Hava Durumu

Okullarda dört dönem uygulaması

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2018 11:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 11:34
 

Bazı özel okulların dört dönem uygulamasıyla yaz tatili günleri kısalıyor. Eylül ayında bu okullar bir hafta önce açılırken, Haziran ayında bir hafta geç kapanıyorlar. Birinci ve üçüncü aralarda birer hafta tatil yapıyorlar.

Özel okullarda dört dönem uygulamasının artıyor olması, değişen tatil sürelerini konuşturuyor...

Ülkemizin iklimlerine uygun programlanmış olan yaz tatili süresi, eğitim-öğretim açısından daha geçerli duruyor.

Öğrencilerin derse katılımı ve sınavlara hazırlanması, güneşli havalarda mümkün görünmüyor. Çocukların akılları, dışarı çıkmakta kalıyor.

Dört dönem uygulamasında öğrenciler ve öğretmenler ara tatillerden memnunken, çalışan anne-babaların ekstra tatilleri planlaması zor görünüyor.

Genel anlamda, çocukların aileleriyle tatil zamanlarını nasıl değerlendirdiklerini de konuşalım istiyorum...

Anne iş hayatında aktif değilse, çocuklarını parka çıkarıyor, denize götürüyor, çeşitli oyun yerlerinden birinde veya arkadaşlarıyla oynatıyor.

Durumu müsait çalışan aileler, evde bakıcı veya yaz okulu ile yaz tatilini dolduruyorlar. Hafta sonları da çocuklarını spora götürebiliyorlar.

Orta düzeyde gelir seviyesiyle çalışan anne-babalara, çocuklarının bakımında eksik kaldıkları yerlerde aile büyükleri destek çıkabiliyor ve aktivite için makul ücretli oyun grupları bulunabiliyor.

Eşi dostu memlekette ve hayatı kazanma derdinde geçiren aileler, çocuklarını tatillerinde para kazandıkları işlere verebiliyorlar .

Para kazanmayı, küçük yaşta düşünmemeli bir çocuk...

Maddi gelir seviyesi düşük ailelerin çocukları belirlenmeli. Onlara, düzenli beslenme saatleri ve açık hava aktiviteleri olan sıcak bir ortam sağlanmalı.

Yazın çocuklarımızın güneşten aldıkları D Vitamini, düzenli beslenmeleri ve çeşitli oyunlarla mutlulukları onların hakları. Özellikle sosyal ortamda yaşadıkları sıcaklığı ellerinden almamalıyız.

Çocuklarımızın hepsine, sağlıklı ve mutluluk dolu güzel günler dilerim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.