Hava Durumu

''Kötü adam olmak bana yakışıyor'' (Bedia BARAK)

Kaderimin Yazıldığı Gün, Kertenkele, Sadaka, Arka Sokaklar, Hürrem Sultan ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi dizilerin kötü karakter oyuncusu Alparslan Ekmekyapar, kötü karakteri canlandırmayı severek yaptığını ve idolünün Erol Taş olduğunu söyledi.Özellikle manken, model ve şarkıcıların oyunculuk yapmasından rahatsız olan ünlü oyuncu, her yıl mezun olan eğitimli sanatçılara fırsat verilmediği gibi model, manken ve şarkıcıların bu gençlerin önünü kestiğini ve mesleklerini yapamadıklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
''Kötü adam olmak bana yakışıyor'' (Bedia BARAK)

B. BARAK: Sizi tanıyabilir miyiz?

A. EKMEKYAPAR: 1984 Adana doğumluyum. 2001 yılında tiyatro ile oyunculuğa başladım. Üniversite de tiyatro gurubu kurdum ve devam ettim. 4 yıldır da film ve dizilerde oyuncu olarak deva ediyorum.

B. BARAK: İlk televizyon oyunculuğunuz nasıl oldu?

A. EKMEKYAPAR: Denemek için sete çağrılmıştım. Öğlen saat 15’te orda olmam söylenmişti ama sabah 6 da çekime aldılar. İlk denemem acı bir tecrübe oldu ama vazgeçmedim.

B. BARAK: Birinin karakterine bürünmek nasıl bir duygu?  Daha çok hangi karakter size uygun görünüyor?

A. EKMEKYAPAR: Yazılmış bir karaktere biz hayat veriyoruz. Ben kötü adam oynuyorum. Her zamanda kötü adam rolü oynamak istiyorum. Bana yakıştığını düşünüyorum. Tabi hangi rolü verirlerse oynarım ama tercih derseniz kötü karakter tercihim.

B. BARAK: İdol olarak kimi görüyorsunuz?

A. EKMEKYAPAR:Erol Taş. Kişilik olarak da çok sevilen bir insandı. Ekrandan tanıdığımız tam tersi pamuk gibi insandı. Sahnede kötü karakteri canlandırıyordu ama kötü rolünü de layıkıyla oynuyordu. Kendiyle tanışmayı çok isterdim ama öyle bir şansım olmadı.

B. BARAK: Kendi film çalışmanız olsa nasıl olurdu?

A. EKMEKYAPAR: Kesinlikle aksiyon olurdu. Vurdu, kırdı, çatışmaların olduğu bir film olurdu.

B. BARAK: Zorlukları var mı?

A. EKMEKYAPAR: Çekimler çok uzun sürebiliyor. Gönülden bu işi sevmeyen insanların yapabileceği bir iş değil. Gece geç saatlere kadar sürüyor. Yeri geliyor uykusuz kalıyoruz. Çay, kahve içerek uyanık olmaya çalışıyoruz. Ama işimizi seviyoruz.  Çekimlerin uzun olmasının bir diğer nedeni,  yönetmenlerin, tabiri caizse, işgüzarlığı. 1 sahneye 10 defa tekrar tekrar çekebiliyor. Ya da 10 ayrı çekim Safirbet yapıyor bakıyorsunuz yarısını kullanabiliyor. Bu hem biz oyunculara hem çekim yapan ekibe eziyet oluyor.

B. BARAK: En iyi yönetmen oyuncu gözüyle nasıl olmalı?

A. EKMEKYAPAR: En iyi yönetmen işin mantığını uygulayandır benim gözümde.  Çekimlerini yakın, toplu, genel olmalı. En iyi yönetmende sahneyi güzel bir şekilde yöneten olmalıdır.

B. BARAK: Yönetmen olmayı ister miydiniz?

A. EKMEKYAPAR: Hayır istemezdim. Herkes kendi bildiği işi yapmalı diye düşünüyorum.

B. BARAK: Yeni proje var mı?

A. EKMEKYAPAR: Yönetmen Ahmed Kapucuile birlikte şu an hazırlık aşamasında olan, 2016 yılının çok ses getirecek filmlerinden biri olacağına inandığım proje var. ‘ Aşk Yolunda’ filmi şimdiden aklınızda yer etsin. Merakla bekleyin, beklediğinize değecek bir film geliyor. Tabi daha netleşmeyen başka projeler de var ama netleşince paylaşacağım.

B. BARAK: Maddi sıkıntı yaşıyor musunuz?

A. EKMEKYAPAR: Evet yaşıyoruz. Örneğin bir dizi de oynuyoruz. Kanaldan yapım firmasına ödeme geç oluyor. Firmadan da bize ödeme geç oluyor ve sıkıntı yaşıyoruz. 1,5 – 2 aydan önce elimize ödeme gelmiyor. İşimizi çok sevdiğimiz için de katlanıyoruz tabi ki.

B. BARAK: Gençlere tavsiye eder misiniz?

A. EKMEKYAPAR: Bu tavsiye ile olacak bir iş bir meslek değil. Bir doktorun, öğretmenin standardı vardır. Bizim işimizin bir standardı yok. Çok iyi yerlere de gelebilirler, hiçbir yere de gelemeyebilirler. Bu biraz da cesaret işi aslında. Bu işe girince iyi yerlere geleceğinin garantisi yok. Biz de çok uğraşıyoruz, tırmanıyoruz, belirli bir mesafe kat ettik, taşları üst üste koya koy bir bina yapmaya çalıyoruz.

B. BARAK: Sizi en çok rahatsız eden durum nedir?

A. EKMEKYAPAR: Mankendi, modeldi, şarkıcıydı bunların film ve dizilerde rol alması, oyunculuk yapması beni rahatsız ediyor. Şuan dünya kadar konservatuar, güzel sanatlar, sinema mezunu arkadaşımız var. Bu işi mesleği olarak benimsemiş, gönlünü vermiş, canı gönülden istemiş ve eğitimini almış arkadaşlarımıza fırsat verilmiyor. Burada ki mantık şu: Yapımcı model, manken veya şarkıcının hayran kitlesini, fanlarını, izlenme oranını yükselteceği mantığıyla tercih ediyorlar olan yeni nesil oyuncularımıza oluyor. Birde aynı yüzlerin tekrar tekrar oynatılmasından rahatsızım. Çok yetenekli, eğitimli arkadaşlarımıza da fırsat verilmesini istiyorum. Bu nedenlerden dolayı yeni oyuncuların önü kesiliyor.

B. BARAK: Eklemek istediğiniz görüşünüz var mı?

A. EKMEKYAPAR: Sevmeyen insanlar bu işe bulaşmasınlar.  Sevdiğiniz işi yapın. Çok çalışın. Hepinize çok teşekkür ederim.

BEDİA BARAK

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.