Hava Durumu

Rotary'den BM İle Birlikte Tüm Dünyaya Barış Mesajı

Uluslararası Rotary 2015-2016 Konvansiyonu, Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Rotary'den BM İle Birlikte Tüm Dünyaya Barış Mesajı
 Yaklaşık 44 bin Rotaryenin katıldığı toplantıda Türkiye’yi, 3 Bölge Federasyon başkanı ve bu federasyonlara bağlı kulüplerin başkan ve üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir heyet temsil etti. Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2015-2016 dönem Başkanı Dr. Reha Akın, Konvansiyonun uluslararası düzeyde yılın en önemli Rotary organizasyonu olduğunu söyledi. Dr. Akın, dünyadaki çeşitli ülkelerden gelen, farklı inanç, gelenekleri olan ve değişik mesleklere mensup olan on binlerce Rotaryenin her yıl Uluslararası Rotary Konvansiyonu’nda bir araya geldiğine dikkat çekti. Bu yıl Seul’de gerçekleştirilen Konvansiyona 160 ülkeden 44 bin Rotaryenin katıldığını söyleyen Dr. Akın, “Önce Seul sokaklarında 3 kilometrelik barış yürüyüşü gerçekleştiren Rotaryenler, 6 temel ilkelerinden en öncelikli olan ’dünyada barışın tesis edilmesi ve anlaşmazlıkların giderilmesi’ konusunda kararlılıklarını gösterdi.

Öte yandan 200 kişiyle Konvansiyona giden Türk Rotaryenler aktif katılımlarıyla dünya çapında ses getirdi. Dr. Akın, “Bu kadar insan egosunu bir kenara bırakıp, kendinden önce hizmet vermek üzere çalışıyor ve hizmetlerini dünyaya armağan ediyorlar. Türk Rotaryenler olarak dünyada çok önemli, etkin ve gururlu bir konumdayız. Uluslararası arenada ortak projelerimiz var. Örneğin; Ürdün’de bin 200 okula içme suyu projesini Rotary Vakfı teşvikiyle yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Konvansiyonun açılış konuşmasını yapan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki- mun, Rotaryenlerin dünya barışına yaptığı katkının önemini vurguladı. Ban Ki-Mun, dünyadan çocuk felci hastalığının silinmesi için Rotaryenlerin gösterdikleri çabalara dikkat çekti ve tüm Rotaryenlere teşekkür etti. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wikremesinghe ve Güney Kore Başbakanı Park Geun-Hye’de yaptıkları konuşmalarda tüm toplumların Rotaryenlerin faaliyetlerine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.