetisyenlere danışma fırsatı yakaladılar.


Pembe Festival, T.C. Sağlık Bakanlığı’nın destekleriyle Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un ev sahipliğinde başta Roche olmak üzere Abdi İbrahim, Petrol Ofisi, Nestlé Nesfit, Flo, Estée Lauder, Vestel, Grup Florence Nightingale Hastaneleri, Özak GYO, Edding, Başakşehir Belediyesi, Salt İletişim Grup ve Bluechip creative events sponsorluğunda hayata geçirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.