Hava Durumu

Damadımız şehit oldu

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2017 17:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 17:35
Lanetlediğim pkk 25 Kasım 1978 kuruldu, ilk ses getiren eylemi 15 Ağustos 1984 yaptı. 1978 yılından bu yana ise 24 hükümet kuruldu.  Dün Mihraplı Camii’inde bir şehidimizi uğurladık. Bugünde, bir gün önce Manisa’da cinnet geçiren askerin kurşunlarıyla hayatını kaybeden askerimiz yine aynı camiden ebediyete uğurluyoruz.

1984 yılından bu yana ise kaç tane askerimizi görevleri başında kaybettiğimizi sorarsanız neredeyse 50bin kişi. 33 yıldır hemen hemen her ilimize acı düştü ve her cenazemizde üzüldük. Hem de çok üzüldük. Hele birde şehit olmuşsa buna iki kere üzüldük.

Bugün acılı illerden bir Bursa. Bursa gözyaşlarıyla şehidini uğurladı. Arkada ise üzgün ana-baba, aile ve gelecek hayalleri kurmuş bir nişanlı bıraktı.

Uzun zamandır söylediğim bir şey var bu ülkede artık sistemlerin kurulması gerekirken bu sistemlerin işliyor olması gerekiyor. Bunu neden mi diyorum. Çünkü geçmişteki 24 hükümetin tamamı seçim kazanırken verdiği söz terörü tamamen bitirmek olmuştur. Sonuç ne yazık ki görüldüğü gibi.

1978 de kurulup 1984 yılında büyük bir eylem yapan pkk ya karşılık hiçbir hükümet tam olarak görevini yapmamış. Ama her seferinde basına ve vatandaşa sürekli olarak “Terörün belini kırdık, tüm terörün kaynaklarını bitirdik…”  Söylenen bunlar 33 yıldır sürekli manşetlere taşınıyorsa demek ki büyük bir problemin içindeyiz. Problemi en kökten çözmek ve gereğini yapmak gerekmektedir.

Yetkililerin acı düşen ailelere haberi verme gittiğinde ne kadar zorluk çektiğini biliyorum. Terörle mücadele konusunda candan çalışanların çok olduğunu biliyorum. Bunlara rağmen terörden ve acıdan besleneler şahsiyetsizler ile aynı havayı nasıl soluduğumu bilmiyorum. Bu havayı birde içimizde bunlara yataklık ve desteklik yapanların olduğuna ilişkin duyumlar alınca daha da kahroluyorum.

Ne yazık ki bu zemini içeriden birileri hazırlamasa, bu terör belası bu ülkede bu kadar eylem yapamazlardı. Bazen en güvendiğimiz siyasilerin arasında, bazen bu ülkeye katma değer sağlıyor dediğimiz şirketlerin arasında bu kirli oyunların döndüğünü düşünüyorum.

Taş uzaktan can yakmıyor anlayacağınız. Bugün hükümette görev alan kişiler sorunu tamamen çözmek için sorumlulardır. Bunu unutmamak gerekir. Sosyal çalışmalar mı yapılır, askeri operasyonlar mı yapılır bilmem, ama bildiğim bir şey var ki birçok gencimiz askerde ve askere gitmek için hazırlık yapmaktadırlar. Artık bu acıları yaşamamak için ders aldığımızı artık dur diyecek liderlerimizin olduğunu düşünmekteyim. Artık ateş düştüğü yeri yakmasın. Acılara sebep olanları ve acılara çözüm bulmayanları cezalandıralım. Bunun için ise artık köklü bir sitem kuralım.

Tekrar şehit olan damadımız Harun AVRAS’a Allahtan rahmet diler, Türk Milletinin başı sağolsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.