Hava Durumu

TÜRKİYE’NİN GERÇEK ANLAMDAKİ MEGA STARI TARKAN

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2018 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2020 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
TÜRKİYE’NİN GERÇEK ANLAMDAKİ MEGA STARI TARKAN



 

Türk Pop Müzik dünyasının gelmiş geçmiş en çok sevilen ve en çok dinlenilen sanatçılarından biri olan Tarkan, besteci ve söz yazarı kimliğiyle de ön plana çıkan bir sanatçıdır.

Almanya’nın Alzey kentinde 17 Ekim 1972 tarihinde dünyaya gelen Tarkan Tevetoğlu, 1986 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye döndü ve eğitimine de burada devam etti. Kendisine özgü ses tonu ve yaptığı birbirinden harika dans şovlarıyla müzik dünyasında önemli bir yer edinmiştir.

 

LİSTELERİ ALT ÜST EDEREK, İNANILMAZ SATIŞ RAKAMLARI ETTİ

 

 B1990'ların başından itibaren Türk pop müziğinde yakaladığı devamlı liste ve satış başarılarıyla hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok kesiminde tanınmayı başarmıştır. Çıkardığı albümler yaklaşık olarak 15 milyondan fazla satılmayı başarmıştır. Bu albümler sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da insanların yoğun ilgisini çekmiş ve bir rekora imza atmıştır. 

1990-1992 yılları arasında devam ettiği Üsküdar Musiki Cemiyetinde, kendisini müzik dünyasına katılma konusunda cesaretlendiren, Türkiye`nin saygın bestekarları ile çalışma fırsatını buldu. Müzik dünyasına profesyonel anlamda girişinin temellerini atan ilk albümü Yine Sensiz, 1993 yılında İstanbul Plak tarafından çıkarıldı.

Konserleriyle ilk olarak sevenleriyle buluşan Tarkan kısa sürede 700 bin albüm satarak müzik piyasasına sağlam bir temel attı. 1992 yılında “Kıl Oldum Abi” adlı parçasıyla büyük bir çıkış yakalayan Tarkan, bu albümde Sezen Aksu ile çalışmıştı. Tarkan’ın bu albümü 2 milyondan fazla sattı.

 

ŞIMARIK VE ŞIKIDIM AVRUPA’DA LİSTELERE GİRDİ

 

Türkiye ve Avrupa ‘da birçok konser veren Türk Pop Müziğinin önemli isimlerinden biri haline gelmişti.  “Şımarık” ve “Şıkıdım” gibi parçalarıyla Avrupa’da müzik listelerine girmeyi başarmış, ardından çıkardığı İngilizce albüm “Come Closer”ın başarısı ile Türkiye ile sınırlı kalmayacağını göstermiştir. 1997’de HITT Müzik adını verdiği kendi plak şirketini kurdu ve aynı yıl üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana’ yı yayımlayarak üç buçuk milyon satış elde etti. Albümde yer alan “Şımarık” adlı Sezen Aksu şarkısıyla büyük başarı elde etti.

Tarkan aynı zamanda katılmış olduğu birçok sosyal yardım projesi sayesinde insanlara birtakım katkılar sağlamaya çalışmıştır. Türkiye üzerinde en çok tanınan isimlerden biri olan Tarkan, Kral Müzik Ödülü, Altın Kelebek Ödülleri ve Dünya Müzik Ödülü gibi ödüllerin de sahibi olan bir isimdir.

2003 yılında Nazan Öncel ile çalıştığı “Dudu “adlı albümünü çıkardı. Bu albümden sonra müziğe kısa bir ara veren Tarkan 2007 yılında farklı bir tarz denediği “Metamorfoz” adlı albümüyle sevenleriyle kavuştu. 2016 yılında seslendirdiği Türk Sanat Müziği eserleri ile büyük beğeni toplayan “Ahde Vefa” albümünü çıkardı.  2018 yılında ‘’10’’ isimli albümüyle her zaman ki büyük başarılar elde etti

Kaynak :

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.