Hava Durumu

“Müzik Demek Mutluluk Demek”

Hareketli parçaların usta yorumcusu Ankaralı lakaplı Yasemin Aydın müziğin insan yaşamında mutluluk sebebi olduğunu ve bütün duyguları içerisinde barındırdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“Müzik Demek Mutluluk Demek”

Hayatın her zorluklarıyla karşılaşan ünlü yorumcu ve sanatçı oyun havalarının prensesi yaşadığı sıkıntıları ve müzik dünyasında ki yükselişini gazetemizle paylaştı.

Bu haftaki konuğumuz her türlü sıkıntı ve hüznü müzikle aşmayı başaran sahnelerin en hareketli yorumcusu Ankaralı Yasemin.

B. BARAK: Kendinizden bahseder misiniz?

A. YASEMİN: Ankara'da doğdum. İlköğretimini Ankara'da yaparken babamın mesleği sebebiyle birçok kez okul değiştirmek zorunda kaldım. İlkokul 4. sınıfta annem ve babam boşanınca bir süre babamla birlikte yaşamaya başladım. sonra eğitimimi tamamlamak için annemin yanına geri döndüm. Belirli süre eğitimime devam ettim ama maddi yetersizlikler  sebebiyle ortaokuldan sonra eğitimime devam edemedim.

B. BARAK: Müzik hayatınız nasıl başladı?

A. YASEMİN: Müzik yaşamıma 16 yaşındayken bir yakınımın düğününde türkü söyleyerek başladım. Bir sene boyunca düğünlerde şarkıcılık yaptım. Yaptığım işten maddi gelir elde edince şan dersi almaya karar verdim, ancak bu kararımı, annemle birlikte İstanbul'a taşınmak zorunda kalınca gerçekleştiremedim.

B. BARAK: Kariyeriniz nasıl oldu?

A. YASEMİN: Müzik kariyerim; 17 yaşındayken Ankaralı Turgut'tan yardım istemeye karar verdim. Tutku Müziği arayarak derdimi anlattım, Ankaralı Turgut'un prodüktörü ile görüştüm. 1997 yılında “Bende İsterem” albümü için stüdyoya girdim. Ankaralı Turgut albümümün yönetmenliğini üstlendi, ek olarak albümde saz çaldı, 2 şarkıda düet yaptı.

B. BARAK: Kaç yıl Ankaralı Turgut ile çalışmaya devam ettiniz?

A. YASEMİN: 1 yıl geçmeden firma ile olan anlaşmazlıklar yüzünden ayrılmak zorunda kaldım. Daha sonra  Emir Müzik ile anlaştık ve çalışmalarıma burada devam ettim.

B. BARAK: Hangi albümleriniz var?

A. YASEMİN: ‘Sarışın Bomba’, ‘Hop Dedik Abi’ ve ‘Cepten Ara Beni’ albümlerini yapmıştır. 1998 yılında yaptığım ‘Hop Dedik Abi’ gibi albümlerim oldu ve çok sattı. 280 bin satmıştı ve yükselişe geçtim.

B. BARAK: Sonra bu şekilde devam mı ettiniz?

A. YASEMİN: Çalıştığım firmayla bir kez daha sorun yaşadım. Menajerim Kenan Kaya ile ortak karar alarak artık albümleri kendi imkanlarımla yapacaktım. 2000 yılında ‘Anlayalım Abi’ albümünü çıkardım. Menajerim Kenan Kaya'nın askere gidişi ve paralelinde gerçekleşen aksilikler nedeniyle tekrar eski firmama geri döndüm. Emir Müzik etiketiyle ‘Tantana Yapma’ adlı albümümü çıkardım.

B. BARAK: Albüm çalışmalarınız hız kesmeden devam etti mi?

A. YASEMİN: Uzun süre müzikten uzak kaldım. Eski canlılık kalmamıştı. Menajerim Kenan Kaya ile  birlikte tekrardan albüm çalışmalarına başladım.  2005 yılında ‘Best of Yasemin’, 2006 yılında ise ‘Öpüversin Seni’ albümlerini çıkardım. Sonra ise 2007 yılında ‘Sevmiyorsan Kandırma’, 2012 yılında ‘Ankara Klasikleri’, 2014 yılında ‘Evlere Şenlik Eğlence’ ve 2015 yılında ‘Nar Tanem’ albümlerini çıkardım. Bu yıl sadece televizyon programlarına ve konserlere katılıyorum. Mekanlara genelde çıkmıyorum özel davet ya da hatır için çıkıyorum. Yeni albüm çalışmama hazırlanıyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.