Hava Durumu

Gündem mi?

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2017 12:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 12:32

Yazılacak o kadar çok konu ve mevzu var ki hangisine değinelim. Dünün gündemini oluşturan sorunlar çözülmeden yepyeni taptaze konular hayatımızın tam göbeğine oturdu. Dünün sorunlarının tamamının üzerine sünger çektik bakalım ne zaman bir daha tekrar ve ne şekilde karşılaşacağız göreceğiz.

Bugün için yazılacak konulara baktım, karşımıza ise;

1- Dünden bugüne birçok trafik kazası oldu ve onlarca insanımızı trafiğe kurban ettik, birçoğu ise hastanelerde hayat mücadelesi vermeye devam etmekte. Kazaların önüne geçebilmek için önemli ve kapsayıcı adımlar atmak gerekmektedir. Yetki sahiplerinin biran önce taşın altına ellini koymalıdır.

2- AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı "Bize hesabi değil, hasbi olanlar lazım." diyen Erdoğan, "Eğer hesap adamı olursa çökeriz ama hasbi olursa Allah'ın izniyle kaleleri düşüre düşüre yola devam ederiz. Onun için bize dava adamı, hizmet adamı, milletin adamı olarak görev yapacak ilçe başkanları, il başkanları, belediye başkanları velhasıl AK Parti kadroları lazım." Değerlendirmesini yaparak ortaya öyle bir durum bıraktı ki teşkilatlarda ve partililerde kimlerle yola devam edecek, kimlerle de niçin yolların ayrıldığı merak konusu olduğu gibi önümüzdeki günlerin başlıca gündemini oluşturacaktır.

3- Dünya'nın sağır ve dilsiz kaldığı Arakan'dan gelen son haberler kötü. İnsanlık tarihinin en acı dramlarından birinin yaşandığı Myanmar'da ordunun katliamları hız kesmeden devam ediyor. Arakan'dan kaçıp komşu ülke Bangladeş'e sığınanların sayısı 150 bini aştı. Myanmar ordusu hem ülkeden kaçan Arakanlılar'ı katletmek hem de Bangladeş'e sığınanların geri dönüşünü engellemek için zalim bir yöntemle vahşete devam ediyor. Arakanlıların kaçış yollarına mayın döşenmeye başlayan Myanmar, Bangladeş sınırını da mayınladı. Uluslararası haber ajansı Reuters muhabiri de sınıra mayın döşendiğini doğrulamıştı. Sınırdaki mayınların amacı Bangladeş'e kaçan Arakanlıların geri dönmelerini engellemek. Bu denli önemli bir konuyu göz ardı edenleri gündeme taşımamak geleceğimizin, insanlığımızı tamamen karartacaktır.

3-Çocukların emanet edildiği servisçiler okul bahçesinde çatıştı. İstanbul da bir İlkokulu’nun bahçesinde silah sesleri yükseldi. İki servis şirketinin yönetici ve çalışanları, birbirlerine saldırdı. Silahların çekilip ateşlendiği kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Bu tür olayların sürekli yaşanması akıllara Okul servisleri haydutlara mı emanet?'' sorusunu akıllara getirdi. Geleceğimiz çocukların eğitimleri problemken şimdide ulaşımlarının da çok büyük problem olduğu ortaya kondu. Şimdi önemli adımları burada da atmamız gerektiği ortaya çıktı.

4- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun hazırladığı rapora göre ağustos ayında 27 kadın öldürüldü, 26 çocuk cinsel istismara maruz bırakılmış. Raporda yer alan verilere göre 6 çocuğa tecavüz edilmiş, 20 çocuğa ise tacizde bulunulmuş. İstismara maruz bırakılan çocuklardan biri engelliydi, 1 çocuk ise zorla evlendirilmek üzere kaçırılmış. Çocuklar çoğunlukla en yakınları tarafından istismara maruz bırakılmış. Yine rapordan edinilen bilgiler ışığında hazırlanan verilere göre 35 kadına cinsel şiddet uygulanmış. Ağustos ayında cinsel şiddete maruz bırakılan kadınlardan 2 tanesi Suriyeliymiş. Cinsel şiddete maruz bırakılan kadınlardan 6’sı ise engelliymiş. Raporun bize dediği ise hala insanlıktan nasibini alamamış kişilerin çok olduğunu göstermektedir. Bu konu saydığım diğer konuların içinde en önemlisi olduğunu düşünmekteyim. Allah afetsin, tüm değerlerimizi yitiriyor olduğumuzu bize göstermektedir. Kadına ve çocuğa yapılan bu zulüm gösteriyor ki çok fırın ekmek yemeliyiz. Şiddete karşı gözlerini kapatanlar ise yarın neye kime nasıl hesap verir bilemem.

Evet, görüyoruz ki gündem yoğun ve dertli. Görüyoruz ki yapılacak çok iş var ve hızlı hareket etmek gerekmektedir. Yani elini taşın altına koyacak insanlara ihtiyaç yok, ihtiyaç tüm benliğini bu işe harcayacak kişilere ihtiyaç var. Bu kirlenmişlik bu şekilde ancak gidecektir. İşimiz zor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.