Hava Durumu

Ortalığı kasıp kavuran Aleyna'ya kötü haber

Henüz 16 yaşındaki Aleyna Tilki, ekim ayı boyunca İstanbul başta olmak üzere birçok gece kulübünde sahneye çıkacak. Ancak 18 yaş altındakilerin içkili mekanlarda çalışmasının yasak olması yeni bir tartışmayı gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Ortalığı kasıp kavuran Aleyna'ya kötü haber
 Son günlerde 'Cevapsız Çınlama' isimli şarkısı ile adından söz ettiren lise öğrencisi Aleyna Tilki, tartışma konusu oldu.
 
2000 doğumlu Aleyna Tilki, şarkılarından çok yaşıyla konuşuluyor. DMC Müzik yöneticisi Avukat Samsun Demir, 16 yaşındaki Tilki ile gece kulüplerinde sahneye çıkması için sözleşme imzaladı. Reşit olmadığı halde işi gereği içkili yerlerde bulunan Tilki, ekim ayı boyunca İstanbulbaşta olmak üzere pek çok gece kulübünde sahneye çıkacak.


 
"18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERİN BARDA ÇALIŞMASI YASAK"
 
Okula gitmesi gerekirken sahnelerde olan Aleyna Tilki, yaşından büyük gösteren kıyafetleri, saçı ve makyajıyla dikkati çekiyor. Konu hakkında açıklama yapan Avukat Yıltay Günay, 16 yaşındaki genç bir kızın içkili ortamlarda sahneye çıkmasının yasal olarak suç olduğunu belirtti. Günay, Anayasa'nın Umumi Hıfzısıhha Kanunu Çalıştırma Yaşı/ 173'üncü maddesine göre, "Mahalli belediyelerce bar, kabare, dans salonları, kahve, gazino ve hamamlarda 18 yaşın altındaki çocukların çalışması yasaktır" dedi.

"ŞİKAYETLER ÜZERİNE CEZA KESİLEBİLİR"
 
Avukat Yıltan Günay, 18 yaş altı çocukların eğlence yerlerinde çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"18 yaş altı çocuk işçilerin bu tür yerlerde çalıştırılmalarının zihinsel, ahlaki ve psikososyal gelişimleri açısından zararlı olacağı kanısındayım. Ayrıca bu tür mekanlarda çalıştırılan çocukların Alkol vb. zararlı madde tüketimine yatkınlaşabilecekleri de unutulmamalıdır. Çocukların gece çalışmaları yasaklanmıştır. Çocuk işçilerin gece kulüplerinde çalıştırılmalarının, çocuğuneğitim hayatına da kötü etkisi vardır. Şikayet edilirse çocuğun çalıştırıldığı mekanlara sosyal güvenlik kurumunca ceza kesilmesi söz konusu olabilir."


kaynak:(sabah)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.