Hava Durumu

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen 88. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Sinema Sanatları ve Bilim Akademisi (AMPAS) tarafından, 2007 yılından beri 5830 üyenin oy vererek katıldığı törenler, Hollywood’daki Dolby Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Oscar ödülleri sahiplerini buldu

Törende gözler, daha önce birçok kez Oscar Adayı olup ödülü hiç kazanamayan ve bu yıl The Revenant (Diriliş) filmiyle tekrar aday olan Leonardo DiCaprio’ya çevrilmişti. Leo bu kez şanssızlığını yendi ve 6. adaylığında Oscar’a uzandı. 2015’in göze çarpan yapımlarından olan Mad Max ise toplam 6 kategoride Oscar alarak tarihi bir başarı yakaladı.

İŞTE 88. OSCAR’IN KAZANANLARI

En iyi film ‘Spotlight’ seçilirken, En İyi animasyon Netspor dalında; Bear Story, En İyi Erkek Oyuncu Leonardo DiCaprio  ‘ Diriliş’ filmiyle altıncı kez Oscar’a aday gösterildikten sonra nihayet ödülün sahibi oldu. Brie Larson ‘Room’ filmindeki performansıyla  En iyi kadın oyuncu olarak ödüle sahip olurken,  ‘Mad Max: Öfkeli Yollar’ filmi  En iyi makyaj ve En iyi yapım tasarımı dalında iki ödülün sahibi oldu. Ayrıca  En İyi Belgesel dalında ‘Amy’ ödüle layık görülürken, En İyi Kısa Film dalında ‘ Stutterer’, En İyi Yönetmen olarak ‘da  Alejandro Gonzalez Inarritu  ‘ Diriliş’ filmiyle ödülün sahibi oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.