Hava Durumu

Mudanya halkı sahil ve plaj istiyor

Bursa’nın turistik, şirin bir İlçesi olan Mudanya, son zamanlarda hızlı bir nüfus artışı ile birlikte ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı vatandaşı ağırlamakta bir hayli sorun yaşarken, bir çok sorunu da beraberinde getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Mudanya halkı sahil ve plaj istiyor
 Mudanya’da son zamanlarda Apart ve Butik Otellerin ardı ardına açılması ve tatillerini burada geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler,Bursa’ya gelen yabancı öğrenciler ve yurt içi ve yurt dışından gelen şirket elamları’nın  artması dolayısı ile ilçe, son zamanlarda ve bilhassa yaz aylarında çok haraketli geçiyor.

ESNAF SAHİL VE PLAJ İSTİYOR

Mudanya’nın sorunlarını görüştüğümüz Apart ve Butik otel işletmecilerinden Özlem Çetin, Mudanya’ya şehir dışından gelen insanları en iyi şekilde ağırladıklarını belirterek, otelimize genellikle hafta içinde şirket elamanları,hafta sonunda ise şehir dışından İstanbul,Eskişehir,Balıkesir ve İzmir’den  aileler geliyor. Ayrıca hafta sonu düzenlenen turlarla da misafirlerimiz otelimize gelip konaklıyor. Mudanya’da yatak kapasitesi yeterli,yaz aylarında yüzde doksan oranında ,ama kışın ise yüzde altmış dolululuk oranına sahibiz. Fakat Mudanya sahillerinin kapalı olması,Plajının olmaması ve en önemlisi Turizm politakası nın olmaması Mudanya’nın bugün yerinde saymasına neden oluyor’’ ifadelerini kullandı.

MUDANYA HALKI SAHİLİNİ GERİ İSTİYOR

Mudanya sakinlerinden görüştüğümüz,emekli  Kadir Türkeş,’’Ben Mudanya’ya 1998 yılında geldim ve halen Mudanya’da ikamet ediyorum. Maalesef Mudanya’mız  nüfus gelişimine ve modern hayata ayak uyduramadı.Hizmet yönünden çok gerilerde kaldı. Son Beş yıl içinde Mudanya’da nüfus patlaması oldu.Buna karşılık,yolların yetersizliğinin yanı sıra eğlence ve dinlenme yerleri  çok yetersiz kaldı’’ ifadelerini kullandı.

‘’YOL VE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ’’

Yetkililerin yol ve otopark sorununa bir çare bulunması gerektiğini belirten Türkeş,’’Mudanya ulaşımında gerek Emek’ten, gerekse Güzelyalı-Mudanya arasında sıkıntılar yaşamaktayız. Belediyenin toplu taşıma araçlarının daha düzenli olmasını, yol ve otopark sorunlarının da bir an önce rahata kavuşmasını bekliyoruz ’’ dedi. Osman ÇETİN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.