Hava Durumu

“ALTIN ORANI” UYGUN İNSAN GÜZELDİR!... (özel haber)

Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Ali Tuncer, Güzelliğin göreceli olmasından ziyade “Altın oranı” nı uygun ve orantılı olmasının güzel anlamına geldiğini ifade ederek güzelliğin matemetiksel terim olduğunu, yüz, boyun, burun, vücut komple altın orana uyması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
“ALTIN ORANI” UYGUN İNSAN GÜZELDİR!... (özel haber)

Bursa’da adından çok söz ettiren ve özellikle yurt dışından hastaların talep ettiği Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Ali Tuncer, güzel olmak, estetik, estetikte kullanılan cihaz ve malzemelerin nasıl olması konusunda gazetemize bilgi verdi.

B. BARAK: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

A.TUNCER: 1969 yılında Belçika'nın Jemappes şehrinde doğdum. Ege Üniversitesi Tıp fakültesini 1993 yılında tamamladım. Sonra plastik cerrahi ihtisasım başladı. Mezun olduktan sonra mecburi hizmetim sırasında Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde ilçe devlet hastanesi başhekimliği ve ilçe sağlık grup başkanlığı hizmetlerinde bulundum. 1997 yılında estetik ve plastik cerrahi ihtisasına başladım. 2001-2002 yıllarında deneysel mikro cerrahi alanında çalıştım. Tezimi mikro cerrahi alanda tamamlayarak 2003 yılında uzman oldum. 2004-2014 yılları arası Bursa’da özel hastanelerde uzman olarak çalıştıktan sonra 2014 yılında sonunda Bursa’da Universal Estetik kliniğini kurdum. Yurt içi ve yurt dışı kongreler ve eğitimler katıldım.

B. BARAK: Güzel sizin için ne anlama geliyor?

A.TUNCER: Güzellik Altın orandır. Bir insan altın orana ne kadar yaklaşırsa, yani kişinin yüz hatları, vücut hatları altın orana yaklaştıkça biz onu güzel olarak adlandırırız. ‘Altın oran’ bir matematik terimidir aslında. 1.6 ya tekabül eder. Yani burnun yüze oranı, alnın tüm yüze oranı, dudakların üst ve altına oranı, yüzde ki genişliğin boyna oranı, aslında güzellik oranıdır. Bu doğada da aynıdır. Çiçeklerde, böceklerde, hayvanlarda, insanlarda, her baktığınız yerde altın oranı bulabiliriz.

B. BARAK: Kliniğiniz hakkında bilgi verir misiniz?

A.TUNCER: Universal estetik, 2014 yılında faaliyete başladı. Medikal estetik, estetik cerrahi, plastik ve rekonstrüktif cerrahi ve saç ekimi alanlarında hizmet vermektedir. Amacımız bu alanlarda kaliteli güven duyabileceğiniz şekilde hizmet vermektir. Bunu yaparken dünyanın en ileri teknolojisiyle donanımlı, tıbbın son gelişmelerini uygulayan memnuniyet odaklı bir ortam oluşturmak ve kişinin kendisini evindeymiş gibi özel hissetmesini sağlamaktır.

B. BARAK: Kimler estetiğe ihtiyaç duyuyor?

A.TUNCER: Herkesin estetiğe, güzel görünmeye ihtiyacı var.  Artık 21. Yüzyıldayız. İletişim çağındayız. İnsanların, hem işinde, hem evinde, sosyal medyada her alanda iletişim içerisindeyiz. Böyle olduğu için 21. Yüzyıl insanı dış görünüşe daha çok önem veriyor.  Biz buna 21.yüzyılın fenomeni diyebiliriz. Özellikle sosyal medya, televizyon ve popüler kültür insanları güzel olmaya doğru itiyor.

B. BARAK: Bursa’da talep çok mu?

A.TUNCER: Bursa İstanbul’a çok yakın. Estetiğin cerrahinin ve estetik müdahalenin başkenti de, asıl kalbi de İstanbul. Estetik cerrahların yüzde 75 İstanbul’da. Dolayısıyla Türkiye’nin her yerinden insanlar estetik yaptırmak için İstanbul’a gidiyor. Bursa’da çok yakın olduğu için talepte çok oluyor. Biz Bursa’da çalışan mesleğin öncüleri olarak bu talebi, Bursa’da karşılanması için çaba gösteriyoruz. Aslına bakarsanız Türkiye’nin doğusundan batısına her yerde estetik arttı. Özellikle burun estetiği, yüzde müdahaleler, botokslar, dolgular, cilt bakımları ok sık yapılmaya başlandı.

