Hava Durumu

Okullara Hayvan Sevgisi Uygulaması

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 00:06
 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı çalışmayla, okullar barınaktan bir köpek sahipleniyor.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu uygulamaya geçileceğini hayvan barınağından sahiplendiği “Pergel” ismini verdikleri köpek ile, sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Müfredata hayvan sevgisine dair bir yazı koymakla, okul bahçesine çocuğun seveceği, günaydın diyeceği bir can koymak arasında, ‘sevgi’ kadar büyük bir fark var.” ifadesini kullanıyor.

 

Çocuklara hayvan sevgisinin, her gün bir hayvanı sahiplendiklerini onlara hatırlatarak deneyimle verilmesi hedefleniyor.

 

Okulların köpek sahiplenme projesinin bir örneğini, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde “Ortahisar Sevgi Aşısı” projesinde görüyoruz.

 

Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Hayvanları Koruma Derneği’nce ortaklaşa yürütülen projede öğrenciler tarafından köpeklerin beslenmeleri ve bakımları yapılıyor.

 

Köpekler sağlık taramasından geçirilerek okullara yerleştiriliyor. Öğrenciler de köpeğe karşı tutum ve bakım konusunda eğitim alarak yeni misafirlerine hazırlanıyor.

 

Ders müfredatı içine yerleştirilen ve bilgiyle verilen bir hayvan sevgisi yerine, öğrencilerin yaşamları içine aldıkları hayvan sevgisi çok daha öğretici olacaktır.

 

Çocukların hayvan sevgisini deneyimleyerek yaşadıkları bir okullarının olması, onların okula gitme isteğini artıracaktır.

 

Evinde hayvan beslemeye imkan sağlayamayan ailelerin çocukları, okullarında bu eksikliği giderebilecektir.

 

Okullarında yardıma ihtiyacı olan bir hayvanı besleyerek ona ilgi gösteren çocuklar, sokaktaki canlılara da hassasiyet geliştireceklerdir.

 

Bir köpeğin bakımını üstlenmesi, çocukların sorumluluk duygularını besleyecektir.

 

Karşılıksız sevgiyi öğrenmeleri, aile ve arkadaş ilişkilerine olumlu yansıyacaktır.

 

Sevgiyi öğrenmeye fırsat verilen her hareketi, sevinerek karşılıyorum.

 

Dünya sadece insan canlısından ibaret değildir. Bitkilere, hayvanlara, denizlere, dağlara ve ovalara vereceğimiz sevgi geleceğin ilacıdır.

 

Dünyada var olan canlılara sorumluluk duyarak onları kucakladığımız projelerimizin artmasını diliyorum…

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.