SAĞLIK:
Balın faydaları ve zararları nelerdir? Bal nedir ne işe yarar

 Bal insanoğlunun yararlandığı en eski besin maddelerindendir. Bal yiyerek tükettiğimiz bir gıda olmanın yanında yüzyıllardır tıbbi tedavilerde de kullanılan faydalı bir yiyecektir. Günümüzden 5000 yıl önce mısırın Kahire şehrinde arıcılık çalışmaları yapıldığı bilinmektedir. Zengin bir doğal şeker kaynağı olan bal riboflavin, niasin, B12 ve C vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum, fosfor ve magnezyum gibi sağlığımız için çok faydalı bir çok vitamin ve mineral içerir. Ayrıca bal, güçlü antibakteriyel, antiseptik, antioksidan ve antifungal özelliklere sahiptir. Bal çeşitleri şunlardır; Çam balı, çiçek balı, kestane balı, Anzer balı, narenciye balı, kekik balı ve yayla balıdır. Balın hem gıda olarak hem de tıbbi yardımcı madde gibi kullanımından doğan sayısız yararı vardır. Bizde bu makalemizde balın faydalarından öne çıkanları bir araya getirdik. Not: 2 yaşından küçük çocuklara bal vermeyiniz.



İHA
Anahtar Kelimeler
BALSağlık
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner27

banner37

Estetik sünnet dönemi
Op. Dr. Ufuk Aydın, estetik sünnetle, kanama, ödem gibi komplikasyonlar görülmeden klasik sünnete nazaran...

Haberi Oku