Hava Durumu

TÜMSİAD iş dünyasını iftarda buluşturdu

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin düzenlediği iftar programında konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Yeni kabine ve yeni dönem inşallah hayırlar getirir. Bu vesileyle politika yapıcılardan tek ricamız ülkemizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizin rekabet gücünü desteleyecek reformların yapılması ve girişimciliği destekleyen teşviklerin artırılmasıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TÜMSİAD iş dünyasını iftarda buluşturdu
 TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin geleneksel iftar programı TÜMSİAD Bursa Şubesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. İftara; TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Soner Biber’in yanı sıra TÜMSİAD üyesi işadamları, iş kadınları, sanayiciler, çeşitli dernek ve vakıfların temsilcileri katıldı.

Arslan, “Saygı ile değil Fatiha’lar ile analım”

İftar programında konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan, “Allah-ü Teala hepimizin tuttuğu oruçları kabul etsin. Bu güzel programda konuşmama başlarken, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, Allah, onlardan razı olsun. Birçok konuşmada şehitlerimiz ifade edilirken saygı ile anılıyor ifadesi kullanılıyor. Şahsen ben bunu biraz değiştirmek istiyorum ve şehitlerimizi Fatiha’lar ile anmanın daha anlamlı ve doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

—Ticaret Havuzu’nda 3 Milyon TL’lik hacim oluştu—

TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin 480 üyesiyle önemli bir güç olduğuna işaret eden Arslan, “Hizmetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Özellikle son zamanlarda lanse ettiğimiz Ticaret Havuzu projemize bir kez daha dikkatinize çekmek isterim. Bu projemiz gerçekten güzel bir çizgide gidiyor. Şuana kadar oluşan ticari hacim, rakamsal olarak 3 milyon TL’yi buldu” diye konuştu.

Arslan, “Ticaret Havuzu, Genel Merkezi’n web sitesine entegre olabilir”

Ticaret Havuzu projesinin, TÜMSİAD Genel Merkezi’nin web sitesi ile entegre edilebileceğini söyleyen Arslan, “Üyelerimiz arasındaki ticareti geliştirmek ve yaygınlaştırmak adına şuanda sadece Bursa Şubesi olarak biz böyle bir projeyi icra ediyoruz. Bizim öncelikli görevimiz, üyelerimize fayda sağlamak, onların işlerinde ve kazançlarında kolaylıklar sağlamak. Bu düşünce ile elimizden geldiğince bu tür projelere ağırlık veriyoruz. Ayrıca tüm üyelerimizin bu proje gibi diğer projelere de iştirak etmesini arzu ediyoruz. Projemiz TÜMSİAD Genel Merkezi’nin yeni web sitesi yakında hizmete girecek. Hatta belki bizim bu projemiz yeni site ile entegre edilecek” ifadelerini kullandı.

Doğan, “Girişimciliği destekleyen teşvikler artırılmalı”

Arslan’ın ardından konuşan ve girişimciliği destekleyecek teşviklerin artırılması gerektiğini söyleyen TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise, “Yeni kabine ve yeni dönem inşallah hayırlar getirir. Bu vesileyle politika yapıcılardan tek ricamız ülkemizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizin rekabet gücünü desteleyecek reformların yapılması ve girişimciliği destekleyen teşviklerin artırılmasıdır” dedi.

Doğan, “Bursa, büyük bir potansiyele sahip”

Yaşar Doğan, Bursa’nın kültürel ve ekonomik anlamda birçok önemli potansiyeli barındıran bir şehir olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

“Bursa kültürel, ekonomik ve tarihsel birikimiyle günümüze kadar dokusunu kaybetmeden gelmiş, manevi iklimimize merkezlik eden medeniyet başkentlerinden biri olmuştur. Bir iş adamı olarak baktığımızda ise Bursa; ülke sanayi ve ticaretinin en önemli noktalarından biri olarak, otomotiv ve tekstil gibi sektörlerde liderliği üstlenmiş, mimarisiyle, kültürüyle ve tarihsel birikimiyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olmuştur.”

Doğan, “Karşılarında her zaman kardeşliğimizi bulacaklar”

Millet olarak, zor ve karanlık günlerden; birlik ve beraberlikten taviz verilmeden çıkıldığına işaret eden Yaşar Doğan, “Son yıllarda terör faaliyetleriyle bizlerin kardeşliğini bozmaya çalışanlar,  ne yazık ki bu mübarek ayda da hain oyunlarına devam etmektedir. Polis, asker, sivil demeden canlara alçakça kıyan bu canilere en güzel cevabı;  mübarek ramazan ayında her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenerek vereceğiz. Son zamanlarda bu elim saldırılarda, yaşamını yitiren güvenlik güçlerimize, korucularımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Sizlerin de bildiği üzere millet olarak zor ve karanlık günlerden; birlik ve beraberlikten taviz vermeden çıktık. İçerideki ve dışarıdaki şer odakları bilsinler ki;  bizleri korkutamayacaklar ve her zaman karşılarında 1200 yıllık kardeşliğimizi bulacaklar” dedi.

Yaşar Doğan’ın konuşmalarının ardından iftar programı ney dinletisi ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.