Hava Durumu

“OYUNCUNUN MÜCADELESİ DAHA FAZLA” (Bedia BARAK)

Sanat ile uğraşmak, oyuncu olmak, ekranlarda görünmek inanılmaz keyifli, güzel bir duygu ama maddi açıdan bakınca gerçekten zor zanaat diyen ünlü oyuncu Mehmet İlke Savaş. “Hem sevdiğin işi yapıyorsun hem hayat şartlarıyla mücdele ediyorsun. Oyuncu olmak çok kolay ama daha çok mücadele demek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“OYUNCUNUN MÜCADELESİ DAHA FAZLA” (Bedia BARAK)

Evet, bu hafta ki sanat köşemizin konuğu Kardeş Payı, Karadayı, Poyraz Karayel, Aşk Yeniden, Kanal 7 de Elis adında bir dizide, Kocamın ailesi, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Kara Sevda, ATV de oynayan Eve Dönüş , Diriliş Ertuğrul dizisi ile ekranlarımıza konuk ettiğimiz komik karakterli ama kötü adam rolleriyle beğeni toplayan , yakışıklı ve bir o kadar da alçak gönüllü Mehmet İlke Savaş:

B.BARAK: Sizi tanıyabilir miyiz?

M.SAVAŞ: 1981 İstanbul doğumluyum. 35 yaşındayım. Tiyatro ile alakalı olarak çocukluğumdan beri içimde var olan bir hevesti ve 2013 yılında bunu sonlandırdım. 2010 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezinde, sanat eğitimi aldım. Yani oyunculuk hayatım 2010 yılında başladı halen oyuncu olmaya çalışıyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Hiçbir zaman oldum dememeli her zaman yenilenmeli daha iyi olabilmek için çalışılmalı.

B. BARAK: 2013 te hayatınızda neler yaşandı?

M. SAVAŞ: 2013 yılında eğitimimi tamamladım. 2013 ve 2014 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kendi Cast’ında yer aldım. Tiyatro çalışmalarım devam etti. Ayrıca 2 farklı oyunda yer aldım. 2014-2015 yıllarında ve hali hazırda olan 2016 yıllarında da dizilerde oyuncu olarak devam ediyorum. Şuana kadar bir çok dizide rol aldım ama başka projelerde yer almadım kısmet olursa başka projelerde de yer alacağım.

B. BARAK: Hangi dizilerde yer aldınız?

M.SAVAŞ: İlk oynadığım dizi Kardeş Payı, Karadayı, Poyraz Karayel, Aşk Yeniden, Kanal 7 de Elis adında bir dizide, Kocamın ailesi, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Kara Sevda, ATV de oynayan Eve Dönüş dizilerinde rol aldım.

B. BARAK: Şuan büyük bir proje var mı?

M. SAVAŞ: Şuan televizyon dizilerinin büyük projesine seçildim. Bundan sonra Diriliş Ertuğrul dizisi ile ekranda olacağım.

B. BARAK: Hangi karakteri size uygun görüyorlar?

M.SAVAŞ: Tanışmış olduğum bir yönetmen vardı. 2014 yılında bana ilk gördüğünde senden iyi karakter olmaz. O zaman sakallarım uzundu. Senden büyük ihtimalle mafya, kötü polis gibi rollerde yer alırsın demişti. Gerçekten de, o tür rollerde yer aldım. Sadece birkaç rollerde avukat, savcı bir defa da mahalle kuaförü rolü aldım.

B. BARAK: Siz hangi karakteri canlandırmak isterdiniz?

M. SAVAŞ: Komedi dalında hiç şans verilmedi. Komedi dalında oyunculuk yapmayı çok isterim. Nedenini bilmiyorum. Aslında birkaç odeşn çekimlerinde yer aldım ama değerlendirme fırsatı bulamadım. Bana sorulursa ilerde komedi dalında ilerlemek isterim. Çünkü hayalini kurduğum Türk aktörler var gelmiş ve geçmiş. Ben hep onların yolunda gitmek istedim. Onları kendime örnek aldım. 

B. BARAK: Komedi çalışmanız oldu mu?

M. SAVAŞ: Sadece tiyatro da oldu. Müjdat Gezen tiyatrosunda 4 kafadar diye bir oyun çıkardık. Bu bir komedi oyunuydu. Feminen bir karakterim vardı. Bu nedenle komedi alanında kendimi daha iyi hissediyorum, daha başarılı olabilirim diye düşünüyorum.

B.BARAK: Oyunculukta seçme hakkı var mı?

M. SAVAŞ:Hayır kesinlikle yok ve olmamalı da. Size uygun rol seçilir ve siz sizin için seçilen rolde en iyisini yapmaya çalışırsınız. Bende bu şekilde çalışmaya devam edeceğim.

