Hava Durumu

Balın faydaları ve zararları nelerdir? Bal nedir ne işe yarar

Bal, arıların çiçeklerden topladığı maddelleri vücutlarından salgılandıkları bir takım enzimlerle işlemesi sonucu ortaya çıkan yüksek besin değeri içeren çok sağlıklı ve bozulmayan bir gıda maddesidir. Peki balın faydaları ve zararları nelerdir? İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetebursa.com.tr/
Balın faydaları ve zararları nelerdir? Bal nedir ne işe yarar
 Bal insanoğlunun yararlandığı en eski besin maddelerindendir. Bal yiyerek tükettiğimiz bir gıda olmanın yanında yüzyıllardır tıbbi tedavilerde de kullanılan faydalı bir yiyecektir. Günümüzden 5000 yıl önce mısırın Kahire şehrinde arıcılık çalışmaları yapıldığı bilinmektedir. Zengin bir doğal şeker kaynağı olan bal riboflavin, niasin, B12 ve C vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum, fosfor ve magnezyum gibi sağlığımız için çok faydalı bir çok vitamin ve mineral içerir. Ayrıca bal, güçlü antibakteriyel, antiseptik, antioksidan ve antifungal özelliklere sahiptir. Bal çeşitleri şunlardır; Çam balı, çiçek balı, kestane balı, Anzer balı, narenciye balı, kekik balı ve yayla balıdır. Balın hem gıda olarak hem de tıbbi yardımcı madde gibi kullanımından doğan sayısız yararı vardır. Bizde bu makalemizde balın faydalarından öne çıkanları bir araya getirdik. Not: 2 yaşından küçük çocuklara bal vermeyiniz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.