Hava Durumu

Para mı, ahlak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2019 13:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 13:29
 

Paranın gücünün ne olduğunu en geç anlayanlardan birisiyim. Benim gibi birçok kişi ile daha karşılaştım paranın anlamını bilmeyen. Ama birde paranın anlamını bilmiyormuş gibi yapıp toplumun tüm kanayan yaralarına tuz serpen küstah insanlarında varlığını gördüm.  Hayata biraz geç başladık sanırım.

Sizde çevrenize anlamlı gözler ile bir bakın, o küstah kişileri sizde göreceksiniz. Tabi bu söylediklerim herkes için değil ama toplumun içinde artık bu küstah kişilerin artığını ve göstere göstere küstahlık yapabildiklerini sizde göreceksiniz.

Bazı iş yerlerinde görünüyorum ki;  patron, çalışanının gözlerinin içine bakarken küçük gören ve küstah tavırlar sergilediği gibi onur kırıcı davranışlar ortaya koyabiliyorken, çalışan kişi ise masun korkaklığı ile patronuna ve çevresine bakar.

Başka bir örnek ise bazı devlet kurumlarında görülmektedir o da orta düzey ve üst düzey yöneticilerin bazılarında görülmektedir. Bu yöneticiler altlarıyla iletişimdeyken dünyaları kendileri yaratmış gibi hareket ederken üstleriyle görüşürken yalakalığın önde gideni olduğunu göreceksiniz. Bunu yazınca bazılarınızın gözünün önüne bile gelmiş olabilir, bahsettiğimiz tipler…

 Bugün paranın gücüyle insanın onurları kolaylıkla oynanabilmektedir. İnsanlar paraya o kadar bel bağlamış ki anlam vermek gerçekten çok zor. Çünkü bazı insanlar tüm karakterini, tüm yaşantısını ve tüm ahlakını parayla değişebiliyor olduğunu görmekteyim.

Dediğim gibi Anlam vermek gerçekten çok zor…

Tabi bazı kanaat önderlerinin paranın karşısında ses çıkarmadığını da görmekteyiz. İşte asıl sorun buradan başlamaktadır. Neden mi?

Paranın karşısında boynunu eğen birçok yönetici gördük bu dünyada. Akıllarını, fikirlerini ve yaşantılarını paraya bağlamışlar. Birileri de bu olaylar karşısında saçma bir şekil de öz değerimiz olan atasözlerini kirletmiş. Hatta bunlardan birisi de “Bal tutan parmağını yalar”. Daha atasözünün ne anlamına geldiğini bilmeden üstüne “Kim çalmıyor ki”, “Çalsın ama iş yapsın” vs vs… bunu diyen kişilerin akalıyla zoru olduğunu da açıkça düşünmekteyim.

Bu bal tutma meselesi karşısında ses çıkaramayanlara da bir şey diyemiyorum.  Çünkü güçlü kişiler güçlerini kullanarak zayıf insanları resmen hayattan siliveriyor. Tabi usulsüzlükler, hırsızlıklar ve kibirler yapanların yanında kalıyor. Nede olsa onlar gibi olan kişiler, birbirlerini korumak için ellerinden ne geliyorsa birbirleri için yapıyorlar. Yapmakla kalmayıp hatta başarılıda oluyorlar…

Hayatta kaybedilecek en değerli şeyin para olduğunu düşünenler, karakterini ve ahlakını yitirmeye başlamış kişidir.

Bilinmeli ki ahlaklı insanlar için para güç olmamalıdır. Ahlaklı insanlar birlik olup parayı güç sayanların karşısında yıkılmaz duvar olmalıdır.  

Aslan güçsüz ve korkak değil ama ne yapsın avcının silahı var. Deyip olayın akışına kendimizi bırakmayalım

Para, benim için bir cep telefonu oyununda kazandığım puanlarla eşdeğerdir. Bölüm geçtikçe heyecan artar, şarj bitince heyecanda bitmiş olur. Para bu kadar basit bir durum olmalı yaşamda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.