Hava Durumu

YAŞANABİLİR ŞEHİR BURSA! (özel haber)

Sahnelere oryantal olarak adım atan ve zaman içerisinde assolist olarak sahne almaya başlayan ünlü sanatçı Asu Falken Bursa'ya hayran olduğunu ve Bursa'da yaşamak istediğini aynı zamanda son "Yıkıldığın yerde kal" albümünün klibini de Bursa'da çekeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
YAŞANABİLİR ŞEHİR BURSA! (özel haber)
Halen İstanbul’da yaşayan şarkıcı uzun yıllar Almanya’da kalmış burada sayısız sahne çalışması yapmıştır. Türkiye’de ise son dönemlerde sıkça sahne performanslarıyla adını duyurarak bir anda yıldızı parlayan sanatçının 2 albümü var. Sen Varsın Yar ve Yıkıldığın Yerde Kal.

2017 yılında Yıkıldığın Yerde Kal isimli albümde Gönlümün Sultanısın, Sefamız Olsun, Yıkıldığın Yerde Kal Remix ve Yürü Kervanlarım isimli şarkıları seslendiren sanatçı her fırsatta Bursa'ya geldiğini ve Uludağ'da kayak keyfi yaptığını söyledi.

Asu Falken ile sanat köşemiz için bir sohbet ettik.

B. BARAK: Sizin için 'Avrupalı assolist' deniliyor neden?

A. FALKEN:  Almanya’da sayısız sahne çalışması yaptım. Uzun yıllar orada yaşadım. Halen dünyanın birçok ülkesine konser için gidiyorum ve Türkiye’nin de çeşitli bölgelerinde sahneye alıyorum.

B. BARAK: Sizi tanıyabilir miyiz?

A. FALKEN:  İsmim Asuhan Falken. Ama hem isim benzerliği olmaması için hem de hafıza da daha kalması için sahne ismi olarak Asu Falken'i kullanıyorum.

B. BARAK: Müzik ya da sanata nasıl başladınız?

A. FALKEN: Oryantal olarak başladım. Belirli bir süre sonra evlendim ve oryantalliğe ara verdim. Daha sonra sesim güzel albüm yapmalıyım dedim. Sanatçı arkadaşlarımın albüm çalışmaları yaptıkları sırada çok stresli gibi görüyordum.  Önce etkilendim ama sonra başladım. İlk albümü Uğur Bayar ile yaptık. "Sen varsın yar" çok güzel bir albüm oldu fakat albüm sonrasında tekrar ailevi bir nedenle ara verdim.  Ablamı kaybettim bu nedenle albüm çıkışı tanıtımı zayıf kaldı ilgilenemedim.

B. BARAK: İkinci albümü ne zaman çıkardınız?

A. FALKEN:  İlk albümden sonra 3 yıl ara verdim. "Yıkıldığın yerde kal" isimli albümümle tekrar çıkış yaptım. Şu ana kadar her şey çok güzel. Beğeniler, ilgi çok güzel. Albümümde ki parçalar sevildi. Radyolarda çalınmaya başladı. Televizyon programlarına çıkıyorum. Sevgili Bayram Şenpınar ile çalıştık. 3 parçasını ben seslendirdim. Gönlümün sultanısın, yürü kervanlarım ve sefamız olsun. Ayrıca yine albümümde Ufuk Doğan'ın Yıkıldığın yerde kal parçasını okudum. Şimdi klip aşamamasındayız. Bu parça albümüme isim olan ve çıkış parçamız. Çalışmalarımız devam ediyor. Güzel oldu, daha güzelleri de olacak. İnşallah kalıcı oluruz.  Bursa'ya da hem Uludağ'da tatil yapmak için hem de klibimi çekeceğim mekanı kesinleştirmek için geldim.

B. BARAK: Neden Bursa?

A. FALKEN: Bursa^yı  zaten çok seviyorum. İnanılmaz güzel bir şehir. Yaşamak istediğim yer diyebilirim. Daha önceden çok ekmeğini yedim Bursa'nın. Almira, kervansaray ve birçok yerde sahne aldım. Halende almaya devam ediyordum. Bursa^yı iyi bilirim. Halkını, insanlarını çok severim. İstanbul^dan sonra yaşayabileceğim tek yer Bursa.

B. BARAK: Hafta sonu Uludağ seyahatiniz oldu iş mi, tatil mi?

A. FALKEN: Sadece yılbaşı yorgunluğunu atmak, dinlenmek, kayak yapmak için geldim. Her sene mutlaka gelirim. Çok seviyorum Uludağ'ı.

B. BARAK: Nerelisiniz?

A. FALKEN: Ailem Selanik'ten göç etmiş. Ben Üsküdar'da doğdum.

B. BARAK: Ailede sanat ile uğraşan var mı?

A. FALKEN:  Tamamen kulaktan başladı ve sanırım bir yetenek. Ailede benden önce ki kuşakta yok. Şimdi yeğenlerim amatör olarak okuyorlar. Okul zamanlarında sesimin güzel olduğunu biliyordum. İşte bugünlere geldim.