B. BARAK: Kadın ve erkek oranı nasıl?

A.TUNCER: Hiç fark yok. Genelleme yaparsak yüzde 50 ye yüzde 50. Erkekler artık estetiğe daha çok önem veriyor. Hastalarımızın çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Özellikle saç ekimi için gelen erkek hastalarımızın sayısının oranı çok yüksek. Epilasyon ve lazerde de erkeklerin daha çok talebi oluyor.

B. BARAK: Estetik yapan mı? Yapmayan mı daha mutlu?

A. TUNCER: Tabi ki estetik yaptıran daha mutlu. En başta kendilerine güvenleri geliyor. Bununla ilgili bir anımı anlatayım; 42 yaşında bir hastam geldi. Bana dedi ki: “Lütfen bana acil bir çare bulun, yoksa evliliğim bitecek” Kadın 3 tane zorlu bir doğum süreci yaşamış. Karnında ciddi anlamda sarkıklıklar ve genişlemeler var.  Kendisine karın germe ameliyatı yaptım. 5 ay sonra kontrole geldi.  “Çok teşekkür ederim, evliliğimi kurtardınız” dedi. Şimdi bu tür vakalara baktığınızda gerçekten çok gerekli olan, mutlaka estetik yaptırması gereken insanlarımızın olduğuna şahit oluyorsunuz. Artık bir lüks değil ihtiyaç. İnsanın en büyük ihtiyacı kendine güvenmesi, öz güveni, mutlu hissetmesi bunun için estetik olması gerekiyorsa mutlaka yaptırmalı ama tabi ki uzmanına yaptırmalı.

B. BARAK: Peki genç cildin sırrı nedir?

A. TUNCER: Genç cildin sırrı, kök hücrede gizli. Doku yıpranması ve neticede kırışıklığın sebebi tam da o bölgedeki fibroblast adı verdiğimiz hücrelerin artık eskisi gibi deriye gerginlik veren kollajen ve elastin gibi maddeleri üretememesi sonucu cilt yaşlanır. Gerginliğini, canlılığını kaybeder. Bu durumda akılcı yöntem o bölgelere vücudun diğer bir yerinden alınan fibroblastları nakletmek; hücresel tedavi uygulamaktır. Cildinizin dış etkenlere en az maruz kalmış bir bölgesinden, tercihen kulak arkasından alınacak pirinç tanesi kadar bir cilt dokusu yeterlidir. Doku parçası içerisindeki fibroblastlar ayrıştırılıp yine sizden alınan kan serumu kullanılarak laboratuvarda çoğaltılır. Fibroblastlar milyonlarca sayıda üredikleri zaman toplanarak küçük hacimlerde şişelenir ve uygulanmak üzere doktorunuza teslim edilir.

B. BARAK: Yaşlanma izleri nasıl oluşur?

A. TUNCER: Yaşla birlikte yüz biçimi değişir; cilt yıpranması, gerginlik ve parlaklık azaldıkça doku elastikiyeti azalır; hücrelerimiz kendilerini yenileme kapasitesini yitirdikçe alında, göz çevresinde kırışıklıklar oluşur: ağız çevresindeki çizgiler derinleşir, elmacık kemiklerinin üzerindeki yumuşak dokuların yanaklara doğru yer değiştirmesi ile tipik yaşlanma izleri ortaya çıkar.

B. BARAK: Estetik cerrah nasıl olmalıdır?

A. TUNCER: Estetik cerrah el becerisi ister. Kabiliyet ister. Kavrayışının, görüşünün çok iyi olması gerekiyor. Estetik anlayışının çok iyi olması gerekiyor. Estetk yaptırmak isteyenlerin, kliniği, kullanılan cihazları en önemlisi ise hekimini çok iyi araştırması gerekiyor.

B. BARAK: Bursa’ya estetik için en çok hangi ülkelerden gelenler oluyor?

A. TUNCER: Şimdi yurt dışından özellikle erkekler geliyor ve daha çok Arap ülkelerinden Bursa’ya estetik yaptırmak için geliyorlar. Daha çoğunlukla saç ekimi talebiyle gelenler oluyor. 

