Hava Durumu

Şık hanımların zarafet sırrı

Hanımların en önemli özellikleri, kendilerini en iyi şekilde göstermek ve gidecekleri yerde ilgi odağı olabilmek. Bunun için şık giyinmeyi seven hanımlar arasında dekolte önemli bir ayrıntı. Dekolte ayarını tutturmak ise en zoru olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Şık hanımların zarafet  sırrı
Balo, düğün, kokteyl türü organizasyonlarda hanımların tercih ettikleri kıyafetlerde dekolte, dozunda ayarlandığı zaman şık dururken, ölçüyü biraz kaçırdığınızda tam bir fiyaskoya dönebilir. Dekolteyi iyi ayarlamak şık olmak için en önemli detaydır.

 

Kadınlar için güzel giyinmek ve beğenilmek en büyük güven kaynağıdır. Şık giyinmeyi seven, kendisine güvenen ve güzelliğinin konuşulmasını arzu eden hanımların vaz geçilmez kıyafetleri arasında dekolteler dikkat çekiyor.

Daha çok, düğün, balo, kokteyl gibi etkinliklerde hanımların tercih ettikleri kıyafetlerde uygulanmakta olan dekolteler, ilgi çekme açısından hanımların en büyük silahı.

2017 ilkbahar ve yaz modası sezonu ile yeni modelleri çalışmaya başlayan modacılar arasında, bahar dekoltesi ve yaz dekoltesi tartışmaları başladı. Bazı modacılar dekolteleri iyice abartırken, bazıları ise dikkat çeken, ilgi çeken ve hanımları güç durumda bırakmayan dekolteler sayesinde, istenilen etkinin yaratılabileceğini söylüyorlar.

Peki, Dekolte Ayarını Nasıl Yapmalısınız?  İşte dikkat etmeniz gerekenler!

Kıyafetlerde dekolte verebilmek için ilk yapmanız gereken şey vücudunuzu iyi tanımaktır. Vücut tipinizi iyi bilmeli ve herhangi bir cilt problemi olup olmadığını da bilmeniz gerekir. İlk olarak kendinizde en çok beğendiğiniz yer neresi bunu bulun. Bacaklarınız uzun ve düzgünse mini elbiseler giyebilirsiniz. Veya sırtınızı beğeniyorsanız ve dik bir duruşunuz varsa, zarif kemiklere sahip iseniz de sırt dekoltesi verebilirsiniz.

Bunun yanında en zoru göğüs dekoltesidir. Hanımların en büyük silahı olarak kabul edilen göğüs dekoltesinde ise pek çok sıkıntısı durum söz konusu. Özellikle göğüsleri büyük olan bayanlar için göğüs dekoltesi hiç önerilmez.  Eğer küçük göğüsleriniz varsa ve sarkma gibi bir problem de yaşamıyorsanız, derin göğüs dekolteleri size yakışabilir.

Çok uzun bir boynunuz varsa da derin dekolteler önerilmez, çünkü bu sizi daha da uzun gösterir ve vücudunuzun orantısız görünebilir. Boynunuz orta uzunlukta ve zarif bir gerdana sahip iseniz de derin olmayan ama göğüslerinizden omzunuza kadar olan bölgelerde dekolte vermekten çekinmeyin.

Göbek dekoltesi verirken de elbette zayıf olmak gerekir. Beliniz çok ince ise ve karnınız içine geçecek kadar zayıfsanız göbek dekoltesi verebilirsiniz. Aksi takdirde ufak bir ayva göbek bile sizi daha şişman gösterebilir.

Dekolte vermenin bir başka püf noktası da kesinlikle ölçüdür. Kesinlikle iki dekolte aynı zamanda kullanılmaz. Vücudunuzda tek bir yere dikkat çekerseniz emin olun çok daha güzel ve seksi görünürsünüz. Örnek, kısa etekli bir giysi kullanıyorsanız, göğüs dekoltesinden mümkün olduğu kadar kaçınmanız gerekir. Yada, uzun etekli bir giysiniz varsa, üst kesimi kapalı olması halinde sizler ilgi çekmek yerine, arzu ettiğiniz algıyı bile yaratmakta güçlük çekersiniz.

Özellikle, genç kızların son yıllardaki giysilerine bakıldığında, mini etek , mini elbise, mini şortların ağırlıkta olduğunu görebiliyoruz. Bu tür giysilerde, vücudun üst kesimlerinin fazla dikkat çekmemesi, ilgi toplama açısından önemli.

Hayal etti, başardı

6 yıl önce hayalindeki gelinliği dikerek başladığı moda yolculuğunda kadın girişimcilere ve başarılı kadınlara en iyi örneklerden bir tanesi Pınar Bent. Küçük yaşlardan beri hayalini kurduğu gelinliği dikerek başladığı iş hayatında başarıdan başarıya koşuyor.

 

İnsanların başarılı olabilmesi için yaptığı işe inanması ve inandığı işi, layıkıyla yapması gerekir.

Dikiş dikme ve moda aşkının önüne geçemeyen Pınar Bent, bir yandan eğitimini tamamlayıp diğer yandan da başarıdan başarıya koşan bir gelinlik tasarımcısı oldu.

Hayalindeki gelinliği dikerek 6 yıl önce başladığı moda yolculuğunda kadın girişimcilere ve başarılı kadınlara örnek olan Pınar Bent, ilk olarak Fatih'te kendisine ait mütevazi bir atölye kurdu. Gün geçtikçe adından söz ettirmeye ve yurt dışından gelen defile teklifleriyle Dubai başta olmak üzere bir çok ülkenin gelinlikte aradığı isim haline gelmeye başladı.
Bir gelinlikle başladığı yolda, gün geçtikçe büyümeye devam eden modacı, şu anda bir çok kadına istihdam yaratan 1. Levent'deki yeni yerinde yaptığı özel kreasyonlarla özellikle Dubaili ailelerin akınına uğruyor.

BİR GELİNLİKLE BAŞLADI,
DUBAİ'YE AÇILDI

İstanbul Fatih'te başladığı girişimcilik hayatına şimdilerde kendisi gibi bir çok kadına da istihdam yarattığı Levent'deki atölyesinin ardından Dubai'ye çıkarma yapmaya hazırlanan genç modacı Pınar Bent "Her şey bir gelinlikle başladı, hayalimdeki gelinliği kendim diktim ve her zaman kendimi eğitmeye açık oldum. Aldığım olumlu tepkiler ve başarının ardından işimi daha da büyüterek hemcinslerime de istihdam yaratmak en büyük arzumdu. Şimdi neredeyse her hafta bir defileye imza atan ve yaptığım tesettür tasarımlarla Türkiye'ye olduğu kadar Dubai'ye de çalışan bir atölye olduk" dedi.

…………..

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.