B. BARAK: Film, dizi, tiyatro desem?

M. SAVAŞ:Tiyatro derim. Tiyatro bir aşk. Sahnede canlı canlı olmak, enerjiyi yansıtabilmek, seyircinin enerjisini sahnedeyken alabilmek çok başka bir duygu. Tiyatro aşkı hiçbir zaman bitmez. Tiyatro ile ilgili kendimi daha çok geliştirmeye çalışıyorum. Fırsat buldukça, teklif geldikçe de televizyon sektöründe yer almaya çalışıyorum. Sinema da ayrı bir dal ama benim için en önemlisi canlı sahne. Ama günümüz şartlarında para da kazanmamız gerekiyor. Sinema ve diziler de yer alarak hayatımızı idame etmek zorundayız. Oyuncuk derseniz tiyatro da var olur. Tiyatro heyecanımız biterse oyunculuğumuz körelir diye düşünüyorum.

B. BARAK: Şuan tiyatro devam ediyor mu?

M. SAVAŞ:Evet devam ediyor. Tiyatro Çıplan adı altında bir gurubumuz var. Çocuk tiyatrosu sergiliyoruz ben kedi ve maymunu oynuyorum.

B. BARAK: Sinema projeniz var mı?

M. SAVAŞ:Bir sinema projemiz var uzun zamandan bekliyoruz bu projeyi. Rahmetli Müslüm Gürses’in hayatı çekilecek. Çalışmalar sürüyor. Bende kısmet olursa Müslüm Gürses’in menajeri rolünü canlandıracağım. Nevzat Takmaz isminde ki kişinin rolüne alacam.  Senaryoya göre dönem dönem çekilecek film. Rahmetli Müslüm Gürses 13 yaşında sahne hayatı başladığı için, çocukluğu, gençliği, orta yaşlı hali diye dönem dönem çekimler yapılacak. Böyle olunca farklı karakterler de yer alacak. Ben de 30 ve 40 yaşları arasında rol almış olacağım. Bizim sektörde her şey değiştiği için şuan ki gelişme böyle. Bunun haricinde çalıştığım manejlerim ile dizi çalışmalarımız devam ediyor.

B. BARAK: Ek iş yapmak zorunda kalıyor musunuz?

M. SAVAŞ:Evet. Oyunculuktan kazancımız yeterli değil. Geçindirmek zorunda olduğumuz bir evimiz eşimiz ve kızımız var. Eşim çalışıyor eve çok büyük katkısı oluyor. Erkek olarak benimde buna katkıda bulunmam gerekiyor. Televizyon, dizi ve tiyatro haricinde ticaretle uğraşıyorum. Allah rahmet eylesin bana Sümer Tilmaç abimiz “Tiyatro oyunculuk bir aşktır. Bunu hiçbir zaman kaybetme. Kendini geliştirmeye her zaman çalış. Ama mutlaka diğer yandan da kendi işin olsun” demişti. Böyle bir öğüt vermişti. Allah mekânını cennet eylesin. Bende onun verdiği öğütü değerlendirdim. Hem sevdiğim işi yapıyorum hem mücadeleme devam ediyorum.

B. BARAK: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

M. SAVAŞ:Bizim sektörümüze girmek isteyen çok arkadaşımız, çok kardeşimiz var. Gittiğimiz setlerde bunları görebiliyoruz. Benim nacizade tavsiyem, eğer oyunculuk yapmak istiyorlarsa ki yapmak var yapmak var. Ne kadar çok istediğine bağlı. Bu istekleriyle nasıl fedakârlıklar yapabilirler. Kendi hallerinde bunun hesabını yapsınlar. Eğer gerçekse aşkları, oyunculuksa hayalleri, bunun eğitimini kesinlikle alsınlar. Devlet konservatuarları, özel üniversiteler de bölümleri var ya da özel ders olarak mutlaka eğitim şart. Ajanslara kayıt yapıp beklemek ya da olacağını düşünmek zaman kaybıdır.  Ben hala eğitim alıyorum. Daha oyuncu olduğuma inanmıyorum. Olmak için çok çalışıyorum. Önümde çok uzun zaman var. Öğrenmenin yaşı sınırı asla yok. Sümer abi bile ben bile hala oyuncu olmadım diyorsa bizim iddia etmemiz mümkün değil. Bu sözü 40. Yılında söylemişti. Her zaman kendinizi geliştirmeniz gerekiyor ama doğru adımlarla. Çok teşekkür ediyorum ekibinize zaman ayırdığınız için sağolun var olun.

BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.