B. BARAK: Dansözlük nasıl başladı?

A. FAKEN:  22 yaşında çok gençken başladı.Profesyonel olarak 6 sene oynadım.

B. BARAK: Dansöz günümüzde azaldı mı?

A. FAKEN: Aslında azalmadı. Profesyonel dansözler vardı. Şimdi bu iş ayağa düştü. 3 ya da 4 kişinin dışında gerçekten profesyonel dansöz kalmadı. Artık Ruslar bile dans ediyor. Ben dansı bıraktım. Bu işi iyi yapmama rağmen çünkü belirli bir yaştan sonra sen dansı bırakmasan bile dans artık seni bırakıyor. Gerçi ben en güzel zamanımda bıraktım. Bazen bakıyorum 50-55 yaşında bir kadının dans etmesi bana hoş gelmiyor. Her şey yerinde ve yaşında güzel.

B. BARAK: Genelde dansözlükten solistliğe geçişi çok görüyoruz neden?

A. FAKEN: Bunun kararını halkımız verir. Başarılı olan da var olmayan da var. Bunun yorumunu ben yapamam en güzel jüri halkımızdır. Halk beğenir ve dinlerse zaten gündemde kalır.

B. BARAK: Sizin sesinizi kim keşfetti?

A. FAKEN: Daha önceden bana teklifler geliyordu. Fakat formatları ben beğenmediğim için kabul etmedim. Birde bir yere bağlı kalmak istemedim. Kendim yapmak istedim. Çok güzel oldu. Güzel okudum. Sevildiğimi sanıyorum.

B. BARAK: Nerelerde sahne alıyorsunuz?

A. FAKEN:  Çoğunlukla yurtdışın da sahne alıyorum. İsviçre, Münih, Belçika, Almanya, Afrika'ya bile gittim. Sabit bir yerde çıkmıyorum. Bir yere bağlı kalmak istemiyorum. Sadece ekstralara gidiyorum. Albüm yeni çıktığı için onun çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda tekrar belediye etkinlikleri, halk konserlerine katılacağım.

B. BARAK: Klip çama uygun bir konsept. çalışmaları nasıl gidiyor?

A. FALKEN: Mekanımızı bulduk. Tam benim parçama uygun konsept ve mekan olan  Bursa'nın Cumalıkızık'da çekim yapmaya karar verdik. İnşallah bu hafta stard alıyoruz.

B. BARAK: Liste başı nasıl olunur?

A. FALKEN: Genelde parası olan liste başında olur. Keşfedilmemiş o kada çok yetenek var ki. Ama halkımız güzel olan şeyi geriye atmaz, ön plana çıkartır. İstedikleri kadar para yatırsın, gerçek olmayan tıklamalar yapılsın halkımız beğendiği sanatçının hakkını verir. İlla ki insanlar layık olduğu yeri bulur.

B. BARAK: Hayatınızda yaşadığınız en büyük acı nedir?

A. FALKEN: Ailemden birini kaybetmek büyük acı. Köpeğimi kaybetmem büyük acı. Sevdiğinden ayrılmak büyük acı. Acının her türü büyüktür. İlla ölüm olması gerekmez. Ben acı yaşadığım zaman sahne alamam. Bunu yapabilen arkadaşlarım var ama kesinlikle yapamıyorum. Çünkü yüzüme yansır. Bunu dinleyicilere yansıtırım.

B. BARAK: En büyük mutluluğunuz nedir?

A. FALKEN: Ben her şeyle mutlu olurum. Küçük şeyler beni mutlu etmeye yeter.

B. BARAK: Müzik tarzınız nedir?

A. FALKEN: Ben fantezi okuyorum. Ama pop, arabesk, Türk sanat müziği okurum. Bana uygun olan bütün eserleri okurum. Bana uygun olmayan bir eseri katletmek doğru olmaz. Güncel sahnede istekleri okuyorum.

B. BARAK: Dünya'da müzik ya da eğlence anlayışı nasıl?

A. FALKEN: Dünyanın her yerine göre değişiyor. Eğlence anlayışı da, müzik dinleme de hepsi gittiğiniz yerde farlı. O yüzden gittiğiniz ülkelere göre repertuar hazırlıyorsunuz. Ben aslında en çok Türkiye'de sahne almayı seviyorum. Türkiye'yi çok seviyorum. Ama işim gereği sık sık yurtdışı programlarım oluyor ve gitmek zorundayım.

B. BARAK: Televizyon çalışmalarınız nasıl gidiyor?

A. FALKEN: Zamanım olduğu sürece televizyon programlarına konuk oluyorum. Kimseyi kırmamaya çalışıyorum. Televizyonda program yapan arkadaşlarla sağ olsunlar yer veriyorlar. Yeni albüm nedeniyle televizyon programlarında bayağı bir yoğunluk olacak.

B. BARAK: Yardım kuruluşlarına yardımda bulunuyor musunuz?

A. FALKEN: Bunun reklamını yapmayı sevmiyorum. Adı üzerinde yardım. Yapılan yardımı reklama dönüştürürseniz bunun bir anlamı kalmaz.

B. BARAK: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

A. FALKEN: her şey çok güzel. Allah ülkemize huzur, barış versin. Acılar göstermesin. Savaş olmasın. Felaket olmasın. Herkes mutlu ve sağlıklı olsun istiyorum. Teşekkür ediyorum.

HABER: BEDİA BARAK

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.