Hava Durumu

Masum gönüllere ulaşıyoruz (Bedia BARAK)

Tuğra Kadın Girişimciler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Sibel Saldamlı, "Yardım etmek ve yardımlaşmak büyük bir gönül ister. Kocaman gönüllü dostlarla küçük ve masum gönüllere ulaşmak için yola koyulduk. Öncelikle kimsesiz ve muhtaç çocuklarımıza zor yollarında destek ve ışık olma umuduyla ve Girişimci kadınlarımıza iş alanları yaratmak için kurduğumuz derneğimizde hayırsever insanlarımızla birlikte sıkıntıları, dertleri aşmaya çalışıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2017 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Masum gönüllere ulaşıyoruz (Bedia BARAK)

 Saldamlı, "Derneğimizin amacı, kimsesiz çocuklar, dul kadınlarımız, kadınlarımızın girişimci olması yönünde eğitim ve çalışmalar sunmak, ev hanımları için iş alanları açmak ve imkan sağlamak. Bizim amacımız ihtiyacı olan, yardıma muhtaç olan insanlarımızla, iş adamları arasında köprü vazifesi kurmak. Bursa'da yoksul, kimsesiz vatandaşlarımızın yardımına koşarken sadece Bursa'da bulunan değil tüm Türkiye'de bulunan iş adamları ve hayırseverlere ulaşarak bu insanlarımızın sıkıntılarından kurtulmalarını sağlıyoruz. 1 yıl önce açtığımız derneğimiz kıza zamanda duyuldu ve yardıma muhtaç insanlarımız bize akın etmeye başladı. İlk önce bizler yardım edebileceğimiz insanları araştırıyorduk, muhtarlara gidiyorduk, Bursa'nın her yerini gezerek, zorda kalan kadın ve çocuklarımıza el uzatıyorduk. Malatya'dan, Elazığ'dan bile yardım isteyen vatandaşlar bize ulaşıyor. Şuan herkes biliyor ve bize yardım etmemiz için geliyor" dedi.

"KADINLARA FIRSAT VERİLMELİ”

Tuğra Kadın Girişimciler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Sibel Saldamlı, "Kadının toplumsal hayatımızdaki yerinin daha da yükselmesi ve başarılarının toplumun refahına değer katması en büyük dileğimizdir. Kadınlara fırsat verildiğinde toplumda ve iş dünyasında büyük başarılara imza attığı apaçık bir gerçektir. Ailemizin temel değeri olan kadınlarımızın gelişen Türkiye’mizin iş dünyasındaki rolü yadsınamaz. Dezavantajlı durumda olan Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptığımız ve önlerindeki engelleri kaldırdığımız zaman neler yapabildiklerini görüyoruz. Her zaman toplumsal ve siyasal anlamda değer taşıyan kadınların, tarihte olduğu gibi bugün de önemi açıktır. Bu önemi büyük bir özen ile değerlendirmeli, nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimci ruhunu israf etmemeliyiz. Kadınlarımız gerçekten de el attıkları işlerde başarılı sonuçlar elde ediyorlar. Bu bilinçle kurulan ve başarılı çalışmalara imza atacak olan Derneğimizin, ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla çalışmalar yapması ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmesi amacına yönelik çabaları aralıksız devam edecektir" diye konuştu.

"KADINLARIMIZA İŞ ALANLARI SAĞLIYORUZ"

Başkanı Sibel Saldamlı, "İŞKUR Müdürü Sayın Mehmet Bey ile görüşmelerimiz oldu. 25 kadınımıza iş imkanı sağlaması ve girişimci belgesi almaları için onay verildi. Girişimcilik kursu açılınca 25 kadınımız girişimci belgesini alacak. Halk eğitim merkezleriyle görüşmelerimiz var. Biz öncelikle kadınlarımıza eğitim veriyoruz. Devletimizin çok büyük destekleri var. Eğitimi alan kadınlarımız bu desteklerden faydalanarak iş alanları açabilecekler. Bu proje ve çalışmalarımızı daha önce medya ile paylaşmamıştık ilk sizinle paylaşıyoruz. Daha önce iş adamlarına yönelik yemek programı ve etkinlikler gerçekleştirdik. Çok sayıda hayırsever iş adamlarının katkısı ile bir çok derde deva olduk. 12 Nisan'da yine bir yemek düzenleyeceğiz. Şuan bizden yardım isteyen binlerce insan baş vuru yapmış durumda. 370 resmi gönüllü olan 1400 üyemiz var. Hep beraber bu vatandaşlarımıza destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

"HAYIRSEVERLERİ BEKLİYORUZ"

Tuğra Kadın Girişimciler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Sibel Saldamlı, "Hayırseverler, Derneğimizin ismi ile internet sayfamızdan, aynı zamanda benim cep telefonumdan bize ulaşıp yardım ve hayırlarını yapabilirler.  Yardımın büyüğü, küçüğü olmaz. Özellikle kimsesiz çocuklarımızın kimsesi olalım, hep beraber çocuklarımızın yüzünü güldürelim. Şimdiden yardım eden etmeyen iyi yürekli insanlarımıza teşekkür ederim" dedi. Bedia Barak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.