Hava Durumu

Tiyatro coşkusu devam ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi tarafından bu yıl 21.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, muhteşem oyunlarla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Tiyatro coşkusu devam ediyor
 Türkiye’nin en büyük ve en geniş çaplı sahne sanatları festivali olan 21. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 7-22 Ekim tarihleri arasında Türkiye, Meksika, Uruguay, Çek Cumhuriyeti, İran, Rusya, Estonya, Yunanistan ve İtalya’dan olmak üzere toplam 9 ülkeden 24 ekibin katılımıyla gerçekleştiriliyor. 17 ilçede devam eden festival kapsamında 28 sahnede 70 gösteri sahnelenecek. 10 atölye çalışmasının yapılacağı festivalin, 10 binin üzerinde çocuk ve gence ulaştırılması hedefleniyor.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başlayan festival, tüm coşkusuyla devam ediyor. Festivalin 2. günü ilk olarak Bursa Kent Müzesi gezisiyle başladı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın da katılımıyla Karagöz Hacivat gölge gösterisi çocuklarla buluştu, ardından da Adile Naşit Tiyatrosu’nda sahne alan “Yasna Tiyatrosu Grubu” çocuklara unutulmaz bir tiyatro gösterisi sergiledi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) salonunda gerçekleşen “Gençlerle Grup Çalışması Etkinliği” Luigi Ciotta’nın katılımıyla renkli anlara sahne oldu. Son olarak da Korupark’ta gerçekleşen tiyatro etkinliğini çocuklar beğeni ile izledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.