B. BARAK: Neden dış ülkeden geliyorlar, bu talebin sırrı nedir?

A. TUNCER: Bir kere Türkiye estetik konusunda çok ilerledi. Dünyanın en iyi estetik merkezlerine ve cerrahlarına sahibiz. Tabi daha önemli ise sağlık sektörü Türkiye’de çok ucuz. Dış ülkede 8 bin dolara saç ekimi yaptırmak yerine bin dolara Türkiye’de yaptırma imkânı buluyorlar.  Aslında bu kadar ucuz olmamalı ama rekabet nedeniyle durum böyle.

B. BARAK: Anti-aging nedir?

A. TUNCER: Anti-aging "Yaşlılığa Karşı" olarak tercüme edilebilir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı popülasyonun her geçen gün artması nedeniyle, Anti-aging uygulamaları koruyucu hekimliğin önemli bir parçası haline gelmiştir. Anti-aging uygulamalarda amaç cilt dokusunu ve bağlayıcı hücreleri yenilemek, hormonal dengesizlikleri erkek ve kadında ayrı ayrı ele alarak yeniden düzenlemek, cinsel gücü ve sağlığı artırmak, yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıklara karşı erken tanı ve tedavi sağlamaktır. Özetle Anti-aging uygulamalarda hedef, yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıkları önlemek, güç kaybını engellemek ve daha uzun süre genç kalmayı sağlamaktır.

B. BARAK: Derinin Yaşlanmasının Önüne Nasıl Geçilebilir?

A. TUNCER: Derinin nemlendirilmesi güneş koruyucu losyon ve kremlerin uygulanması ile bir miktar önüne geçilebilir. Ama tek başına yeterli değildir. Düzeni cilt bakımları ile cildin nem dengesini korumalısınız. Oluşan kırışıklıkların derinleşmesinin önüne geçilmesi veya oluşmaması için en çok kırışacak alanlardan göz etrafına botoks uygulamaları yapılabilir. Hafif peeling uygulamaları ile kollajen sentezini uyarmakta fayda sağlayacaktır.  Eğer foto yaşlanma belirtileri mevcutsa lekeler oluşmuşsa bunun önüne altın iğneli radyofrekans, fraksyonel lazer uygulamaları yaptırabilirsiniz. Ciltte incelme ince kırışıklıklar mevcutsa PRP, mezoterapi uygulamalarından olumlu olarak faydalanacaksınız. Yüzdeki kırışıklıklarda mimik çizgilerde bir derinleşme mevcutsa dolgu uygulamaları ile daha genç görünmek mümkündür. Yüzde ve boyunda hafif bir sarkma var ise odaklı ultrasoundla ameliyatsız yüz ve boyun germe işlemleri, iple örümcek ağı uygulamaları olumlu sonuç alacaksınız.

B. BARAK: Artık ameliyatsız estetik mümkün bununla ilgili ne söylemek istesiniz?

A. TUNCER:  Evet. Mesela ameliyatsız burun estetiği yapıyoruz ki bu son yıllarda oldukça fazla yaygınlaşan bir kavram haline geldi. Estetik talebi ile gelen kişiler gün geçtikçe daha çok ameliyatsız estetik çözümler istemekte,  bu da bizleri ofis ortamında yapılabilen uygulamalara kaydırmaktadır.  İple yüz boyun germe, meme büyütme, aquafilling vücut dolgusu, lazerle vajina estetiği de ameliyatsız yapılabiliyor.

B. BARAK: Lazer epilasyon çok yaygınlaştı. Bunun zararları var mı?

A. TUNCER: Bilinçsiz ellerde yapılan lazer epilasyon uygulamalarının kalıcı hasarlar verebilir. Lazer epilasyon, vücutta istenmeyen kıllardan ve lekelerden kurtulmanın en güvenli yoludur. Lazer epilasyonda en sık kullanılan yöntemler; Alexandrite ve Diot Lazerler yöntemleridir. Fakat dövme olan kısımlarda farklı bir pigment maddesi olduğu için lazer epilasyon, dövmeli bölge üzerine uygulandığında da yanık oluşturma riski vardır.

HABER: BEDİA BARAK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.